شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
لطفا ما را بشویید
با گرم شدن هوا، مصرف سبزیها بیشتر میشود و بیدقتی در شستشوی این گروه از مواد غذایی میتواند باعث بروز بیماریهای عفونی، بهخصوص در کودکان، سالمندان، زنان باردار و افرادی شود که به دلایلی سیستم ایمنی ضعیفتری دارند. به همین منظور و البته به درخواست برخی از خوانندگان «سلامت» که در هفتههای گذشته پیامکی با این مضمون برای ما فرستادند، «پوستر سلامت» این هفته به مجموعه نکتههایی که در حین شستشوی سبزیها باید رعایت کرد، اختصاص یافته است...
۱ قبل از شروع شستشوی سبزیها، بهتر است آنها را در ظرفی بریزید و در کنار سینک ظرفشویی قرار دهید به این ترتیب سبزیهای نشسته باعث آلودگی سطوح دیگر آشپزخانه نخواهند شد.
قبل و بعد از شستشوی سبزیها، ۲۰ ثانیه دستهایتان را با آب گرم و صابون بشویید.
سبزیها را نه با آب داغ بشویید و نه با آب خیلی سرد، بهتر است از آب ولرم استفاده کنید تا کمترین آسیب را حین شستشو ببینند.
سبزیها را در حالی که زیر شیر آب قرار میدهید، با دستتان مالش دهید تا سطوح آنها بهتر پاک و گل و لایشان حذف شود.
بهتر است سبزیهایی مانند کلم بروکلی و گل کلم را بعد از پاکسازی و برداشتن قسمتهای زرد، لهشده و پلاسیده، چند دقیقه زیر شیر آب پرفشار قرار دهید و تمام سطوح آنها را با آب بشویید.
برای شستن سبزیهایی که بهدلیل نوع پرورششان، مدت طولانیتری با خاک در تماس هستند، از یک برس (که فقط مخصوص شستشوی سبزیهاست) استفاده کنید. مثلا سطوح سبزیهایی مانند سیبزمینی، هویج، ترب و تربچه، شلغم، چغندر و... را زیر شیر آب کمی برس بزنید.
برای شستشوی سبزیهایی مانند کاهو و کلم بهتر است برگهای آنها را از ساقه جدا کنید و سپس با آب، مایع ظرفشویی و محلول ضدعفونیکننده آنها را بشویید.
لزومی ندارد سبزیهایی مانند گوجهفرنگی، بادمجان، کدو سبز، فلفل دلمهای و... را با مایع ظرفشویی بشویید. شستشوی این سبزیها با آب پر فشار و دست کشیدن روی سطحشان کافی است.
اگر سبزیای را میشویید که قصد دارید آن را بپزید، لزومی ندارد که به آن مایع ظرفشویی یا ضدعفونیکننده بزنید زیرا حرارت، باعث از بین رفتن آلودگیها میشود بنابراین فقط آنها را چند بار با آب شستشو دهید.
پس از شستن، بگذارید سبزیها خشک شوند و اگر عجله دارید که از آنها استفاده کنید یا در یخچال بگذارید، بهتر است با دستمالی تمیز کاملا خشکشان کنید.
برای ضدعفونیکردن سبزیها و حذف انواع باکتریها و حشراتی که روی سطوح آنها باقی ماندهاند، میتوانید آنها را با سرکه سفید بشویید. به این ترتیب که در کاسهای تا نیمه سرکه بریزید و بقیه آن را از آب پر کنید و سبزیها را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این محلول قرار دهید و سپس با آب بشویید به این ترتیب بیشتر عوامل آلودگی از سطوح سبزی حذف خواهند شد.
حین پوست گرفتن سبزیهایی مانند هویج، چغندر و سیبزمینی آنها را زیر شیر آب در حال جریان قرار دهید تا آلودگی در آنها باقی نماند.
بهتر است سبزیهایی مانند پیاز را قبل از مصرف و پوستگیری بشویید. به این ترتیب که ابتدا سطح رویی آن را آبکشی کنید، سپس زیر شیر آب، آن را پوست بگیرید تا حداقل آلودگی به این سبزی انتقال پیدا کند.
بهتر است سبزیهای برگسبز تیره مثل جعفری، گشنیز و... را در چهار مرحله پاکسازی، شستشو با محلول مایع ظرفشویی و آب (به نسبت ۳ تا ۵ قطره در ۵ لیتر آب) به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، قراردادن در محلول ضدعفونیکننده و آب (به نسبت ۲ پیمانه در ۵ لیتر آب) به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و آبکشی با آب معمولی بشویید. به این ترتیب مطمئن خواهید بود که آلودگی در آنها باقی نخواهد ماند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست