جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

احتیاط در ماه هشتم بارداری


در این ماه احتیاط  زیادی لازم است که باید به آنها توجه داشته باشید از تغییرات فیزیکی و معایناتی که باید در این ماه انجام دهید تا محاسبه تعداد تکانهای جنین و مراقبتهایی که باید انجام دهید.
تغییرات فیزیکی در ماه هشتم
در هفته ۳۲ کودک شما بسیار پرانرژی بوده و فعالیت زیادی دارد. حرکات او در این هفته به اوج خودش میرسد و شما قادر به احساس پیچ و تاب خوردنش خواهید بود. در هفته ۳۳ حرکات کودک شما ریزتر خواهد شد چون بزرگ شده و رحم فضای زیادی برای تحرک به او نمیدهد. او ممکن است حتی دچار سکسکه شده و تکانهای ریتمیک کوچکی در رحم ایجاد کند. این احتمال هم وجود دارد که جنین در این هفته بچرخد و سرش به سمت پایین قرار بگیرد و تا زمان تولد هم دیگر برنگردد. تا هفته ۳۵ جنین تمام رحم شما را اشغال خواهد کرد و حرکت به اطراف برایش ناراحت کننده خواهد بود. در این حالت او به جای حرکات پرانرژی بیشتر میچرخد.
سوزش سر دل در این ماه هم ادامه خواهد داشت که ناشی از فشاری است که رحم به معده وارد میکند.
همچنان ممکن است مشکل خواب شبانه داشته باشید تا حدی که مدام نیاز به دستشویی پیدا کنید. شاید فکر استرس این را داشته باشید که دچار بی اختیاری ادرار شده اید چون با عطسه و سرفه چند قطره ادرار دفع میکنید اما نگران نباشید چون این حالت طبیعی است.
هورمونهای جفت در این ماه شروع به تولید شیر در سینه میکنند.
در این ماه احتمال دارد فشار خون شما کمی بالا برود و دچار تورم در دستها و پاها شوید. بنابراین مطمئن شوید که کفش راحت و مناسب به پا میکنید.
در این ماه بیشتر از ماه های قبل به انقباضات برکستون هیکس توجه خواهید داشت.
ماه هشتم احتمال کمر درد زیاد است زیرا عضلاتی که از مفاصل کوچک حمایت میکنند در حال استراحتند.
درد در ناحیه قسمت پایین شکم و همچنین درد در ناحیه داخلی پاها هم به خاطر فشاری است که سر جنین بر اعصاب این ناحیه وارد میکند و مفاصل لگن را برای زایمان آماده میکند.
در پایان این ماه بیشتر نوزادان در موقعیت سر به پایین هستند. اگر چه ۴ درصد در وضعیتی هستند که پاها رو به پایین است و به اصطلاح نچرخیده اند.
تعداد ضربه ها
توصیه میشود تعداد ضربه های نوزاد را از ماه ششم بارداری برای اطمینان از اینکه حالش خوب است در نظر داشته باشید. هر روز محاسبه کنید که چقدر زمان میبرد تا جنین شما ۱۰ ضربه بزند. احتمالا باید ۱۰ ضربه را در ۲ ساعت احساس کنید اما احتمالا حرکات زیادی را که بسیار کوچک هستند احساس خواهید کرد. کار دیگری که میتوانید انجام دهید این است که محاسبه کنید چه مدت طول میکشد تا جنین ۳ حرکت انجام دهد. این ۳ حرکت را باید در نیم ساعت احساس کنید.
بعد از مدت کوتاهی متوجه یک الگوی مشخص و زمان معلوم برای تعداد حرکات جنین میرسید. اگر متوجه انحرافات عمده در این الگو باید با پزشک هر چه سریعتر مشورت کنید.
بررسیهای پزشکی
از هفته ۳۲ تا ۳۵ باید هر دو هفته یک بار به پزشک مراجعه کنید و از هفته ۳۶ تا پایان بارداری هم هر هفته ملاقات پزشکی داشته باشید. در مطب پزشک معمولا قد، وزن، فشار خون، ادرار، ضربان قلب جنین، ارتفاع بالای رحم یا فوندوس، اندازه و موقعیت جنین، تورم مچ پا به خصوص اگر با سردرد، تغییرات بینایی یا درد شکمی همراه باشد و برخی اقدامات دیگر مانند سونوگرافی انجام خواهد شد.
نگرانیهای مهم این ماه
خونریزی: خونریزی بعد از هفته ۲۸ بارداری میتواند موقعیت اورژانسی تلقی شود. خونریزی میتواند خفیف، شدید یا همراه با درد باشد. علل خونریزی در اواخر بارداری شامل مشکلاتی مانند جفت سرراهی که در آن جفت پایین از رحم مادر قرار میگیرید یا جدا شدن زودرس جفت باشد که در آن جفت از دیواره های رحم جدا میشود. یکی دیگر از علل خونریزی در اواخر بارداری پارگی رحم است که همه این شرایط خطرناک بوده و نیاز به درمان دارد. اگر متوجه خونریزی یا لکه بینی شدید یا درد شکمی در این ماه داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید.
زایمان زودرس: شما باید درباره نشانه های زایمان زودرس آگاهی داشته باشید. برخی از علائم عبارتند از:
    بیش از ۵ انقباض در ساعت
    وجود خون روشن در واژن
•    تورم صورت و دست
    درد هنگام ادرار کردن
•    درد شدید یا طولانی مدت در معده
    استفراغ مداوم
    ترشح روشن از واژن
•    درد پشت
    فشار شدید لگن
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.