چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

قصه گویی، کودک را با ناهمواری های زندگی آشنا کنید


ایرنا: ˈصبری رحیمیˈ: قصه‌ ها موجب تقویت هوش، حافظه و خلاقیت کودکان شده و قدرت ابداع، علت ‌یابی، معلول شناسی و نتیجه ‌گیری آنها را رشد می ‌دهد.
وی با اشاره به اینکه در عصر کنونی گسترش فناوری ها و امکانات صوتی، تصویری میان والدین و فرزندان فاصله انداخته، اضافه کرد: قصه‌ گویی می ‌تواند فرصت مناسبی برای کمتر شدن این فاصله ‌ها باشد.

رحیمی که با قصه ˈماه همهˈ در بخش آزاد این جشنواره شرکت کرده گفت: بالابردن سطح کیفی و توانمند سازی قصه‌ گویان، ترویج فرهنگ قصه‌ گویی در میان خانواده ‌ها عامل مهمی در تحکیم بنیان خانواده و تعلیم و تربیت کودکان به شمار می رود.

وی یادآوری کرد: قصه ‌های متون کهن ایران موجب شناخت کودکان و نوجوان از رشادت ‌ها، جوانمردی های پهلوانان، قهرمانان، بزرگان و فرهنگ غنی کشور می ‌شود.

جشنواره شانزدهم در سه بخش قصه گویان ملی، منطقه ای، استانی در سه گروه کانونی، آزاد و خارجی با سه موضوع ادبیات کهن، قهرمانان ایرانی و آزاد آغاز به کار کرده است.

بیش از دو هزار و 300 قصه گوی ایرانی در بخش های مختلف قصه گویی صحنه ای، صوتی، بازنویسی و بازآفرینی متون کهن شرکت کرده اند که از این میان 40 قصه گو در مرحله نهایی به رقابت می پردازند.

در بخش بین المللی این جشنواره قصه گویانی از کشورهای سنگاپور، اسپانیا، کنیا، فرانسه، ژاپن، کانادا، مالزی، پرو، استرالیا و پرتغال و یک نفر داور خارجی حضور دارند.

جشنواره بین المللی قصه گویی تا یکم اسفند با حضور 40 قصه گوی ایرانی و 10قصه گوی خارجی در تبریز برگزار می شود.

قصه گویان 32 کشور با 50 قصه برای شرکت در جشنواره بین المللی ایران آثار خود را ارسال کرده بودند که از این تعداد 10 قصه گو از این کشورها انتخاب شده اند.