دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا
آزمایش تیروئید قبل بارداری، چرا لازمه؟
رییس انجمن متخصصان غدد درون ریز ایران با بیان اینکه اختلال در عملکرد غده تیروئید مادر می تواند سبب بروز اختلالات مغزی و رشدی جنین شود، تاکید کرد: مادرانی که دچار پرکاری یا کم کاری تیروئید هستند، باید قبل از بارداری بیماری خود را درمان کنند تا وضعیت علمکرد غده تیروئید به حالت طبیعی بازگردد.
دکتر فریدون عزیزی اظهار کرد: علاوه بر این اختلال در عملکرد غده تیروئید مادر می تواند منجر به سقط جنین، افزایش فشار خون مادر، مسمومیت بارداری و زایمان زودرس شود بنابراین توصیه می شود زنان قبل از بارداری مشکلات تیروئید خود را برطرف کنند.
وی استفاده از داروهای ضد تیروئید، عمل جراحی و دادن ید رادیواکتیو را سه روش درمان تیروئید عنوان کرد.
عزیزی اظهار کرد: اگر درمان به صورت جراحی یا دادن ید رادیواکتیو باشد، باید حداقل بین 6 ماه تا یک سال پس از اتمام درمان، وضعیت تیروئید بررسی تا در صورت نبود هیچ مشکلی، اجازه بارداری داده شود.
وی ادامه داد: اما اگر درمان به صورت تجویز داروهای ضدتیروئیدی باشد، با تجویز تغییراتی در نوع دارو، در صورتی که عملکرد تیروئید مادر طبیعی شود، می تواند بارداری داشته باشد.
عزیزی تاکید کرد: با اینکه داروهای ضدتیروئید بسیار به ندرت سبب بروز برخی عوارض در دوران بارداری می شود، با این حال زنان باید قبل و بعد از بارداری با متخصصان غدد و زنان در این خصوص مشورت کنند.
رئیس انجمن متخصصان غدد درون ریز ایران در مورد بیماری خودایمنی تیروئید توضیح داد: بیماری خودایمنی تیروئید شامل کم کاری یا پرکاری تیروئید است؛ این بیماری حتی اگر بسیار خفیف هم باشد(به خصوص کم کاری تیروئید) می تواند مشکلاتی را برای مادر و جنین ایجاد کند.
عزیزی گفت: بنابراین به افرادی که قبلا بیماری تیروئید داشته اند، یکی از بستگان آنها به این بیماری مبتلا بوده است، به یکی از بیماری های خودایمن مبتلا هستند و یا آنتی بادی ضدتیروئید در خون آنها وجود دارد، توصیه می شود قبل از بارداری یا در هفته های اول بارداری آزمایش تیروئید (TSH) را انجام دهند.
وی افزود: با انجام این بیماری افرادی که دچار مشکلات تیروئید هستند، شناسایی می شوند تا با انجام معاینات یا آزمایش های تکمیلی در صورت نیاز در زمینه کم کاری یا پرکاری تیروئید تحت درمان قرار گیرند.
تیروئید یک غده شبیه بال پروانه است که جلوی گردن قرار گرفته است. این غده هورمون تیروکسین (T4) و تری یدو تیرونین (T3) تولید و به داخل خون ترشح میکند. این هورمون ها سرعت کار و تولید انرژی را در بدن عهده دار هستند.
تیروئید افراد سالم به میزان کافی هورمون می سازد و در اعمال مهم بدن اثر می گذارد. این هورمون ها سوخت و ساز بدن را از جمله آنکه چه مقدار کالری مصرف کنیم، چه مقدار احساس گرما کنیم و وزن ما را تنظیم میکنند. پر کاری و کم کاری تیروئید دو نوع عملکرد غیرعادی این غده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست