پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

ویار حاملگی، تمایلات غذایی


همه مادران خواهان داشتن فرزندی سالم هستند و به دوران بارداری اهمیت ویژه‌ای می‌دهند. دوران بارداری تغییرات زیادی در زنان ایجاد می‌کند، بسیاری از زنان در دوران بارداری به غذاهایی علاقه‌مند می‌شوند که شاید در حالت عادی علاقه‌ای به مصرف آنها نداشته، یا حتی از آنها متنفر بوده‌اند.

پاره‌ای اوقات نیز به غذاهایی تنفر نشان می‌دهند که قبلا جزء غذاهای مورد علاقه آنها بوده‌اند. دلایل این تغییرات به خوبی مشخص نیست. تحقیقات نشان می‌دهند تغییرات هورمونی و حتی روانی در سه ماه اول بارداری باعث این تغییر در ذائقه خانم‌های باردار می‌‌گردد. این تغییر ذائقه در اصطلاح ویار نامیده می‌شود.

تمایلات غذایی خانم‌ها در دوران بارداری
محصولات لبنی از جمله مواد غذایی هستند که خانم‌های باردار تمایل به مصرف آن دارند. مثل بستنی و شیر، مواد غذایی شیرین مانند انواع شیرینی‌ها و شکلات نیز در میان خانم‌های باردار طرفداران بی‌شماری دارند. بعضی از خانم‌ها در طی دوران بـارداری به مواد غـذایی ترش مانند لواشــک، قره قوروت و انواع ترشیجات ویار دارند.

تنفرات غذایی خانم‌ها در دوران بارداری
گوشت‌ها مخصوصاً گوشت گاو جزء مواد غذایی هستند که خانم‌های باردار از خوردن آنها پرهیز می‌کنند. قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار نیز از جمله  مواد تنفرزا در خانم‌های باردار محسوب می‌گردند. همچنین غذاهای محلی به دلیل عطر و طعم ویژه‌ای که دارند معمولا در اکثر خانم‌های باردار ایجاد تنفر می‌کنند.

چه زمانی ویار خطرناک می‌شود؟
از نظر علمی ویار به مواد غیرخوراکی و یا موادی که ارزش تغذیه‌ای پایینی دارند، تحت عنوان «پیکا» یاد می‌شود. پیکا معمولا به دو نوع ژئوفاژی(خوردن مواد غیر خوراکی مثل خاک، گچ، آشغال و...) و آمیلوفاژی (خوردن مواد نشاسته‌ای غیرخوراکی مثل پودر ماشین رختشویی) تقسیم بندی می‌گردد.