چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

چرا به طراح داخلی احتیاج داریم


چرا به طراح داخلی احتیاج داریم

طراح, مسوول تمام اتفاقات یک طراحی داخلی است این فضای داخلی می تواند تجاری, صنعتی یا مسکونی باشد دکوراتور در کنار معمار و کارفرما حرکت کرده و ساختار فضا و نیازهای ساکنان در راستای محیط دلخواهشان را تعیین می کند

طراح، مسوول تمام اتفاقات یک طراحی داخلی است. این فضای داخلی می‌تواند تجاری، صنعتی یا مسکونی باشد. دکوراتور در کنار معمار و کارفرما حرکت کرده و ساختار فضا و نیازهای ساکنان در راستای محیط دلخواهشان را تعیین می‌کند.

طراح، یک مهندس هنرمند است و ذهن خلاق او هم جنبه فنی و هم دیدگاه هنری را تحت کنترل دارد. او در انتخاب رنگ‌ها، پارچه‌ها و مبلمان سلیقه خوبی دارد و می‌داند که مصالح درست برای هر فضایی کدام است. همچنین در کارهای برقی و لوله‌کشی گاز و... آنقدر سررشته دارد که مشکلی در جابه‌جایی‌ها و نوسازی‌ها ایجاد نخواهد شد. شما با کمک گرفتن از یک طراح درواقع نتیجه خوبی خواهید گرفت بدون اینکه دغدغه‌ای داشته باشید، دغدغه اینکه این رنگ در این اتاق خوب خواهد بود؟ آیا بهترین مبلی که می‌توانستم با این بودجه بخرم همین است؟ کیفیت این مصالح خوب است؟ ...

طراح مسلما برای شما هزینه‌هایی دربردارد، اما استخدام یک طراح حرفه‌ای از ابتدای کار از هزینه‌های پیش‌بینی نشده‌ای مثل: رنگ اشتباه، مبلمان نامناسب، دکور خارج از سبک و ناهماهنگی در فضا جلوگیری می‌کند. می‌توان گفت که پیدا کردن یک طراح خوب که در آغاز کار یک مشاوره رایگان در اختیارتان گذاشته و خیالتان را از بابت کار راحت کند، خوش‌شانسی است و ارزش هزینه را دارد.

● مهارت‌های لازم برای یک طراح

مهم‌ترین توانایی یک طراح، راضی کردن مشتری از کار است. بر این اساس او باید دارای ویژگی‌هایی از قبیل: مجموعه مهارت‌های هنری و تکنیکی، قدرت بیان و مهارت‌های مدیریتی باشد. او باید با قدرت بیانش پروژه را به‌خوبی برای شما ارایه داده و کار را تا آخر مدیریت کند.

طراح باید بتواند پلان فضا را درآورده و به شما پلان نهایی را قبل از شروع کار نشان دهد، نظرات شما را روی کار تا جایی که از دید خود او امکان‌پذیر است، لحاظ کرده و پس از تایید نهایی شما کار را شروع کند. اطلاعات او از وضع مصالح موجود در بازار بسیار مهم است همچنین درنظرگرفتن بافت، رنگ و نورپردازی برای ساختن یک فضای دوست داشتنی حایز اهمیت است. جمع شدن این نکات فضایی به شما می‌دهد که در عین زیبایی، احساس خوبی به شما می‌دهد.

طراحان با انواع و اقسام مردم در ارتباطند؛ از این رو باید نحوه برخورد با سلیقه‌های مختلف را بدانند و با برخورد‌های متفاوت مردم نیز آشنا باشند. علاوه بر اینکه شفاف و موثر صحبت می‌کنند باید شنونده‌های خوبی هم باشند و نکات کلیدی و مهم مورد نظر کارفرما را در کار پیاده کنند. آنها بیشتر با معماران، پیمانکاران و ارایه‌دهندگان سایر خدمات کار می‌کنند و باید همه را با خود همراه کنند، بنابراین باید قادر باشند تا با مذاکره‌های منطقی، مشکلات احتمالی بین افراد را رفع کنند.

طراحان باید توانایی زمان‌بندی و مدیریت پروژه را داشته باشند و طی زمان هماهنگ‌شده، کار را آماده کنند و از آنجا که در یک زمان واحد اغلب روی چند پروژه کار می‌کنند در نظر گرفتن مهلت هر کدام از کارها برای راضی نگه داشتن کارفرما‌ها اساسی است. اعتبار آنها در اجرای کار است، اگر زمان از دستشان خارج شود و به‌اجبار، کار را سریع و بی‌دقت انجام دهند مهارت‌های آنها به عنوان یک طراح زیر سوال خواهد رفت.

دکوراتورهایی هستند که آموزش رسمی در این زمینه ندیده‌اند و تنها به دلیل سلیقه خوبشان قادر به چیدمان منازل هستند، اما طراحان داخلی که برای این حرفه درس خوانده و از لحاظ تکنیکی قادر به نوسازی هستند، با آن دسته متفاوتند. این گروه، علاوه بر چیدمان می‌دانند که سقف تا چه حد می‌تواند وزن تحمل کند، می‌دانند که چه متریال‌هایی برای چه فضاهایی از خانه مناسب است، می‌توانند با نرم‌افزارهای مختلف معماری کار کرده و شما را از پایان کار مطمئن کنند، با معماران و مهندسان و پیمانکارها در ارتباطند، علم نورپردازی می‌دانند، از عایق‌های صوتی استفاده می‌کنند و ارگونومی را در انتخاب مبلمان در نظر می‌گیرند و درنهایت بر اجرای کار خود نظارت آگاهانه دارند.

● طریقه کار طراحان

- بررسی نیازهای کارفرما

- در نظر گرفتن یک مفهوم برای طراحی

- ارایه مفاهیم، گرفتن بازخورد مشتری و اصلاح پلان در صورت نیاز

- آماده کردن طرح‌های نهایی و جزییات که شامل متریال، مبلمان، نورپردازی و... است

- برآورد هزینه‌ها

- و نظارت بر اجرای کار

کاملیا نوایی



همچنین مشاهده کنید