یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

نشانه های کمبود آهن در بارداری


خبرگزاری ایرانا: آرزو صفایی نژادبارداری را مرحله حساس وبی نظیری از زندگی زنان برشمرد و افزود:در طول دوره بارداری تغییرات مختلفی در بدن ایجاد می شود.

 

وی ادامه داد: علت این تغییرات بیشتر ناشی از تغییرات فیزیولوژیک، هورمونال وبه منظور سازگاری بدن با پذیرش جنین، کمک به رشد وتکامل آن وشروع فرآیند زایمان درزمان مناسب است.

 

این کارشناس کودکان و نوزادان یادآور شد: این تغییرات باعث ایجاد مشکلات، ناراحتی ونگرانی هایی برای مادر باردار است و امری طبیعی محسوب می شود.

 

صفایی نژاد خاطرنشان کرد: درصورتی که مادر باردارآگاهی لازم درخصوص نحوه تشخیص علائم خطر ، شناسایی مشکلات غیرطبیعی و روش تخفیف مشکلات ناشی ازحاملگی را کسب کنداز دوره بارداری خود لذت می برد و درطول بارداری درد ومشکلات کمتری را تجربه و بعدها ازحاملگی به عنوان خاطره ای خوشایند یاد می کند.

 

وی با تبیین مشکلات شایع دوره بارداری ابراز کرد: در اوایل بارداری اکثر زنان از خستگی و تمایل به خواب زیاد شکایت می کنند که این حالت معمولاˈ تا چهارماهگی خود به خود برطرف می شود و اهمیت خاصی ندارد .

 

این کارشناس امور مامایی اظهار کرد: بطور معمول قوزک پای زن باردار ورم می کند، این حالت با استراحت و نگه داشتن پاها کمی بالاتر از سطح بدن برطرف می شود البته اگر ورم در صورت، دست ها یا تمام بدن ظاهر شد باید با پزشک یا ماما مشورت شود .

 

صفایی نژاد واریس رااز دیگر مشکلات دوره بارداری برشمرد و افزود: واریس معمولاˈ ارثی است و ممکن است در اواخر بارداری به علت بزرگی رحم، افزایش وزن بدن و فشار بر رگ ها، در پشت ساق و ران و ناحیه تناسلی ظاهر شود.

 

وی خاطر نشان کرد: هنگام بروز واریس رگ ها متورم و دردناک می شود ،درد و ناراحتی ناشی از آن را می شود با اجتناب از ایستادن طولانی مدت ، پوشیدن جوراب های مخصوص ونگه داشتن پاها کمی بالاتر ازسطح بدن درهنگام استراحت کاهش داد .

 

این کارشناس کودکان و نوزادان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: فشار رحم بر روی اندام های تحتانی و کاهش میزان کلسیم یا افزایش فسفر خون باعث گرفتگی عضلانی می شود .

 

صفایی نژاد ماساژ دادن، گرم کردن عضله گرفته و مصرف شیر و لبنیات رادربهبود گرفتگی عضلات پا موثر دانست.

 

وی بااشاره به مشکل ویار در دوره بارداری اظهار کرد: برخی زنان در بارداری به خوردن خوراکی های غیرعادی مثل برفک یخچال ، نشاسته و مواد غیرغذایی مانندگچ، خاک و مهر تمایل پیدا می کنند و از بعضی بوها مانند بوی صابون، گل و یا بوی عطر ناراحت می شوند که این وضعیت یا پیشرفت حاملگی به تدریج کاهش می یابد .