سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
بارداری پس از 35 سالگی، مراقب علائم خطر باشید
نی نی بان: همانطور که میدانید سن مادر یکی از عوامل تاثیرگذار بر بارداری است. بهتر است پیش از بارداری از چگونگی تاثیرگذاری این عامل بر بارداری آگاه شوید و بدانید با انجام چه کارهایی میتوانید اطمینان لازم را درباره سلامت و امنیت خود و کودک در حال رشدتان به دست آورید.
آگاهی از خطر
هر چه سن ازدواج بالا رود، سن بارداری زنان نیز افزایش مییابد. اگر شما مادری مسن هستید، بدانید که تنها نیستید. حدود 11% از کودکانی که در آمریکا به دنیا میآیند، مادرانی بالای 35 سال دارند. اگر چه مطالعات اخیر نشان میدهد مادرانی که در سن بالا باردار میشوند، با خطراتی مانند ناباروری و سقط، زایمان زودرس یا زایمان بچه مرده، دیابت بارداری، خونریزی، اختلالات فشارخون، ناهنجاریهای کروموزومی و عقب ماندگی در نوزادان و تولد چند قلو مواجه میشوند.
اما اگر قرار است در سن بالای 35 سال باردار شوید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید تا در بهترین شرایط باردار شوید.
1. ویتامینهای پیش از بارداری را بشناسید و مصرف کنید
خوردن ویتامینهای پیش از بارداری که شامل 400 میکروگرم اسید فولیک (ویتامین ب) است از نقایص مادرزادی لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا (بیرونزدگی نخاع از حفره باز (بسته نشده) در ستون فقرات) پیشگیری میکند.
2. با پزشک خود مشورت کنید
به طور منظم مراقبتهای پزشکی را دریافت کنید. اگر تصمیم دارید باردار شوید، حتما برای معاینه پیش پزشک بروید. او به شما خواهد گفت چگونه بهترین ویتامینهای بارداری را مصرف کنید. او همچنین میتواند به سوالهای شما درباره رژیم بارداری، ورزشهای مناسب قبل از بارداری و عوامل محیطی که شما باید در 9 ماه بعد از آنها خودداری کنید، پاسخ دهد.
3. شرایط مزمن را بررسی کنید
مطمئن شوید که مشکلات سلامتی مانند فشار خون یا دیابت ندارید و پزشک از قصد بارداریتان آگاه است. از او پیشنهادهای لازم را بخواهید.
4. وزن خود را چک کنید
اگر وزنتان زیاد است، آن را کاهش دهید. زنهای بارداری که اضافه وزن دارند، احتمال ابتلا به بیماریشان در طول بارداری بیشتر است. (اغلب مشکلات زایمان نیز دارند.)
5. مواد مغذی خود را افزایش دهید
وقت آن است روی چیزی که میخورید تمرکز کنید و مواد مغذی مختلف را به رژیم غذایی خود راه دهید و مطمئن باشید که به اندازه کافی اسید فولیک مصرف میکنید. به علاوه مکملهای لازم پیش از بارداری را دریافت کنید. مواد سرشار از اسید فولیک را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اسفناج، حبوبات، عدس و تخم گل آفتابگردان منابع خوبی هستند.
6. به طور منظم ورزش کنید
زمان آن است که به سراغ ورزش بروید. در کلاسهای ورزشی ثبت نام کنید، کفشهای دویدن خود را بپوشید، ویدیوهای ورزشی را در خانه امتحان کنید و هر چیزی که برایتان جالب است و شما را به تحرک وا میدارد انجام دهید. در آخر مطمئن باشید که به طور منظم ورزش میکنید.
7. به اندازه کافی بخوابید
سعی کنید این روزها به اندازه کافی بخوابید. بهتر است محیطی که در آن میخوابید را مجددا بررسی کنید. کارشناسان توصیه میکنند تلویزیون، لپ تاپ و تلفن خود را در اتاق خواب قرار ندهید. شرایط اتاق را تنها برای خواب آرام خود و همسرتان آماده کنید.
8. واکسن بزنید
مطمئن شوید که تمام واکسنها را زدهاید. با پزشک خود مشورت کنید تا اگر احتیاج است، واکسن آنفولانزای فصلی را نیز بزنید.
9. سیگار کشیدن را رها کنید
سیگارکشیدن را قبل از شروع بارداری رها کنید. طبق نظر پزشکان، احتمال ناباروری زنانی که سیگار میکشند 60% بیشتر از دیگران است.
10. استرس خود را کاهش دهید
طبق نظر بنیاد بارداری آمریکا، استرس میتواند قاعدگی را به تعویق بیاندازد یا حتی متوقف کند که موجب اختلال در تخمکگذاری میشود و بارداری را مشکل میسازد.
11. فواید بارداری در سن بالا
اگرچه سن بالا در بارداری میتواند خطرهای سلامتی زیادی را به وجود آورد اما جنبههای مثبتی نیز دارد. در این سن شما بالغتر هستید و واقعگرایانهتر به مسئله بچهدار شدن نگاه میکنید. همچنین به تغییراتی که فرزندتان به زندگی شما خواهد داد، آگاهترید. بنابراین خود را در مقابل مشکلاتی که در پیش رو دارید، آمادهتر خواهید کرد.
زنها باید از خطرات بارداری در سن بالا آگاه باشند و سنی مناسب را برای شروع بارداری انتخاب کنند. برای هر زنی ضروری است که با دنبال کردن راهنماها، سلامت بارداری خود را افزایش دهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست