یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
عفونت خونی در کودکان، ای داد بیداد
عفونت خونی و عفونت باکتریایی در کودکان یک مشکل جدی ایجاد شده توسط تکثیر باکتری ها در جریان خون می باشد.
چه چیزی این شرایط را ایجاد کرده است؟
عفونت ها به خاطر باکتری در جریان خون ممکن است طی روند تولد اتفاق بیفتد، زمانی که باکتری از کانال زایمان وارد پوست، بینی، دهان و چشم های نوزاد می شود. این باکتری ها می توانند وارد ریه ها و یا جریان خون شود تا عفونت ایجاد کند. راه دیگری که نوزاد ممکن است مبتلا شود، این است که جفت را دچار عفونت می کند و از طریق جفت و بند ناف وارد جریان خون نوزاد می شود. شایع ترین باکتری که عفونت های نوزادی ایجاد می کند، استرپتوکوکوس گروه B، لیستریا مونوسیتوژن ها و اشرشیاکلی هستند. به ندرت، ویروس هایی مثل هرپس یا سیتومگالوویروس می تواند در نوزادان عفونت ایجاد کند.
چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
عفونت ها در نوزادان می تواند نسبتا کم اهمیت باشد و مشکلاتی مثل مسائل تنفسی خفیف، دمای کاهش یافته یا قند خون پایین ایجاد کند. می تواند تهدید کننده حیات یا کشنده باشند که منجر به نگرانی های تنفس شدید، عملکرد کاهش یافته قلب و یا تشنج می شود.
چه تست هایی برای تعریف بیشتر شرایط لازم هستند؟
رشد باکتری یا ویروس در محیط کشت، تستی است که توسط به کار بردن نمونه خون نوزاد روی صفحه با مواد مغذی انجام می شود و وجود عفونت در خون را تایید می کند. علاوه بر خون، نمونه های ترشحات راه هوایی، نمونه هایی از چشم، بینی و پوست، ادرار و مایع نخاعی می تواند جمع آوری شود و به این شیوه تست شود.
چطور عفونت خونی درمان می شود؟
آنتی بیوتیک ها برای کشتن باکتری هایی استفاده می شوند که عفونت ایجاد می کند. بعضی عفونت های ویروسی می تواند با داروهای ضد ویروسی درمان شود. تست های آزمایشگاهی تایید خواهد کرد که کدام داروها در درمان عفونت کارآمد تر هستند. در عفونت های جدی تر، داروهای دیگر و درمان های دیگر ممکن است برای کمک به تنفس ضروری باشد تا به عملکرد مناسب قلب کمک کند و تشنج ها را کنترل کند.
آیا لازم است که با متخصص نوزادان یا متخصص بیماری عفونی مشورت کنیم؟
عفونت های بسیار کوچک یا مشکوک می تواند توسط متخصص کودکان درمان شود. اگر عفونت قابل توجه باشد یا حمایت دیگری لازم باشد، ارجاع به متخصص نوزدان و یا متخصص بیمار عفونتی باید مد نظر باشد.
چقدر طول می کشد که کودک من از این بیماری بهبود یابد؟
عفونت هایی که در جریان خون تائید شده اند، نیاز به حداقل هفت تا چهارده روز درمان با آنتی بیوتیک های داخل وریدی دارد. اگر عفونت در مایع نخاعی باشد، آنتی بیوتیک ها ممکن است تا بیست و یک روز یا بیشتر لازم باشد. بسته به جدی بودن بیماری، زمان برای بهبودی ممکن است بیش از زمان پایان مصرف آنتی بیوتیک ها باشد.
آیا این شرایط کودک من را به صورتی در آینده ضعیف خواهد کرد و آیا عفونت های طولانی مدت وجود خواهد داشت؟
در عفونت های جدی یا عفونت هایی که شامل مایع نخاعی یا مغزی می باشد، ممکن است اثرات طولانی مدتی اتفاق بیفتد مثل ناهنجاری های حرکتی، عقب ماندگی ذهنی، فلج مغزی یا از دست دادن شنوایی. ممکن است ناهنجاری های مداوم ریه به خاطر استفاده از دستگاه تهویه تنفسی وجود داشته باشد. به ندرت، عفونت های خونی یک مفصل یا استخوان را دچار عفونت می کند. این حالت می تواند منجر به آسیب به آن مفصل یا محدودیت رشد استخوان شود.
چه مدت کودک من در نتیجه این اختلال باید در بیمارستان بماند؟
حداقل هفت تا چهارده روز زمان لازم است، زیرا آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت باید به صورت داخل وریدی داده شوند. در عفونت های جدی با مشکلات همراه این زمان ممکن است یک ماه یا بیشتر طول بکشد.
بعد از ترخیص از بیمارستان، چه نوع پیگیری لازم خواهد بود؟
عفونت هایی که نیاز به سطوح قابل توجه حمایت و توجه غیر از آنتی بیوتیک ها ندارد، می تواند تحت مراقبت روتین توسط متخصص کودکان قرار گیرد. اگر مشکلات همراه وجود داشته باشد، به خصوص در سیستم عصبی و مغز، متخصصان رشد یا نورولوژیست ها (متخصصی که بر روی رشد مغز نظارت می کند) باید کودک را ارزیابی کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست