سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

میان وعده برای کودک، بهترین میان وعده ها


پرسش: پسری 16 ماهه دارم که اصلا تمایلی به غذا خوردن ندارد. هر گونه غذایی درست کردم که غذا بخورد اما تمایلی نداشت. به شدت وابسته به شیر خودم است . شب ها هر یک ساعت بیدار می‌شود و شیر خودم را می خواهد. خودم هم خیلی ضعیف شده ام.
پاسخ: در این سن اولویت با غذای خانواده است وبعد شیر مادر. به تدریج باید تا 2 سالگی او را از شیر بگیرید. وعده شیر شب آخرین وعده ای است که باید از او گرفته شود، چون وعده مهمی است. کودک تمایل دارد همیشه فقط یک نوع غذا بخورد که شاید به دلیل راحتی انتخاب و آشنایی با آن باشد. مهم ترین کار این است که به کودک یاد دهید که انواع مواد غذایی را مصرف کند. علایق غذایی هر کودک مربوط به خود اوست.
اوقات صرف غذا بایستی اوقات خوش و راحتی باشد و نباید کودک را مجبور به غذا خوردن کنید و با او دعوا کنید، چون در این صورت نمی تواند عادات صحیح غذا خوردن را یاد بگیرد. باید مقدار مصرف لبنیات پر چرب و مغزها را در برنامه غذایی فرزندتان افزایش دهید. میان وعده ها بخش مهمی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودکان را تشکیل می دهند.
بچه ها به دلیل داشتن معده کوچک، نمی توانند در یک وعده مقدار زیادی غذا بخورند. به همین دلیل مصرف میان وعده برای انها ضروری است که بایستی دارای مواد مغذی باشند. کودکان در میان وعده نباید هله و هوله مانند چیپس و پفک و... مصرف کنند یا نوشابه های شیرین و خوراکی های فاقد مواد مغذی و پر کالری بخورند. زیرا این غذاها باعث کاهش اشتهای کودک خواهد شد که در اثر دریافت کم مواد غذایی ، دچار کاهش رشد خواهد شد. برای افزایش اشتها باید از منابع غذایی روی استفاده کرد، مانند آبگوشت. مصرف مکمل سولفات روی با تجویزکارشناس تغذیه یا پزشک هم موثر خواهد بود.
غذاهایی برای میان وعده ها:
-موز بصورت شیرموز، دسر یا خود میوه
- نان و پنیر
- انواع سبزیجات پخته مثل
- هویج ، کدو سبز
- میوه های تازه
- بیسکوئیت
- شیر بصورت ساده، شیرموز، شیر
- کاکائو ، شیر و عسل یا شیر و خرما
- سبزیجات خام و برگه میوه ها مثل برگه زردآلو
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.‬