یکشنبه, ۱۷ تیر, ۱۴۰۳ / 7 July, 2024
مجله ویستا

دوغ بدون گاز، انتخابی برای درمان مسموميت كودكان


 ايسنا: نگهداري اغلب غذاها نظير سوپ، شير و ميوه‌جات در دماي 40 تا 15 درجه سانتيگراد باعث فساد و رشد انواع ميكروب‌ها در اين نوع غذاها و ايجاد مسموميت براي فرد مي‌شود.

 در فصل تابستان غذاها را بيرون از يخچال نگهداري نكنند و در صورتي كه اين نوع غذاها مدتي در خارج از يخچال باشد، قبل از استفاده مجدد حتي‌الامكان بايد به مدت پنج تا 10 دقيقه به طور كامل جوشانده شوند.

اولين علامتي كه هنگام بروز مسموميت (خصوصا در كودكاني كه آسيب پذيرتر هستند) نمايان مي‌شود،‌ استفراغ است كه ممكن است به مدت 24 تا 48 ساعت ادامه يابد در اين مدت خانواده‌ها بايد غذايي سبك خصوصا مايعات و سرم خوراكي يا دوغ بدون گاز و كم چربي را به كودكان بدهند.

پس از گذشت 24 ساعت ممكن است كودك دچار تب بالا شود كه اين علامت خصوصا در مسموميت‌هايي كه به دليل وجود ويروس است نمايان مي‌شود.

در صورتي كه در كودك استفراغ وجود نداشته باشد، جهت پايين آوردن تب مي‌توان از قطره استامينوفن و پاشويه استفاده كرد.

دكتر كوشانفر با اشاره به اين كه در صورت ادامه مسموميت معمولا اسهال از روز سوم شروع مي‌شود، گفت: اسهال ممكن است به مدت يك هفته ادامه يابد.

وي به خانواده‌ها توصيه كرد: در صورت خفيف بودن مسموميت و بروز علايم ويروسي از درمان‌هاي اضافي استفاده نكنند. همچنين استفاده از آنتي بيوتيك هم نيازي نيست.

استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي يادآور شد: در صورت بروز مسموميت شديد و ايجاد كم آبي درجه سه در كودك بسته به نظر پزشك متخصص، استفاده از سرم درماني براي كودك ضرورت دارد تا با جبران سريع مايعات از دست رفته، از بروز آسيب‌هاي بعدي جلوگيري به عمل آيد.