پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
تاری دید را جدی بگیرید
وقتی احساس می کنیم چشم هایمان ضعیف شده است، شاید افزایش نمره عینک بهترین راه حل برای رفع مشکل نباشد، زیرا تاری دید همیشه دال بر نیاز به تغییر نمره عینک نیست. به گفته متخصصان چشم، علت تاری دید باید توسط پزشک بررسی شود؛ زیرا احتمال دارد فرد مشکل جدی داشته باشد، از جمله:
احتمال سکته:
تاری دید در حمله های ایسکمیک، شایع است. در سکته خفیف (mini-stroke)، انسداد موقت جریان خون ایجاد می شود.
سکته های خفیف، هشدار می دهد که یک سکته کامل در راه است. علایم سکته هــــــای خفیف می تواند خیلی سریع ظاهر شود و خیلی نمی ماند این علایم شامل تاری دید، دیدن نورهای درخشان یا سیاه شدن کامل بینایی است. گاهی برای چند ثانیه، فرد دچار دید خاکستری یا تیره می شود. علایم دیگر شامل تغییر در حس های شنوایی و چشایی، سردرگمی و مشکل گفتاری است.
قند خون بالا:
تاری دید گاه می تواند نشانه مشکل در تمامی بدن باشد. در برخی موارد نیز می تواند علامت خطر اولیه دیابت باشد.
هنگامی که قند خون بالاست، مایعات در چشم جابه جا می شود و اندازه عدسی ها تغییر می کند. با تغییر یافتن عدسی، چشم ها به طور جداگانه روی اشیاء متمرکز می شود اما خبر خوش این است که در اغلب موارد با کنترل کردن قند خون، دید به حالت طبیعی برمی گردد اما اگر به آن توجه نشود و قند خون بالا برود، احتمال آسیب دیدگی شبکیه چشم وجود دارد.
احتمال آب مروارید
اگر چه خطر بروز آب مروارید با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند، اما امکان بروز آب مروارید در هر سنی وجود دارد. حتی در مواردی فرد با این بیماری به دنیا می آید.
آب مروارید در مبتلایان به دیابت، افرادی که داروهایی مانند کورتیکواستروئید مصرف می کنند و افراد سیگاری شایع تر است. برای پیش گیری از آب مروارید ورزش کنید. هرچه ورزش شدیدتر باشد، تأثیر آن نیز بیشتر است.
استفاده از لنز آلوده
نتایج بررسی های سال ۲۰۱۱ نشان می دهد، بیشتر افرادی که از لنز استفاده می کنند در کار خود تبحر کافی ندارند و تنها ۲ درصد روش صحیح مراقبت و استفاده از لنز را می دانند.
استفاده طولانی مدت از لنز یا تمیز کردن با روش نادرست، باعث تراکم باکتری و حتی انگل ها در چشم می شود و این امر احتمال عفونت جدی چشم را افزایش می دهد بنابراین، هر روز لنز را از چشم ها دربیاورید، درست تمیز و محلول و ظرف نگه داری آن را هر ماه عوض کنید. در صورت تاری دید، قرمزی یا درد به پزشک مراجعه کنید.
مصرف دارو:
مصرف داروهای مختلف می تواند باعث تاری چشم شود از جمله قرص های فشارخون، استروئیدهای خوراکی و قرص های خواب. به قرص های آنتی هیستامین مانند زیرتک (zyrtec) و کلارتین (claritin) توجه بیشتری کنید. زیرا این داروها می تواند باعث واکنش در بدن شود که تولید اشک را کاهش می دهد.
بدتر از آن، آنتی هیستامین ها می تواند خطر گلوکوم را افزایش دهد. بنابراین اگر پس از مصرف این داروها دچار تاری و درد چشم شدید به پزشک مراجعه کنید.
شب قبل درست نخوابیده اید:
فرو بردن صورت در بالشت هنگام خواب باعث می شود روز بعد دچار خشکی چشم شوید. جریان هوا نیز باعث خشکی چشم می شود. فشار آوردن روی چشم ها هنگام خواب از جمله قرار دادن دست یا قسمت داخل آرنج روی چشم می تواند روی بافت های چشم فشار وارد و گردش خون را محدود کند. این موضوع باعث می شود هنگام بلند شدن از خواب دچار تاری دید شوید.
خشکی چشم
یکی از شایع ترین علت های تاری چشم، خشکی چشم است. اگر با پلک زدن مشکل تاری چشم رفع می شود، بدانید که مشکلی وجود دارد. برای این که بتوانید به وضوح ببینید لازم است که قرنیه چشم خیس باشد. در صورتی که اشک کافی تولید نشود سلول های قرنیه از بین می رود و خشک می شود. علت دیگر خشکی چشم مصرف دارو و حتی برخی عادت هاست از جمله مطالعه، انجام بازی های ویدئویی، تماشای برنامه تلویزیونی یا کار با رایانه، همه این فعالیت ها میزان پلک زدن را کاهش می دهد. بنابراین از قانون «۲۰-۲۰-۲۰» پیروی کنید. پس از هر ۲۰ دقیقه فعالیت، به شیئی در فاصله ۲۰ فوت(حدود ۶۰۹ سانتی متری) به مدت ۲۰ ثانیه خیره شوید. اما اگر هر بار احساس خستگی در چشم می کنید از اشک مصنوعی استفاده کنید. در مورد خشکی چشم با پزشک مشورت کنید زیرا این حالت می تواند علایم بیماری های دیگری مانند آرتریت، لوپوس و بیماری تیروئید نیز باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست