سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

مصرف فست‌ فود، عامل اسهال در كودكان


ایسنا: رييس انجمن پزشكان كودكان ايران با اشاره به اينكه نوزادان شيرخشك‌ خوار شش برابر بيشتر به اسهال مبتلا مي‌شوند، گفت: علاوه بر آن كودكاني كه از فست فود استفاده مي‌كنند، زودتر اسهال مي‌گيرند.

دكتر غلامرضا خاتمي با بيان اينكه در حال حاضر آمار مرگ و مير ناشي از اسهال در كشور بسيار كاهش يافته است، عنوان كرد: با وجود اين كه جمعيت افزايش يافته است اما روند ابتلا به اسهال در كشور و در دنيا سير نزولي پيدا كرده است.

وي ادامه داد: يك علت امر اين است كه آگاهي مادران در خصوص كنترل اين بيماري بيشتر شده است و داروي ORS كه از آن تحت عنوان «معجزه قرن» نام مي‌برند، بسياري از كودكان را كه پيش از اين به علت ابتلا به بيماري‌هاي اسهالي شديد جان مي‌باختند، نجات داده است.

اين فوق تخصص گوارش كودكان با بيان اينكه شمار كودكاني كه با شير مادر تغذيه مي‌شوند در كشور ما بالاست، عنوان كرد: تغذيه با شير مادر سبب شده است تا شيوع اسهال كاهش يابد. مي‌توان گفت در مجموع رعايت بهداشت و تغذيه صحيح به كودكان كمك مي‌كند تا كمتر به اين بيماري‌ها دچار شوند.

خاتمي افزود: احتمال ابتلاي اسهال در نوزاداني كه با شيرخشك تغذيه مي‌شوند شش برابر بيشتر از كودكاني است كه شير مادر مي‌خورند.

رييس انجمن پزشكان كودكان ايران، در ادامه با اشاره به اين كه بچه‌هايي كه فست‌فود مي‌خورند، زودتر اسهال مي‌گيرند، گفت: علاوه بر ابتلا به اسهال، رشد اين كودكان دچار اختلال شده و چاقي نامتناسب، افزايش چربي خون و گرفتاري‌هاي عديده نيز برآن افزوده مي‌شود.

وي همچنين با اشاره به اين كه نوزادان شيرخشك‌خوار با مشكلات بسياري مواجه مي‌شوند، گفت: ابتلا به اسهال، يبوست، دل‌درد و استفراغ از جمله علايمي است كه به دنبال مصرف شيرخشك بروز مي‌يابد.

اين فوق تخصص گوارش كودكان ادامه داد: همچنين نوزاداني كه از شيرخشك استفاده مي‌كنند، بيشتر دچار يبوست مي‌شوند.

وي در پايان تاكيد كرد: به همين خاطر توجه به تغذيه صحيح نوزادان در سنين رشد و گسترش فرهنگ تغذيه با شير مادر ضروري است.