چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
موادغذایی مفید در بارداری، این سوپر غذاها را بخورید
اسفناج
واقعا یك سوپر غذا و یك ماده غذایی فوقالعاده كامل است كه سرشار از فولیك اسید و مواد مغذی بوده و موجب سلامت خون میشود و با عفونتها مبارزه میكند. همچنین از ستون فقرات كودك حفاظت خواهد كرد. بهتر است آنرا آب پز كنید و به همراه تخممرغ بخورید و یا به صورت خام در سالاد بریزید (البته حتما آنرا كاملا بشوئید).
فولات
غذاهای غنی از فولات در دوران بارداری بسیار مهم هستند و به خصوص در سه ماهه اول بارداری از نقایص احتمالی لوله و سیستم عصبی نوزاد پیشگیری میكنند. انجمن پیشگیری از بیماری امریكا به تمامی زنان توصیه میكند كه اگر قصد بارداری دارند، روزانه 400 میكروگرم مكمل اسید فولیك بخورند و آنرا تا هفته دوازدهم بارداری نیز ادامه بدهند. منابع فولات عبارتند از: كلم براكلی، نخود، سویا، سبوس و غلات.
آهن
در طی بارداری حدود یكسوم از خون بدن مادر برای تامین خون جنین استفاده میشود و آهن بخش اصلی هموگلوبین است كه اكسیژن را به سراسر بدن منتقل میكند و مواد مغذی را به بدن نوزاد میرساند. منابع آهن عبارتند از: گوشت قرمز، سبزیجات با برگ سبز، مغزها و دانهها.
ویتامین C
از آنجا كه بدن نمیتواند ویتامین C را ذخیره كند، بنابراین لازم است آنرا هر روز دریافت كنید. خوردن غذاهای غنی از ویتامین C نه تنها با عفونتها مبارزه و از آنها پیشگیری میكند، بلكه جذب آهن را نیز افزایش میدهد. منابع ویتامین Cعبارتند از: میوهها و مركبات، كیوی، كلم براكلی، سیبزمینی و ...
اسیدهای چرب امگا- 3
امگا- 3 برای رشد مغز كودك در رحم بسیار مفید است و برخی پژوهشها نشان میدهند كه كمبود آن در دوران بارداری موجب اختلال در سیستم بینایی و هوش كودك میشود. اسیدهای چرب از جنین در برابر سقط جنین محافظت میكنند.
یك مطالعه دانماركی نشان میدهد زنانی كه حداقل یك بار در هفته ماهی میخورند، 9/1 درصد در معرض سقط جنین هستند؛ در حالی كه احتمال سقط جنین در سایر زنان 1/7 درصد است. سایر منابع امگا-3 عبارتند از: گردو و دانههای آجیل. توجه داشته باشید كه زنان باردار نباید بیش از یك استیك ماهی تن در هفته مصرف كنند. همچنین از خوردن اره ماهی و كوسه ماهی باید خودداری ورزند، زیرا حاوی سطوح بالایی از جیوه هستند.
پروتئین
برای ساخت بافتهای جدید در بدن مادر و جنین وجود پروتئین ضروری است. این ماده موجب عملكرد صحیح سیستم ایمنی بدن میشود. منابع پروتئین عبارتند از فرآوردههای لبنی، لوبیا، عدس، تخممرغ و گوشت.
دانهها و مغزها
سطح قند خون را تنظیم و انرژی مورد نیاز بدن را تامین میكنند.
جو
خوردن فرنی به همراه عسل و جوی دو سر، تهوع صبحگاهی در دوران بارداری را كاهش میدهد. جو حاوی پروتئین بالایی است و كلسترول را كاهش میدهد. همچنین شاخص قند خون (GI) را تنظیم میكند و زمانی كه مقدار قند خون تنظیم باشد، انرژی فرد در طول روز تامین میشود.
شیر
شیر و فرآوردههای شیری، مانند پنیر، به رشد استخوانهای جنین كمك میكنند. میتوانید آنرا در طول روز به عنوان یك نوشیدنی سالم میل كرده و با ماست و تركیب آن با میوهها، یك دسر خوشمزه و مقوی تهیه كنید. كلسیم موجود در این مواد به رشد دندانهای كودك كمك میكند و از آنجا كه تراكم استخوان در دوران بارداری به مقدار قابل توجهی كاهش مییابد، خوردن مواد حاوی كلسیم در سلامت مادر بسیار اهمیت دارد. مهمترین منابع كلسیم عبارتند از: ماست، انجیر، زردآلو، پنیر و شیر.
سبوس
نان و سایر محصولات سبوسدار، مثل نان چاودار و برنج قهوهای، مقدار انرژی بدن را افزایش داده و رشد و نمو كودك را تسریع میكند. میتوانید از برنج قهوهای در سالاد نیز استفاده كرده و یا نان چاودار را به همراه یك سوپ مغذی میل كنید. غلات سبوسدار همچنین ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و انرژی بدن را تامین میكنند و در واقع كربوهیدراتهای مركب هستند؛ بنابراین بهتر است برای اینكه مانع از تحلیل رفتن انرژی بدن شوید، در طول روز از غذاهای نشاسته دار استفاده كنید.
روی
برای رشد كودك و مغز او، بدن مادر به روی نیاز دارد كه بهترین منابع روی بادام، لوبیا و دانه كدو تنبل است.
آب كافی
آب كافی در بدن خواص بیشماری برای نوزاد و مادر دارد و قابلیت ارتجاعی پوست مادر را بهبود میبخشد؛ بنابراین با كاهش مصرف قهوه و چای، مانع از دهیدراته شدن بدن شوید و آب را جایگزین آنها كنید...
وجه داشته باشید كه خوردن وعدههای مكرر در حجم كم، موجب كاهش حالت تهوع صبحگاهی میشود و به هضم آسان غذا و تعادل قند خون نیز كمك میكند. طبیعی است كه در دوران بارداری وزن افزایش مییابد و این لازمه بارداری است، ولی هیچگاه در دوران بارداری نباید رژیم گرفت و به جای آن باید روی مصرف غذاهای سالم تمركز كرد، زیرا به سلامت كودك و مادر در درازمدت كمك میكند. با مصرف ماهی، هویج، آجیل و دانهها، آواكادو و مركبات میتوانید تا حدودی از ایجاد خطوط ناشی از بارداری بر روی پوست جلوگیری كنید.
سیبزمینی شیرین
در دوران بارداری مادر باید ویتامین اضافی دریافت كند، زیرا جنین برای رشد و نمو سلولها و سیستم ایمنی به آن نیاز دارد. سیبزمینی شیرین حاوی بتاكاروتن است كه بدن آنرا به ویتامین A تبدیل میكند. ویتامین A، از ضروریترین ویتامینها در دوران بارداری است.
سایر مواد غذایی
مواد غذایی مانند سیر، آواكادو، مارچوبه و كلم براكلی نیز حاوی آنتیاكسیدان هستند و آنتیاكسیدانها از بدن مادر و جنین در مقابل آسیبهای ناشی از آلایندهها محافظت میكنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست