پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

رژیم غذایی مناسب برای باردار شدن


نی نی بان، گروه ترجمه: می‌خواهید باردار شوید؟ برای مادر شدن برنامه‌ریزی کرده‌اید؟ در این صورت باید حواستان به رژیم غذایی‌تان باشد و تغییراتی در عادات غذایی‌تان بدهید. این تغییرات حتی به باردار شدن شما هم کمک می‌کند و توانایی شما را افزایش می‌دهد.

به رژیم غذایی‌تان توجه کنید
هم برای خانم‌ها و هم برای آقایان غذا و باروری به هم مرتبط هستند. داشتن یک رژیم غذایی متعادل شانس شما را برای فرزند سالم افزایش می‌دهد. بهتر است چند وعده میوه و سبزی، غلات سبوس‌دار، غذاهای غنی از کلسیم مانند ماست، پنیر و شیر را در برنامه غذایی روزانه‌تان قرار دهید. دریافت مواد مغذی ناکافی نه تنها عادت ماهانه شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه تعیین زمان تخمک‌گذاری‌تان را هم سخت می‌کند. توجه داشته باشید که اگر شما بیش از حد چاق یا لاغر باشید حتی ممکن است تخمک‌گذاری نداشته باشید. همسر شما هم باید به رژیم غذایی‌اش توجه کند چون ویتامین‌ها و مواد مغذی مانند روی، ویتامین C، E و اسید فولیک برای تولید اسپرم سالم بسیار مهم هستند. 
ماهی یک منبع تغذیه‌ای فوق‌العاده برای جنین خواهد بود اما باید دقت داشته باشید انواعی را انتخاب کنید که امگا 3 فراوان داشته و جیوه نداشته باشند. توصیه می‌شود هر هفته حدود 250 تا 350 گرم از انواع ماهی در رژیم غذایی‌تان قرار دهید. از آنجا که جیوه می‌تواند برای یک سال در بدن شما تجمع داشته باشد باید به این نکته دقت کنید که از مدت‌ها قبل ماهی بدون جیوه را در برنامه غذایی‌تان قرار دهید.


رژیم غذایی مناسب برای باردار شدن

کافئین و سیگار را ترک کنید
برای بسیاری از مادران بارداری باعث تغییر ناگهانی در عادات خوردن و آشامیدن می‌شود اما برخی عادت‌ها سخت از بین می‌روند بنابراین باید پیش از بارداری آنها را کنار بگذارید. به عنوان مثال در صورت استعمال دخانیات باید آن را ترک کنید زیرا می‌تواند به جنین در حال رشد آسیب برساند. حتی اگر عادت دارید چند فنجان قهوه در روز بخورید باید بدانید که کافئین می‌تواند باروری را تحت تاثیر قرار دهد. متخصصان معتقدند مصرف دو فنجان قهوه در روز تاثیری بر باروری ندارد اما پیشنهاد می‌کنند همان دو فنجان را هم نخورید.

مصرف ویتامین یادتان نرود
درست است که احتمالا تمام نیازهای تغذیه‌ای تا را با یک رژیم غذایی متعادل به دست می‌آورید اما متخصصان بر این باورند که حتی در سلامت‌ترین رژیم غذایی هم نیاز به کمک اضافی است. دریافت اسید فولیک و دیگر مواد مغذی ضروری شانس یک بارداری سالم را افزایش می‌دهد. یادتان باشد مکمل‌ها نمی‌توانند جایگزین رژیم غذایی شوند. در ضمن اگر گیاهخوار هستید نیاز به مکمل ویتامین D و B12 همراه با پروتئین اضافی هم دارید. دقت کنید مکمل‌هایی که مناسب باروری هستند استفاده کنید.

فولیک اسید کافی دریافت کنید
ثابت شده است که اسید فولیک خطر ابتلای جنین به نقص لوله عصبی را کاهش می‌دهد، ضمن اینکه با کاهش شیوع حملات قلبی، سرطان و دیابت ارتباط دارد. بسیاری از زنان در سن باروری باید 400 میکروگرم مکمل اسید فولیک در روز را دست‌کم از یک ماه قبل از بارداری و 600 میکروگرم در دوران بارداری در برنامه غذایی‌شان قرار دهند. اگر شما سابقه خانوادگی نقص لوله عصبی در جنین دارید یا داروی صرع مصرف می‌کنید پزشک ممکن است توصیه کند از یک ماه پیش از بارداری روزانه 4 میلی‌گرم اسید فولیک مصرف کنید. مکمل‌های مناسب معمولا بیش از میزان توصیه شده و بین 600 تا 800 میکروگرم اسید فولیک دارند. علاوه بر این مکمل‌ها شما می‌توانید غذاهای غنی از فولات مانند سبزی‌های برگ سبز، اسفناج، کلم پیچ، مرکبات، آجیل، حبوبات، غلات سبوس‌دار و نان غنی شده را در رژیم غذایی‌تان قرار دهید. 
فولیک اسید یک ویتامین محلول در آب است و اگر شما بیش از حد مصرف کنید بدن آن را دفع می‌کند بنابراین نگران نباشید. اما به این نکته دقت داشته باشید که دریافت فولات بیش از حد می‌تواند کمبود ویتامین B12 را نشان ندهد.