چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

این بیماری‌ با سلول‎های بندناف درمان می‌شود


همشهری آنلاین: دانشمندان می گویند سلول های بنیادی بند ناف نوزادان را می توان با مهندسی ژنتیک به سلول های مولد انسولین تبدیل کرد و برای درمان دیابت به کار برد.
 

این بیماری‌ با سلول‎های بندناف درمان می‌شود
 
به گزارش خبرگزاری رویترز پژوهشگران انگلیسی و آمریکایی می گویند توانسته اند شمار بزرگی از سلول های بنیادی بند ناف را در آزمایشگاه رشد دهند و سپس آنها را به سلول های مولد انسولین در لوزالمعده بدل کنند.
 
دکتر راندال اوربان از مرکز پزشکی گالوستون دانشگاه تگزاس که سرپرست این تحقیق بوده است می گوید: "این کشف نشان می دهد که ما بالقوه می توانیم از سلول های بنیادی بالغ برای کمک به مبتلایان به دیابت استفاده کنیم."
 
این پژوهشگران که شامل متخصصان دانشگاه نیوکاسل در انگلیس هم می شدند، می گویند امیدوارند در نهایت بتوانند همین کار را با سلول های بنیادی جنینی هم انجام دهند.
 
در حال حاضر بسیاری از دانشمندان ایجاد حوزه جدید پزشکی باززایی (regenerative medicine) را دنبال می کنند که در آن از سلول های بنیادی رشد داده شده در آزمایشگاه برای جایگزینی بافت های صدمه دیده استفاده می شود.
 
گروه دیگری از دانشمندان در تلاش هستند تا بفهمند چگونه سلول های بنیادی جنینی می توانند به همه انواع بافت ها بدل شوند و در عین حال قابلیت تکثیر خود را هم تقریبا برای همیشه حفظ کنند، تا بتوانند سلول های عادی بدن را به چنین کاری وادار کنند.
 
پژوهشگران در تگزاس و نیوکاسل از خون بند ناف انسان استفاده کردند، زیرا این خون منبعی غنی از سلول های بنیادی "بالغ" تازه است.
 
آنها امیدوارند که از این طریق بافت مولد انسولین برای مبتلایان به دیابت نوع ۱ که به علت تخریب بافت لوزالمعده توانایی تولید انسولین را از دست داده اند، به وجود آورند.