پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

علت گریه نوزاد، چگونه بفهمیم؟


گاهی گریه های مداوم نوزاد باعث برهم زدن آسایش کل خانواده می شود و آنگاه است که ممکن است بقیه را هم به گریه بیاندازد. فقط کافیست معنای گریه ی نوزادتان را درک کنید. تا علت گریه های او را بیابید. نوزادان اغلب بی دلیل گریه نمی کنند. گریه ی نوزادان اغلب به دلیل زیر است:

گرسنگی نوزاد
یکی از اولین دلایل گریه نوزادان گرسنگی است. دادن شیر به نوزاد می توان گریه ی او را قطع نماید.

خیس بودن پوشک نوزاد
خیس بودن پوشک نوزاد علت دیگری برای گریه ی نوزاد می تواند باشد. گاهی حتی پوشک نوزاد خیس نیست و شاید بعلت بد بست شدن و یا تنگ بودن نوزاد را می آزارد.

عدم توجه به نوزاد
نوزادان دوست دارند که مادرشان کاملاً به آنها توجه نمانید. عدم توجه مادر به نوزاد می تواند باعث خسته شدن نوزاد گردد و علتی برای گریه های نوزاد باشد.

خسته شدن از شرایط فعلی
گاهی شرایطی که نوزاد در آن قرار داد مثلاً تکان دادن نوزاد برای مدت طولانی باعث خسته شدن وی می گردد و برای تغییر وضعیت خود گریه می کند. کافیست اگر مدتی است روی تخت قرار دارد بلندش کنید و کمی او را راه ببرید.

درد معده
گاهی علت گریه ی نوزاد درد دل نوزاد است. به شکم خوابانیدن نوزاد و یا ماساژ شکم او می تواند به کاهش درد دل نوزاد کمک نماید.

خواب آلودگی نوزاد
نوزاد وقتی خوابش می آید نیز گریه می کند، درست بمانند بزرگسالان که وقتی خوابشان می گیرد کلافه می شوند.

گرما یا سرمای محیط
دستان و پاها و پیشانی نوزاد را چک کنید تا در صورتیکه بیش از اندازه گرم یا سرد است، لباسهایش را تغییر دهید.

خارش بدن
مارک یک لباس که از آن جدا شده و یا تنگ بودن بخشی از لباس نوزاد می تواند باعث ایجاد احساس خارش در نوزاد شده و موجبات گریه او را فراهم سازد. هر چیز آزاد دهنده ای را از لباس نوزاد جدا سازید.

دندان در آوردن
در صورتی که نوزاد در حال دندان در آوردن است، گریه های مداوم وی نشانه ی بیقراری ناشی از دندان در آوردن اوست. انگشتتان را بشوئید و با آن لثه ی نوزاد را بخارانید.