دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
۱۲ توصیه به مهمانهای نوروزی
از جمله خوراکیهای رایج پذیرایی در طول ایام عید شیرینی، میوه، آجیل و چای است. شاید بپرسید کدام یک و چقدر از هر کدام مصرف کنیم تا هم سالم بمانیم و هم دچار اضافه وزن بعد از تعطیلات نشویم.
۱. طی روز، حداکثر ۲ بار به عنوان میانوعده میتوان از شیرینیها استفاده کرد. مصرف بیش از این مقدار شیرینی به خصوص برای افرادی که اضافه وزن دارند، توصیه نمیشود.
۲.بهتر است شیرینیهایی را انتخاب کنید که کوچک، خشک، بدون خامه و ترجیحا با مغز یا میوه است. به عنوان مثال شیرینیهای نارگیلی کوچک جزو بهترین شیرینیها برای ایام عید هستند.
۳.مصرف میوه یا آجیل بر شیرینیها ارجحیت دارد.
۴.میزان مصرف با توجه به شرایط سنی متفاوت است اما به طور متوسط، مصرف ۲ تا ۵ میوه در روز توصیه میشود.
۵.اگر قرار است در طول روز چند جای مختلف عیددیدنی بروید و مجبورید در تمام عیددیدنیها میوه بخورید، بهتر است یک میوه را ۲ یا ۳ نفری بخورید. به این ترتیب میتوانید ۳-۲ نوع میوه مختلف میل کنید و بیشازحد نیز کالری دریافت نکنید.
۶.از میان میوهها آنچه توصیه میشود هر روز در برنامه غذاییتان بگنجانید، سیب است که متاسفانه کمتر خورده میشود. در کنار سیب میتوان یکی از مرکبات به خصوص پرتقال، نارنگی یا حتی کیوی مصرف کرد.
۷.از میان خشکبار توت و کشمش به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت خوب است اما این افراد باید به میزان مصرف نیز توجه داشته باشند زیرا مصرف بیش از ۲ قاشق غذاخوری توت یا کشمش توصیه نمیشود.
۸.در طول روز بیش از یک مشت متوسط یا ۳۰ تا ۵۰ گرم آجیل نباید مورد مصرف قرار گیرد.
۹.افرادی که به فشارخون یا مشکلات قلبی – عروقی مبتلا هستند، باید از خوردن آجیل شور پرهیز کنند.
۱۰.بهتر است مغزها را متنوع انتخاب کنیم و مثلا تنها پسته نخوریم زیرا میزان موادمغذی مغزها متفاوت است. بنابراین خوردن مخلوطی از آنها تعادل متناسبی را برقرار میکند.
۱۱.نوشیدنیای که معمولا در مهمانیهای ایرانی تعارف میشود، چای است. چای به دلیل ترکیبهای پلیفنولی مفید است اما مصرف زیاد آن میتواند مضر باشد و باعث دفع مواد مفید از بدن شود. در طول عید بهتر است یک فنجان کوچک چای کمرنگ بنوشید. در ضمن توصیه میشود به جای قند از شیرینیهای کوچک همراه چای استفاده شود.
۱۲.موقع مصرف آجیل از خوردن آنهایی که تغییر رنگ و مزه دادهاند، خودداری کنید. تغییر رنگ به خصوص در فندق میتواند نشانه کپک باشد و باعث مسمومیت شود.
خدیجه رحمانی
کارشناس ارشد تغذیه و عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست