سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

آموزش پس انداز مالی، از چه سنی؟


چگونه می توانیم مفهوم پس انداز را به فرزندمان آموزش دهیم؟ یادگیری مفهوم پس انداز و مدیریت در خرج و مخارج باید از دوران کودکی در فرد نهادینه شود و این وظیفه برعهده پدر و مادر است فرزند شما باید مفهوم درآمد را بیاموزد و قدر پولی که به وی می دهید یابرای او خرج می کنید را بداند. با تهیه یک قلک برای وی می توانید به وی را به پس اندازکردن پول توجیبی اش تشویق کنید.
 
پیشنهادات موثر برای یادگیری مفهوم پس انداز
زهرا عراقی دکتری روانشناسی و مشاوره کودک و خانواده بیان کرد: از سنی که کودک احساس استقلال پیدا می کند (حدود 1 سالگی) باید با صرفه جویی آشنا شود ولی یاد دادن مفهوم پس انداز مالی به کودک از سنین 2 تا 3 سالگی صورت می گیرد.
 
والدین اصلی ترین الگوی آموزشی و تربیتی
پدر و مادر می توانند از سنین 2 تا 3 سالگی فرزندشان در مورد شغلشان با وی صحبت کنند و با توجه به شرایط سنی کودک مفهوم درآمد را برایش توضیح دهند. کودک باید با نیازهای خودش و اولویت‌بندی آنها آشنا شود، برخی از کودکان از سن پنج تا شش سالگی مفهوم پول و ارزش مالی را درک می کنند بنابرین والدین می توانند از این سنین مبلغی را به عنوان پول توجیبی به فرزندشان بدهند. همچنین برخی از کودکان پس از ورود به مدرسه و آشنایی با اعداد و ارقام، ارزش پول را متوجه می شوند.
 
اختصاص دادن قلک قفل‌ دار
اختصاص دادن قلک قفل‌دار برای پس انداز این امکان را به فرزند می دهد که مقداری از پول پس انداز شده را خرج کند. زیرا کودک باید لذت خرج کردن را نیز بچشد. همچنین جمع آوری پس اندازهای ماهانه کودک در این قلک، ضروری است. والدین باید ابتدا پول توجیبی را روزانه، سپس هفتگی و هر 15 روز یک بار و در نهایت ابتدای هر ماه به کودک پرداخت نمایند.
 
والدین باید همراه با فرزندشان به بانک بروند و پس از افتتاح حساب برای وی کل مبلغ حاصل از پس اندازهایش را به حسابش انتقال دهند. این امر حس خوشایندی را در کودکان شکل می دهد.
 
هدیه دادن را به کودکتان یاد بدهید
کودکان باید افزون بر خرج و پس انداز روزانه مبلغی از پول توجیبی شان را برای هدیه دادن به نیازمندان در نظر بگیرند. این موضوع سبب پی‌ریزی روحیه خیرخواهانه و انسان دوستانه در کودکان می شود. از این گذشته والدین باید توجه داشته باشند که اگر پول توجیبی ماهانه کودک پیش از اتمام ماه تمام شد از دادن مبلغ اضافی به وی باید خودداری کرده و این گونه مدیریت پول را به فرزندشان آموزش دهند.