جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

تعیین جنسیت جنین، با رژیم غذایی ممکن است؟


ایسنا: رییس انجمن باروری و ناباروری ایران، ضمن تاكید براین كه تعیین جنسیت فرزند از طریق تجویز رژیم‌های غذایی از سوی برخی پزشكان اساس علمی ندارد، گفت: شانس در تعیین جنسیت فرزند به طور طبیعی به میزان بالایی دخالت دارد.

 

دكتر ابراهیم پارسانژاد ادامه داد: كروموزوم‌ در زنان به صورت xx و در مردان xy است.

 

وی در پاسخ به این پرسش كه زن تعیین كننده جنسیت است یا مرد، گفت: برخلاف تصور همگان باید گفت تعیین كننده جنسیت مردان هستند. اگر مردی همسر خود را به این بهانه كه به اصطلاح عامیانه «دختر زاست» طلاق و همسر دیگری را برای پسردار شدن انتخاب می‌كند در اشتباه محض است چرا كه مشكل از جانب زن نیست و مردها هستند كه ممكن است كروموزوم y در آن‌ها فعال باشد یا نباشد.

 

پارسانژاد اضافه كرد: این ‌كه چه طور می‌توان به طور مصنوعی تعیین كرد كه جنس جنین چه باشد، باید گفت كه استفاده از روش تشخیص ژنتیكی قبل از انتقال جنین، تنها روش مناسب برای این منظور است. به این معنا كه در روش IVF یك سلول از توده سلولی كه تشكیل شده (جنین) و آماده انتقال به رحم مادر است جدا می‌كنند. با گذاشتن این سلول زیر میكروسكوپ مشخص می‌شود جنین دختر است یا پسر، پس از آن می‌توان با جدا كردن سلول مورد نظر جنین دختر یا پسر را به رحم مادر انتقال داد.

 

به گفته رییس انجمن باروری و ناباروری ایران، با انتقال اسپرم y از شوهر به رحم زن نیز می‌توان جنسیت فرزند را تعیین كرد. در این روش تنها اسپرم‌های y وارد رحم زن می‌شود.

 

وی در پایان افزود: تمام روش‌های دیگر چون صرف غذایی خاص و یا آمیزش در یك زمان ویژه‌ می‌تواند باعث دختر یا پسر شدن جنین ‌شود، پایه و اساس علمی نداشته و هیچ كدام توصیه نمی‌شوند. نظام پزشكی نیز با برخی مروجان این گونه روش‌ها برخورد كرده است.