چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

روش‌ هاي نادرست مسواک زدن و تحليل لثه کودکان


 ايسنا: عضو هيات مديره انجمن دندانپزشكي كودكان با بيان اين كه استفاده از مسواك‌هاي زبر و روش‌هاي نادرست مسواك زدن باعث بروز بيماري‌هاي تحليل لثه مي‌شود، ادامه داد: مسواك زدن در صبح و قبل از خوردن صبحانه بسيار مفيد است؛ چرا كه سطح دندان‌ها تميز بوده و جذب مواد به آن كاهش يافته در نتيجه تجمع ميكروب‌ها و پروسه پوسيدگي كاهش مي‌يابد.

دكتر ناهيد عسگري‌زاده در نشست خبري هفتمين كنگره داندانپزشكي كودكان، گفت: طرح فلورايدتراپي در مدارس طرح مناسبي بود كه اجراي آن با مشكل مواجه شد. در اين طرح نيازها بررسي نشد، چرا كه در برخي مناطق كشور به ويژه مناطق جنوبي، ميزان فلورايد آب آشاميدني مناسب بوده و نيازي به فلورايدتراپي نيست.

وي ادامه داد: به منظور تاثيرگذار بودن فلورايدتراپي در اجراي آن حتما بايد سطح دندان‌ها تميز بوده و به مدت نيم ساعت از خوردن و آشاميدن پرهيز شود. در صورتي كه فلورايدتراپي به شكلي صحيح انجام شود و همچنين در نظر گرفتن مسايل بهداشتي وعادات غذايي مناسب، پوسيدگي دنداني در كودكان دو تا سه سال حدود 35 درصد كاهش مي‌يابد.

دكترعسگري‌زاده ادامه داد: زمان فلورايدتراپي موضعي به دليل بالا بودن غلظت كوتاه بوده و معمولا يك تا چهار دقيقه زماني مناسب براي قرار گرفتن مواد روي سطح دندان‌هاست.

وي با بيان اين كه شست‌وشوي دندان‌ها بعد از هر وعده غذايي توصيه مي‌شود، افزود: براي كودكان پيش دبستاني دو بار مسواك زدن در طول شبانه روز كافي است؛ حتي در شرايط ايده‌آل مسواك زدن يك بار در شب براي اين گروه سني مناسب است.

دكتر عسگري‌زاده ادامه داد: مسواك زدن در صبح و قبل از خوردن صبحانه بسيار مفيد است؛ چرا كه سطح دندان‌ها تميز بوده و جذب مواد به آن كاهش يافته در نتيجه تجمع ميكروب‌ها و پروسه پوسيدگي كاهش مي‌يابد.

وي با اشاره به روش‌هاي غلط مسواك زدن گفت: استفاده از مسواك‌هاي زبر و روش‌هاي نادرست مسواك زدن باعث بروز تحليل لثه در بزرگسالان مي‌شود.

دكتر عسگري‌زاده گفت: مسواك‌هاي برقي در كودكان بيشتر به دليل ايجاد انگيزه و علاقه است. اين در حالي است كه ميزان اثربخشي اين مسواك‌ها با مسواك‌هاي دستي برابر است.

وي در مورد خمير دندان‌هاي مناسب براي كودكان گفت: در كودكان پيش دبستاني پيشنهاد مي‌شود از خميردندان كودكان استفاده شود چرا كه از فلورايد كمتري برخوردار بوده و در صورت بلع مشكل كمتري را ايجاد مي‌كند.

گفتني است؛ هفتمين كنگره بين‌المللي دندانپزشكي كودكان از 19 تا 21 تير ماه در مركز همايش‌هاي بيمارستان ميلاد با حضور متخصصان داخلي و خارجي و رييس انجمن دندانپزشكي كودكان هند برگزار مي‌شود. در حال حاضر حدود 200مقاله به دبيرخانه اين كنگره ارسال شده است. همچنين اين كنگره داراي 12 امتياز بازآموزي است.