دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

فواید خوردن ماهی در دوران بارداری


پژوهشگران بریتانیایی اظهار کردند: محدود کردن مصرف ماهی برای زنان باردار با توجه به اثرات منفی جیوه در رشد جنین بی‌اساس است. این تحقیق نشان می‌دهد ماهی تنها 7 درصد از سطح جیوه در بدن انسان ایجاد می‌کند.
پروفسور ژان گولدینگ سرپرست این پژوهش اظهار کرد: خوردن ماهی فواید سلامتی بسیاری برای مادر و نوزاد دارد. زنان باردار نیاز به یک رژیم متعادل دارند. آنها باید ماهی را با دیگر رژیم‌های غذایی مفید از جمله میوه و سبزیجات مصرف کنند.
محققان دانشگاه بریستول طی 90 مطالعه 4484 زن را مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد: در 38 زن کمتر از یک درصد جیوه در خون آنها مشاهده شد.
محققان سپس 103 نوع از اقلام غذایی و نوشیدنی مصرف شده توسط زنان باردار را بررسی کردند و فقط 17 درصد از سطح جیوه در بدن آنها مشاهده کردند. غذاهایی شامل آب میوه خالص، نان، حبوبات، صدف، غلات سبوس‌دار و سالاد کمترین سطح جیوه و غذاهایی مانند نان سفید و سیب‌زمینی سرخ شده اثر منفی از سطح جیوه در خون آنها داشت.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.
جیوه می‌تواند از آب و هوا جذب شود. همچنین مواد پرکردن دندان، محصولات زیبایی، مواد مخدر، سوزاندن زباله، احتراق سوخت‌های فسیلی و قارچ‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها از منابع مهم جیوه محسوب می‌شوند. خوردن ماهی در دوران بارداری دارای اثر مثبت بر روی ضریب هوشی و بینایی کودک در حال رشد است.