شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024
مجله ویستا

بيماريهاي قلبي و میگرن، تهدیدی برای زنان باردار


 ايسنا: نتايج پژوهش جديد محققين آمريکايي نشان داد زناني که در دوران بارداري خود دچار ميگرن مي شوند در خطر فزاينده ابتلا به انواع سکته ها و بيماريهاي قلبي عروقي قرار دارند.

 نتايج اين تحقيق که در مجله بين المللي پزشکي عمومي BMJ منتشر شد نشان داد که زنان باردار مبتلا به ميگرن 15 درصد بيشتر از ديگران در خطر ابتلا به سکته، دو برابر بيشتر در خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و سه برابر بيشتر در خطر ابتلا به رسوبات خوني و بيماريهاي قلبي عروقي در دوران بارداري قرار دارند.

دکتر چريل بوشنل عصب شناس مرکز پژشکي Wake Forest Baptist در اين زمينه اظهار داشت: مراقبت در دوران بارداري بسيار حياتي است. زنان مبتلا ميگرن مداوم و شديد در دوران بارداري بايد از عوامل تهديدزاي اين بيماري به مانند فشار خون و کلسترول بالا، ديابت، انعقاد خون، بيماريهاي قلبي و سکته مطلع باشند.

بوشنل افزود: به نظر مي رسد رابطه اي بين ميگرن و تشنجات مربوط به بارداري وجود دارد که يکي از معمول ترين و خطرناکترين موضوعات پيچيده در مقوله بارداري بانوان است.

بوشنل و همکارانش اطلاعات مربوط به 33 هزار و 956 زن باردار مبتلا به ميگرن را تحليل کرده و دريافتند که سردردهاي ميگرني در 26 درصد از بانوان در زماني که توانايي توليد مثل دارند رخ مي دهد و در زنان 35 سال به بالا احتمال بيشتري وجود دارد که در طول دوران بارداري دچار ميگرن شوند.

زنان 40 سال به بالا 4/2 برابر بيشتر در خطر ابتلا به ميگرن در قياس با زنان جوانتر از 20 سال قرار دارند و و زنان سفيد پوست به طور کلي بيشتر از زنان ديگر نژادها به اين بيماري مبتلا مي شوند.

بوشنل همچنين اظهار داشت: قبلا تشخيص داده شده بود که نوع خاصي از بيماري ميگرن که با تغييرات بويايي و بينايي در دوران حملات همراه است با سکته و حملات قلبي بانوان ارتباط دارد و پژوهش جديد اين نتايج را تاييد کرد.

وي در پايان خاطر نشان ساخت: ميگرن شديد در دوران بارداري بايد به عنوان نشان بالقوه بيماري قلبي عروقي تلقي شود.