شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

مراقب وزن کودکتان باشید، تاثیر تغذیه بر بلوغ


ايسنا: يک متخصص بيماري‌هاي زنان و زايمان معتقد است که سن بروز علائم بلوغ در سال هاي اخير کاهش چشم گيري داشته و تغذيه به عنوان عامل اصلي اين تغيير شناخته شده است.

دکتر مرضيه غفارنژاد، ، گفت: ظهور علائم بلوغ با شرايط تغذيه رابطه دارد، اما عامل اساسي و تعيين کننده ژنتيک است.

به گفته وي، البته وضعيت اقتصادي، شهري، روستايي، موقعيت هاي کوهستاني دامنه ها و مناطق گرمسيري يا سردسيري و بيماري هاي رواني نيز بر وضعيت بلوغ تأثير دارد.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به فرآيند بلوغ در زندگي گفت: بلوغ فرآيندي در زندگي دختران و پسران است که با تغييرات هورموني در بدن آغاز شده، اين تغييرات موجب ايجاد تغييرات فيزيکي مي شود که در نهايت مجموع تغييرات هورموني و فيزکي باعث مي شود که فرد توانايي توليد مثل پيدا کند.

وي در خصوص سن تغييرات هورموني اظهار داشت: در دختران تغييرات هورموني و فيزيکي از سن 8 سالگي و در پسران از 9 سالگي ظاهر مي شود.

وي در ادامه تصريح کرد: خانواده ها بايد به مسائل بلوغ فرزندان خود آگاه باشند .

در دهه هاي اخير ما شاهد کاهش سن بلوغ در کشورمان بوده ايم که با توجه به تحقيقات صورت گرفته در اين زمينه مي توان بيان کرد که علائم بلوغ با شرايط تغذيه رابطه مستقيم دارد.

اين متخصص زنان و زايمان در ادامه بيان داشت: دختران و پسران در اين سن يا به شدت دچار پرخوري مي شوند يا کم خوري مي کنند که هر دو براي فرد مضر است، در اين دوران دختران و پسران رشد قدي دارند و به ويتامين ها، کلسيم و پروتئين نيازمندند.

وي در خصوص ورزش در سنين بلوغ اظهار داشت: انجام ورزش در اين دوران که باعث افزايش تعادل ذهني و رواني مي شود به بلوغ و سير تغييرات در افراد کمک شاياني مي کند.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به کاهش و افزايش وزن در اين سنين گفت: چربي عامل بسيار تأثيرگذاري است به طوري که کودکاني که زير 47 کيلو وزن دارند ديرتر به سن بلوغ مي رسند و به طور کلي چاقي يا لاغري بيش از حد فرآيند بلوغ را مختل مي سازد.