شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا

قرص‌هاي پيشگيري از بارداري و کاهش بیماری های پستان


ايسنا: نتايج يك پژوهش دانشگاهي نشان داده است كه استفاده از قرص‌هاي پيشگيري از بارداري، خطر ابتلا به بيماري‌هاي خوش‌خيم پستان را در زنان كاهش مي‌دهد.

اكرم‌السادات سجاديان: طبق مطالعاتي كه بر روي بيماران مراجعه كننده به پژوهشكده انجام شده است، استفاده از قرص‌هاي پيشگيري از بارداري و كمي وزن مي‌توانند دو عامل محافظت كننده زنان در برابر بيماري‌هاي خوش‌خيم پستاني باشند.

اين عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي با اشاره به اينكه اين پژوهش بر روي مبتلايان به تغييرات فيبروكيستيك و فيبرو آدنوم (توده‌هاي تو پر پستاني) انجام شده است، توضيح داد: از آنجا كه تظاهرات اين بيماري‌هاي خوش‌خيم با بيماري‌هاي سلولي بدخيم، شباهت‌هايي دارد، تعيين اين عوامل خطرساز در علت‌يابي تغييرات سلولي سرطاني راهگشا خواهد بود.

وي افزود: پژوهش ما نشان داد افراد مبتلا به فيبروآدنوم در مقايسه با افراد سالم به ميزان بسيار كمتري از قرص‌هاي پيشگيري استفاده مي‌كرده‌اند. همچنين متوسط وزن گروه مبتلا نسبت به گروه سالم، بسيار بالاتر بوده است.

سجاديان با بيان اين كه در سنين پيش از يائسگي ابتلا به توده‌هاي پستاني شايع‌تر است، ادامه داد: تحقيقات ما همچنين حاكيست مبتلايان به تغييرات فيبروكيستيك، اكثرا در سنين پايين تري حاملگي داشته‌اند كه نه ماه كامل طول كشيده و منجر به زايمان شده است.

به گفته اين پژوهشگر، در تحقيق انجام شده، سابقه فاميلي سرطان پستان، تاريخچه شيردهي و قاعدگي و مصرف سيگار، ارتباط مستقيمي با ابتلا به توده‌هاي تو پر و كيست‌ها ندارد.

اين عضو هيأت علمي جهاد دانشگاهي با تاكيد بر اين كه براي دستيابي به نتايج قطعي نمي‌توان به يك دوره مطالعاتي اكتفا كرد، خاطرنشان كرد: با توجه به نتايج تحقيقات كشورهاي مختلف، اين عوامل مي‌تواند بسته به تفاوت‌هاي جغرافيايي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي متفاوت باشد.

يافته‌هاي اين محقق كه پژوهش وي بر روي 284 مبتلا به فيبروآدنوم و 384 نفر مبتلا به تغييرات فيبروكيستيك صورت گرفته و 869 نفر مراجعه كننده غير بيمار نيز، نقش گروه شاهد را داشته‌‌اند، حاكيست:

كيست‌ها شايع‌ترين علت مراجعه بيماران به كلينيك‌ها هستند و بيش از نيمي از بيوپسي‌ها (نمونه‌برداري) از فيبرو آدنوم‌ها انجام مي‌شود./س