یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

راهنمایی اورژانسی نوزاد، کمک اولیه


آیا کمک های اولیه برای کودکان در مواقع اورژانسی را میدانید و  از روش های درمانی موثر برای اطفال آگاهی دارید خون‌ریزی شدید ،سوختگی و خفگی خطرناک ترین  عارضه هایی  هستند که اطفال و نوزادان را تهدید می کنند.می خواهیم  آگاهی های لازم و روش های درمانی موثر در این باره را در اختیار والدین قرار دهیم.
همیشه خطرهای زیادی در کمین کودکان است که جان آن ها را تهدید می کند؛ مواردی چون خفگی، سوختگی ،خونریزی بسیار بالا و … . به همین دلیل است که والدین، پدربزرگ و مادربزرگ و پرستار بچه وظایف مهم و سنگینی در این زمینه بر عهده دارند و باید در زمینه کمک های اولیه اطلاعاتی داشته باشند. در این مطلب به نقل  از Reader’s Digest، به چند کمک‌ اولیه اشاره‌شده است که می‌تواند زندگی کودک را نجات دهد.
 خون‌ریزی شدید:
* با اورژانس تماس بگیرید.* پارچه  اطراف  زخم را بردارید.* با پارچه استریل یا تمیز روی زخم فشار وارد کنید.* فشار دادن روی قسمت صدمه دیده را ادامه دهید و آن را از سطح قلب کودک بالاتر بگیرید.* زخم را با باند ببندید  به‌طوری‌که مانع گردش خون نشود.* در صورت نشت پیدا کردن خون از پانسمان اولیه، پانسمان دیگری روی آن قرار دهید.اگر مجدد نشت پیدا کرد، پانسمان را کلاً عوض کنید.* به‌طور منظم تنفس،ضربان و واکنش‌های کودک کنترل شود.
سوختگی: 
   * قسمت صدمه دیده را به مدت 10 دقیقه زیرآب سرد قرار دهید.
*پس از خنک شدن، محل سوختگی را با سلفون که ضد آب است و از ورود هوا جلوگیری می کند، بپوشانید.* کودک را به بخش سوختگی برسانید.
خفگی:
    *کودکی که به‌طور ناگهانی پریشان می‌شود، تنفس پر سروصدا دارد یا قادر به گریه یا سرفه کردن نیست، به‌احتمال‌زیاد در معرض خفگی است.
* کودک را به سمت پایین به شکم درحالی‌که سرش را نگه داشتید، روی ران قرار دهید.* با قسمت عقب کف دست حدود 5 ضربه بین دو شانه وارد کنید.
* کودک را بر گردانید و با آرامش هر آنچه در دهان دارد را خارج کنید.
* درصورتی‌که ضربه به پشت کمک نکند باید به قسمت سینه پنج فشار وارد کنید.* برای این کار کودک را روی ران پا ی خود قرار دهید و دو انگشت خود را  بین دنده ها  بگذارید و سر کودک را راست نگه دارید و پنج بار فشار دهید و شی‌ء خارجی را دربیاورید.* در صورت موفق نشدن، ضربه  به پشت و جلو را 3 بار دیگر تکرار کنید.