جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

دخترم خیلی کم شیر می خوره


پرسش: من یه دختر 4 ماه و نیمه دارم. وزنش 6.500 هستش. خیلی کم شیر می خوره. اون دفعاتی رو که میخوره خیلی کوتاهه و در واقع قسمت کم چرب شیرم رو میخوره
 چکار کنم که وزن گیریش بهتر بشه؟
در ضمن چون شاغلم مجبورم براش شیر بدوشم اون رو هم به زور میخوره
از شیر خشک هم خیلی بدش میاد

دخترم خیلی کم شیر می خوره


پاسخ: وزن کودک در حال حاضر مناسب است. ولی مسئله مهم تر، روند وزن گیری است. وزن گیری باید موازی با نمودار رشد باشد. اگر روند وزن گیری کودک متوقف شده یا سیر نزولی پیدا کرده، باید به پزشک مراجعه کنید تا علت مشخص شود.
شیری را که دوشیدید، با قاشق به کودک بدهید نه با شیشه. دادن شیشه به کودک، سبب می شود شیر مادر را نخورد چون طرز مکیدن شیر مادر با شیشه شیر متفاوت است و کودک را دچار سردرگمی می کند. طرز قرار دادن صحیح سینه در دهان کودک نیز بسیار مهم است. هاله سینه باید به طور کامل در دهان کودک قرار بگیرد و دهانش کامل باز شود. در ضمن باید توجه کنید راه بینی او در زمان شیر خوردن بسته نشود چون در این صورت نمی تواند سینه را به خوبی بمکد. هر زمان که کودک شیر خواست به او شیر بدهید.
فهرستی از دلایل احتمالی عدم تمایل چند روزه ی کودک به خوردن شیر مادر:
* غذاهای جدید یا سایر تغییرات در رژیم غذایی مادر که ممکن است باعث تغییر طعم شیر مادر شود.
* دندان درآوردن کودک و حساس ‌شدن لثه ‌های او که باعث می‌ شود مکیدن شیر مادر برایش دردناک شود.
* ممکن است شما دچار استرس باشید و نوزاد متوجه این حالت روانی شما می ‌شود.
* شیوه ی شیردادن‌ تان را تغییر داده‌ اید.
* به گاز گرفتن اتفاقی نوزاد با صدای بلند واکنش نشان داده ‌اید و او را ترسانده ‌اید.
* عطر یا دئودرانت ‌تان را تغییر داده‌ اید و نوزاد متوجه تغییر بوی‌ شما شده است.
* ممکن است نوزاد شما دچار عفونت گوش شده باشد، آبریزش بینی و سایر عارضه‌ ها در نوزاد که شیرخوردن از پستان را برای کودک دردناک یا ناراحت ‌کننده می ‌کند.
* فعالیت بدنی شدید مادر شیرده به علت ورود اسید لاکتیک به شیر، موجب تلخ شدن شیر مادر می ‌شود و به همین علت شیرخوار از خوردن شیر امتناع می ‌کند.
ورزش منظم و در حد متعادل مانعی برای شیردهی مادر محسوب نمی ‌شود، اما گاهی دیده می‌ شود که پس از فعالیت بدنی شدید و ورزش مادر شیرده به علت ورود اسید لاکتیک به شیر، طعم تلخ در شیر ایجاد می ‌شود. در این مواقع لازم است مادر قبل از شیردادن، سینه ی خود را بشوید و اگر هنوز شیرخوار مایل به شیر خوردن نیست، مقدار کمی از شیر خود را قبل از تغذیه ی شیرخوار دور بریزد و بعد به نوزاد خود شیر بدهد.
در ضمن زمانهایی که منزل هستید کودک را دربغل بگیرید و نوازش کنید. کودک به محبت شما نیازمند است.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.