شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
معبد اوشو آشرام کجاست؟
معبد اوشو آشرام از آن مکانهای دیدنی هند است که کمتر کسی آن را میشناسد. این موضوع را میتوان با یک جستجوی ساده در اینترنت و تعداد مطالب منتشر شده به زبان فارسی فهمید.
نه تنها در وبگردی بلکه اگر نگاهی به تورهای مسافرتی به هند بیندازید و یا از مکانهای دیدنی آن بپرسید کم میشود اسمی از این معبد به میان بیاید. شاید این موضوع به دلیل موقعیت مکانی این معبد باشد.
معبد اوشو در شهر پانا هند قرار گرفته است. شهری که نسبت به شهرهای دیگر هند مثل دهلی و بمبئی و ... معروف نیست؛ با اینکه شهر پانا جاذبههای درخوری را برای دیدن دارد و پر از مکانهایی است که میتوان برای گشت و گذار رویش حساب کرد و کلی نیز سرگرم شد. شاید هم آنقدر معبدهای زیبا و معروف در هند وجود دارد که کمتر فرصت بازدید از این معبد برای گردشگران ایرانی پیش آمده است. به هرحال دلیل کمتر دیدهشدن این معبد هر چه که باشد، خواندن این مطلب میتواند به شما در شناخت معبد اوشو کمک کند.
همانطور که میدانید هند را کشور هفتاد و دو مذهب میگویند. مهد فرقهها و مذاهبی که در همه زمینهها و بعدهای این کشور رد پایش دیده میشود. مثلا در زمینه گردشگری تا جایی اهمیت پیدا میکند که جهانگردان این کشور را با معبدهایش میشناسند. البته نه معبدی که بحث این مطلب ماست.
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید معبد اوشو آشرام از آن دسته دیدنیهایی است که آدم های بزرگی مثل استیو جابز اطرافیانش را به دیدن آن دعوت کرده است. گفته میشود استیو جابز در یکی از گفتگوهایش با مدیر فیسبوک از الهاماتی صحبت کرده که در مورد آینده "اپل" در این معبد به او شده است. فکر میکنم با گفتن این موضوع دیگر برای آشنایی با این معبد اشتیاق زیادی پیدا کرده باشید. لازم است ابتدا از خود اوشو آشرام شروع کنیم.
اوشو آشرام که بود؟
اوشو نام یک عارف هندی است. یک انسان مذهبی که خودش را وابسته و پیرو هیچ مذهبی نمیدانست و بیشتر بر انسانیت و کشف توانمندیهای انسان تاکید داشت. او کتابهای زیادی را از خود به جای گذاشت و پیروان زیادی در سراسر هند داشت. یکی از رسانهها اوشو را جزء 20 مرد تاثیرگذار قرن بیستم در هند، معرفی کرده است.
اوشو در آغاز در شهر بمبئی بود و بعد از آن به سمت شهر پانا مهاجرت کرد تا بتواند یک آشرام (محل تدریس) تاسیس کند. محلی بزرگتر و راحتتر که دارای تسهیلات بیشتری برای تربیت شاگردانش باشد. بعدها اوشو از هجرتش به عنوان حرکتی جهت حفظ نسل بشر یاد کرد.
او گفته بود اگر ما نتوانیم در 20 سال آینده انسان تازهای را خلق کنیم، انسانیت آیندهای نخواهد داشت. فقط زمانی میتوانیم جلوی خودکشی همگانی را بگیریم که انسان جدیدی خلق کنیم.
او در آشرام خود که در شهر پانا بود یکسری آموزشهای روحانی تلفیقی را ارائه میکرد که ترکیبی از هندوئیسم، جینیسم، ذن، بودیسم، تائویسم، مسیحیت، فلسفه یونان قدیم، بسیاری از عقاید و رسوم مذهبی و فلسفی، روانشناسی، روشهای جدید درمانی مدیتیشن و ... بود.
هنوز هم معبد اوشو آشرام به عنوان مکانی برای یادگیری مدیتیشن به شمار میرود. سالانه گردشگران زیادی از سراسر دنیا برای یادگیری و یافتن آرامش به این مکان سفر میکنند. البته ممکن است خیلی از مراسمهای آنها به نظر دیگران مسخره و مضحک بیاید اما قسمتی از مراسم مذهبی آنها است که با آن آرامش پیدا میکنند.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست