جمعه, ۱۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 31 May, 2024
مجله ویستا

رژیم غذایی برای پسردار شدن


پرسش: من یه دختر 4 ساله دارم و قصد دارم باردار بشم و می خوام که پسر بشه که دیگه دوتاشو داشته باشم؟
پاسخ: فقط ذكر این نكته الزامی هست كه اگر شما صد در صد هم بتونید این رژیم رو پیاده كنید فقط احتمال پسر دار شدن رو بالا می برید.
اصول برای پسردار شدن: لازم است مواد غذایی انسان غنی از سدیم و پتاسیم و فقیر از كلسیم باشد.
اصول برای دختردار شدن: لازم است رژیم غذایی فقیر از سدیم و پتاسیم و غنی از كلسیم باشد.
روش اجرا
اگر اصول كار ساده است، روش اجرای ان اسان نیست. دقت در اجرای ان به طور جدی لازم است.
چه زمانی باید رژیم غذایی را شروع كنیم؟
برای این منظور حداقل باید دو پریود ماهیانه قبل از تاریخ پیش بینی شده برای بارداری، رژیم غذایی تنظیم شده توسط متخصص تغذیه به طور جدی و دقیق رعایت شود. ضمناً حداقل زمان برای رعایت رژیم غذایی دو ماه است. چون امكان دارد همیشه پس از دو ماه و دو پریود، بارداری اتفاق نیفتد، باید تا زمانی كه بارداری با انجام تست‌های ازمایشگاهی دقیقاً مشخص شود، رژیم ادامه داشته باشد. پس از اثبات بارداری، زن باردار رژیم غذایی متعادل و مناسب دوران بارداری معمولی را ادامه می‌دهد و نیاز به رعایت محدودیت‌های رژیم پیش از بارداری نیست.
نحوه تاثیر رژیم غذایی
این رژیم غذایی سبب تغییر یونی محیط درونی و محیط رحم شده و موجب تغییر تمایل غشای اوول می‌شود. بدین ترتیب بر حسب نوع رژیم تجویز شده و جنسیت مورد نظر، زمینه و شانس برای ورود اسپرماتوزوئیدهای نر نسبت به اسپرماتوزوئیدهای ماده و یا برعكس مساعد می‌شود.
ممنوعیت اجرای رژیم غذایی برای پسردار شدن
ابتدا باید مطمئن باشیم كه ممنوعیت برای اجرای رژیم غذایی وجود نداشته باشد. ممنوعیت رژیم غذایی برای پسردار شدن در موارد زیر است و افراد مبتلا به بیماری‌های ذیل نباید این رژیم غذایی را رعایت كنند:
* فشار خون بالا
* ناراحتی‌های قلبی و عروقی
* نارسایی‌های كلیوی
پس از اثبات بارداری، زن باردار رژیم غذایی متعادل و مناسب دوران بارداری معمولی را ادامه می‌دهد و نیاز به رعایت محدودیت‌های رژیم پیش از بارداری نیست
ممنوعیت اجرای رژیم غذایی برای دختردار شدن
افراد مبتلا به بیماری‌های زیر نباید رژیم غذایی دختردار شدن را رعایت نمایند:
* اختلالات عصبی
* بالا بودن كلسیم خون
* نارسایی‌های كلیوی
رژیم غذایی برای پسردار شدن
سدیم زیاد مصرف شود: هنگام تهیه غذا، به مقدار زیاد نمك اضافه كنید. ضمناً مواد غذایی مصرف نمایید كه طبیعتاً نمك زیادی داشته و یا در هنگام تهیه به ان‌ها نمك زیادی اضافه شده است؛ مانند سوپ‌های اماده، بیسكویت شور، زیتون شور و غیره.
پتاسیم زیاد مصرف كنید: میوه‌های خشك (برگه زردالو، الوی خشك، انجیر، خرما و كشمش) و حبوبات (عدس، لوبیا، نخود و غیره) غنی از پتاسیم هستند. متخصصان تغذیه و پزشكانی كه در این زمینه فعالیت دارند متقاعد شده‌اند كه برای پسردار شدن می‌توانند توصیه به مصرف پتاسیم نموده و اینكه كلسیم به كمترین مقدار ممكن مصرف شود. بنابراین در طول دوران اجرای رژیم، مصرف هر نوع فراورده‌های لبنی ممنوع است.
این ها غذاهایی هست كه واسه پسر دار شدن توصیه به مصرف میشه
مركبات- زردالود- اناناس- موز- هلو- گلابی- سیب- گوجه سبز- الو- خیار- خرما- گیلاس- تمشك- توت فرنگی- انجیر- خربزه- اب میوه و سبزی- حبوبات- كنگرفرنگی- گوجه فرنگی- پیاز- چغندرقرمز- زیتون- قارچ- كلم- ذرت- نخودسبز- سیب زمینی- سبوس- گندم- شاه بلوط- تره شاهی- كنسرو ماهی- ژامبون- كره- ماء الشعیر- كلوچه- نوشابه گازدار- نقل- قهوه- چای- مایونز.
یكی از تغییرات دیگری كه در میزان تخمك گذاری صورت می گیرد ، اضافه شدن مقدار گلوكز در ترشحات مخاطی دهانه رحم درموقع تخمك گذاری است. بالا رفتن مقدار گلوكز در ترشحات دهانه رحم به جذب اسپرماتوزوئیدها كمك می كند و از انجا كه اسپرماتوزوئید پسر از قدرت تحرك بیشتری برخوردار است. مناسب بودن ترشحات دهانه رحم بیشتر به نفع اسپرماتوزوئید پسر است. از روش تصحیح رژیم گاه در مراكز انتخاب جنسیت در كشورهای انگلستان، فرانسه، كانادا و همراه با روش جدا كردن اسپرماتوزوئید ها استفاده می شود ولی در امریكا كمتر از این روش استفاده می شود. استفاده از میوه های شیرین محتوی گلوكز در روزهای تخمك گذاری محیط را برای جلب اسپرماتوزوئیدy مناسب تر می كند. همچنین بهتر است از غذاهای زیر بیشتر استفاده را كنید ؛ چراكه قند خون شما را به سرعت بالا می برند.این غذاها شامل : گلوكز- ساكاروز(قند ساده یا شكر)- شربت ذرت- عسل- اب نبات- غلات صبحانه شیرین شده- هویج- بیسكوئیت- سیب زمینی پخته- كشمش- نان گندم سفید- نوشابه های دارای شكر و یا پلی مرهای گلوكز است.
به طور خلاصه ، غذاهائی كه بیشتر برای لقاح پسرمناسب است عبارتند از: كلیه غذاهای شور ، موز، خرما ، هویج، سیب زمینی ، جگر، گوشت و تخم مرغ ، وغذاهائی كه برای دختر مناسب است عبارتند از : شیر و فراورده های ان، ماهی، ساردین، خاویار، بادام، كاكائو و جوانه گندم و كلم، كدو و فلفل سبز.
رژیم غذایی برای دختر دار شدن
پتاسیم مصرف نشود: میوه‌های خشك، حبوبات و موز مصرف نشوند. نمك رژیمی كه غنی از پتاسیم است نباید به جای نمك معمولی مصرف شود.
منابع كلسیم مانند شیر، پنیر تازه بدون نمك( تمام پنیرهای تخمیر شده غنی از سدیم است) به مقدار زیاد مصرف شود. برای دختردار شدن می‌توان كلسیم تجویز نمود.
این غذاها واسه دختر دارشدن توصیه به مصرف میشن: پنیر سفید- ماست – شیر – تخم مرغ – بادام و بادام زمینی بدون نمك – گردو – لوبیا سبز – مارچوبه – كاهو سبز – ماكارونی – گوشت 100 گرم در روز – ماهی كه با بخار پخته شده باشد و ابش كاملاً گرفته شده باشد.
تدارك رژیم و اجرای محتاطانه ان
هرگونه انحراف از رژیم توصیه شده، شانس موفقیت را كم می‌كند.
تركیب یونی داروهایی كه زن در طول مدت اجرای رژیم غذایی دریافت می‌كند، بسیار مهم است و می‌تواند در رسیدن به هدف مورد نظر اختلال ایجاد نماید؛ مخصوصاً قرص‌ها و داروهایی كه غنی از سدیم هستند.
درمانگاه‌هایی كه در جهان مسئول ارائه این نوع رژیم‌های غذایی هستند تاكید می‌كنند كه مصرف تمام قرص‌های ضد بارداری در دوران اجرای رژیم غذایی متوقف شود. بنابراین برای پیشگیری از بارداری از سایر روش‌ها استفاده شود.

نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»،«کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.