پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا
چگونه با کودک لجباز برخورد کنیم؟
طبق علم روانشناسی، رفتاری که مورد توجه قرار گیرد افزایش می یابد. در بسیاری از موارد، والدین در برقراری ارتباط با فرزند به هر دلیل دچار مشکل می شوند و به رفتارهای غلط کودک پاداش می دهند. به مرور فرزند ما متوجه می شود که با لجبازی می تواند به خواسته خود برسد.
دکتر مریم حلی ساز روانشناس در گفنگو با برنامه «کودک من» شبکه رادیویی سلامت اذعان داشت: بی اعتنایی مقابله ای به عنوان نوعی اختلال رفتاری در کودکان شناخته می شود که معمولا در ارتباط با افرادی اتفاق می افتد که به نوعی مرجع قدرت هستند.
دکتر مریم حلی ساز روانشناس در گفنگو با برنامه «کودک من» شبکه رادیویی سلامت اذعان داشت: بی اعتنایی مقابله ای به عنوان نوعی اختلال رفتاری در کودکان شناخته می شود که معمولا در ارتباط با افرادی اتفاق می افتد که به نوعی مرجع قدرت هستند.
حلی ساز گفت: امکان دارد کودک این رفتار را در مقابل یکی از افرادی که به عنوان مرجع قدرت می شناسد، پیش بگیرد که برای درمان آن، لازم است والدین با آگاهی رفتارهای فرزند خود را کنترل کنند.
وی متذکر شد: زمانی که کودک پرخاش و لجبازی می کند، امکان دارد والدین تنبیه بدنی، سرزنش، تهدید را در پیش بگیرند. این رفتارها علاوه بر این که تاثیر سازنده ای ندارد، بلکه آسیب های روانی را برای کودک به همراه خواهد داشت و رفتارهای ناشایست را از ولدین خود یاد می گیرد.
این روانشناس تصریح کرد: پدر و مادر تا مقطعی از زندگی به لحاظ فیزیکی بر کودک برتری دارند. بنابراین سرزنش و تنبیه به هیچ عنوان برای تربیت و کم رنگ کردن رفتارهای غلط کودک توصیه نمی شود.
حلی ساز در توضیح بی اعتنایی مقابله ای، عدم اطاعت از والدین و مسؤلیت پذیری، آزار عمدی دیگران، جر و بحث، کینه ای و انتقامجو بودن را نشانه های این اختلال رفتاری معرفی و خاطرنشان کرد: با مراجعه والدین به روانشناس و توضیحات ایشان درباره تغییرات رفتاری فرزندشان، متوجه می شویم رابطه والد یا والدین با فرزند دچار تنش شده که برای درمان باید اقدام کرد؛ اما تمرکز اولیه بر اصلاح رفتارهای اشتباه نیست، بلکه با ارتباط کلامی، محبت فیزیکی و اختصاص زمانی بیشتر برای فرزندمان قدم برمی داریم.
وی گفت: ابتدا باید برای افزایش رفتارهای خوب فرزند اقدام کرد که والدین با تشویق و توجه به این رفتارها می توانند این اختلال رفتاری را با صبر و حوصله کم رنگ کنند.
حلی ساز یادآور شد: طبق علم روانشناسی، رفتاری که مورد توجه قرار گیرد افزایش می یابد. در بسیاری از موارد، والدین در برقراری ارتباط با فرزند به هر دلیل دچار مشکل می شوند و به رفتارهای غلط کودک پاداش می دهند. به مرور فرزند ما متوجه می شود که با لجبازی می تواند به خواسته خود برسد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: بنابراین ساخت رابطه، تشویق رفتارهای خوب و کاهش رفتارهای بد، سه قدمی است که باید برای اصلاح لجبازی کودک و با همراهی پدر و مادر برداشته شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست