دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

كودكان مبتلا به كم خوني، ضريب هوشي پايينی دارند


سلامت نیوز: متخصص تغذيه نسبت به تاثير كم خوني در ضريب هوشي كودكان هشدار داد و به والدين توصيه كرد، سوتغذيه مهم ترين عامل در ايجاد كم خوني است و كودكان مبتلا به كم خوني، ضريب هوشي پايين تر از حد معمول دارند.       

' مرتضي صفوي ' به مناسبت هفته سلامت (18 تا 24 فروردين ) افزود: تغذيه صحيح كه با تامين منابع مورد نياز رشد و نمو كودكان حاصل مي شود، اثرات مهمي در توانمندي ذهني كودكان دارد.

وي با بيان اينكه كمبود برخي از ريزمغذي‌ها بر توانايي ذهني كودكان دخالت دارد، اظهار داشت: كمبود آهن نيز مي‌تواند در تمام مراحل زندگي، سبب كاهش قدرت ادراك و يادگيري در افراد شود.

صفوي ادامه داد: كودكان مبتلا به كم‌خوني در مدرسه يادگيري كمتري دارند و ضريب هوشي اين كودكان پنج تا 10 امتياز كمتر از حد طبيعي است.

اين متخصص تغذيه گفت: كودكان درسنين مدرسه علاوه بر وعده هاي اصلي غذايي (صبحانه، نهار و شام ) به صرف ميان وعده مانند شير، ميوه و نان نيز نياز دارند.

به گفته صفوي، در اين سنين، كودكان بايد هر شش ساعت براي نگهداشتن غلظت قند خون خود در حد طبيعي، غذا صرف كنند تا فعاليت سيستم عصبي و عملكرد مغز آنان در حد مطلوب باقي بماند.