سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

دعوای والدین در حضور کودکان، ممنوع!


نی نی بان: این جمله نسل به نسل میان والدین گشته است: «در مقابل کودکان دعوا نکنید.» بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که در واقع این دعوا نیست که کودکان را ناراحت می‌کند بلکه طرز برخورد والدین است که آنها را می‌رنجاند. به راستی دعوای والدین چه تاثیری بر کودکان می‌گذارد؟ آیا درست است که والدین در مقابل کودکان به هر شکلی دعوا کنند؟

 


دعوای والدین در حضور کودکان، ممنوع!

 

دعواهای مخرب

 

تاثیر دعواهای والدین بستگی به تکرار، شدت و نتیجه آن دارد. دعواهای مدام والدین برای کودکان بسیار مخرب است و حتی بحث‌های شدید موجب اختلالات رفتاری و عاطفی آنها می‌شود که می‌تواند تاثیری طولانی مدت داشته باشد.

 

رابطه والدین با هم فضایی را در خانه بوجود می آورد که می‌تواند استرس‌زا و آزار دهنده باشد و بر رشد کودک تاثیر بگذارد. حتما لازم نیست که بحث و جدل با صدای بلند باشد تا روی کودکان تاثیر بدی داشته باشد، دعواهایی که با سکوت نیز اتفاق افتد نیز می‌تواند استرس‌آور باشد. قهرهای بلند مدت والدین می‌تواند تاثیر جدی بر کودکان داشته باشد.

 

اگر چه بحث کردن جزیی از یک رابطه است اما زمانی که ولدین صاحب فرزندی می شوند، این بحث افزایش می‌یابد زیرا سطح استرس آنها پس از تولد کودکان بیشتر می‌شود.

 

توجه به رابطه شما با همسرتان به همان اندازه که برای شما اهمیت دارد، برای کودکتان نیز مهم است. بنابراین خودخواهانه نیست اگر به رباطه خود توجه بیشتری داشته باشید. یک رابطه خوب میان والدین بی‌نهایت برای کودکان لازم است.

 

آیا نباید هرگز در مقابل کودکان دعوا کرد؟

 

تحقیقی نشان داده که بحث کردن در مقابل کودکان می‌تواند فوایدی داشته باشد، به خصوص زمانی که آنها والدینشان را در حال حل کردن مشکلات می‌بینند. روان‌شناسی می‌گوید همیشه بد نیست که در مقابل کودکان بحث کرد زیرا آنها یاد می‌گیرند که چگونه با احترام حتی زمان ناراحتی با یکریگر صحبت کنند. راههایی وجود دارد که به جای جدایی و دعوا، رابطه میان والدین را مستحکم‌تر می‌کند.

 

برای کودکان مفید است شاهد بحث‌های والدین زمانی که به حرف‌های هم گوش می‌دهند، باشند. این روش به آنها روش گفتگو کردن و یافتن راه حل را می‌آموزد.

 

به بیان دیگر، گفتگو کردن در مقابل کودکان سازنده و لازم است اما باید به نوع آن توجه کرد. «اگر شما هنگام حرف زدن، فریاد بزنید، الگوی خوبی برای کودکتان نخواهید بود. والدین باید آگاه باشند که کودکانشان رفتار آنها را می‌بینند و احساساتشان را درک می‌کنند.

 

هر نوع بحثی که ممکن است شدت یابد باید از چشم کودکان دور بماند زیرا موجب آسیب آنها می‌شود. از بحث کردن درباره کودکان نیز در مقابل آنها باید خودداری کرد.

 

دعواهای والدین چه تاثیری بر کودکان خواهد گذاشت؟

 

این دعوا نیست که به کودکان آسیب می‌زند، زیرا دعوا بخش طبیعی زندگی است و آنها باید قدرت مقابله با آن را داشته باشند. آن چه به آنها آسیب می‌رساند، فضای استرس زای آن است.

 

تحقیقات نشان داده که تاثیر دعوای والدین بر کودکان یکسان نیست. در واقع تاثیر آن بستگی به میزان درک آنها از مشکل و نوع بحث دارد. احتمال افسردگی کودکان، زمانی که احساس کنند مشکل عاطفی آنها را تهدید می‌کند، زیاد است. عواملی چون سن و خلق و خوی کودکان نیز بر میزان آن ماثر است. کودکان کوچکت‌تر معمولا فکر می‌کنند که خودشان مقصرند، کودکان بزرگ‌تر اما نگران جدایی والدین هستند. جنسیت نیز عامل تاثیرگذار دیگری است. پسرها حالت پرخاشگری بیشتری دارند، در حالی که دخترها درون‌گراترند.

 

در آخر اگر شما با همسرتان در مقابل کودکانتان بحث می‌کنید، عصبانی نشوید، فریاد نزنید و سعی کنید خودتان را کنترل کنید. مهمترین چیز برای کودکان این است که والدینشان را در حال حل کردن مشکلات به روشی درست ببینند.