چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا
خطرات سرکلاژ چیست؟
نی نی بان، گروه ترجمه:در این مطلب از راهنمای سرکلاژ دهانه رحم با مزایا و معایب این روش آشنا میشوید.کوتاه شدن طول دهانه رحم در بارداریهای تک قلویی بیشتر از چند قلویی است. هنگامی که دهانه رحم یک زن ضعیف است از آنجا که گردن رحم ممکن است کوتاه یا باز باشد احتمال تولد نوزاد نارس بیشتر میشود. به منظور جلوگیری از زایمان زودرس معمولا پزشک متخصص توصیه به سرکلاژ دهانه رحم میکند. احتمال بروز خطر بسیار کم است و بسیاری از متخصصان اعتقاد دارند که سرکلاژ یک روش حفظ جان جنین و پیشگیری از خطر احتمالی سقط است. اما به طور کلی خطرات احتمالی میتواند شامل موارد زیر باشد:
• انقباضات زودرس
• سخت زایی گردن رحم (ناتوانی گردن رحم برای اتساع)
• پارگی غشاها
• عفونت گردن رحم
• پارگی دهانه رحم در صورت زایمان پیش از برداشتن بخیهها
• برخی از خطرات مرتبط با بیهوشی عمومی مانند تهوع و استفراغ
خطرات احتمالی دیگر
خطر طول دهانه رحم کمتر از 25 میلیمتر در بارداری دوقلویی مانند خطر طول دهانه رحم کمتر از 15 میلیمتر در بارداریهای تک قلویی است.
انجام سرکلاژ پیش از هفته 14 خطرناک است چون بخش بالایی گردن رحم به راحتی قابل تشخیص نیست و ممکن است سرکلاژ غیرضروری انجام شود.
ضرورت را بشناسید
درست است که سرکلاژ یک روش مطمئن محسوب میشود اما بیمار به دقت و درست انتخاب شود. برای تعیین موارد صحیح بد نیست به این نمودار دقت کنید.
مزایای سرکلاژ
سرکلاژ دهانه رحم از سقط جنین اجاری یا زایمان زودرس ناشی از بی کفایتی دهانه رحم جلوگیری میکند. این روش در 85 تا 90 درصد از موارد موفق است. به نظر میرسد سرکلاژ دهانه به دلیل بیکفایتی گردن رحم اتفاق میافتد اما متاسفانه تشخیص این مشکل بسیار دشوار بوده و حتی میتواند تشخیص نادرست باشد.
میزان موفقیت سرکلاژ چقدر است؟
به طور معمول 80 تا 85 درصد از زنانی که سرکلاژ انجام میدهند نوزاد زنده به دنیا میآورند اما آنها نیاز به استراحت مطلق دارند و ممکن است زایمان زودرس داشته باشند که در این صورت نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشود.
افرادی که سرکلاژ انجام میدهند در 95 درصد موارد باید سزارین انجام دهند چون دهانه رحمشان ضعیف بوده و سابقه چندین سقط را دارند. به همین دلیل با وجود آنکه درصد موفقیت این عمل بسیار بالاست پزشکان کمتر از این روش استفاده میکنند.
در بارداریهای بعدی چه اتفاقی میافتد؟
بیشتر زنانی که نیاز به سرکلاژ در بارداری اول پیدا میکنند معمولا در بارداریهای بعدی هم باید این کار را انجام دهند. این مورد به ویژه در زنانی که سرکلاژ اورژانسی انجام میدهند بیشتر است و خیلی از آنها هنگام جراحی سرکلاژشان را خارج نمی کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست