چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

عوارض لایه برداری پوست در بارداری


هر کسی دوست دارد زیبا و جذاب به نظر برسد. همچنین زیبایی یکی از راه های افزایش اعتماد به نفس می باشد. اما زمانی که باردار هستید اوضاع کمی متفاوت تر است. دیگر مسئله فقط شما نیستید و کودک به دنیا نیامده ی تان نیز اهمیت دارد و باید در اولویت باشد. لایه برداری پوست به روش شیمیایی یکی از محبوب ترین گزینه های زیبایی پوست برای زنان محسوب می شود. همچنین یک روش عالی برای جوان سازی پوست به شمار می رود.  لایه برداری شیمیایی می تواند باعث کاهش لکه، چین و چروک، و آسیب های نور خورشید شود. این روش همچنین رشد پوست پیش سرطانی را از بین می برد. لایه برداری پوست می تواند روی صورت یا هر قسمت از بدن انجام شود. اما سئوالی که مطرح می شود این است که آیا برای زنان باردار خطری دارد؟ و آیا می شود در دوره ی بارداری این کار را انجام داد؟ در صورتی که تمایل به انجام این کار در زمان بارداری تان دارید به شما توصیه می شود دست نگه دارید. براساس تحقیقات دانشگاه علوم بهداشت اورگن، لایه برداری پوست به روش شیمیایی برای زنان باردار توصیه نمی شود.

چرا لایه برداری شیمیایی در زمان بارداری خطرناک است؟
جدای از اینکه لایه بارداری شیمایی باعث زیبایی دوچندان شما می شود، عوارض جانبی نامطلوب بیشماری را نیز به همراه دارد. بعضی از لایه برداری های شیمیایی قوی باعث نفوذ به لایه های عمیق تر پوست شده و وارد جریان خون می شود و از این طریق به کودک موجود در رحم تان آسیب می رساند. در ادامه بعضی از تأثیرات مضر لایه برداری شیمیایی آمده است:
ممکن است باعث بدترشدن تجمع رنگدانه ها شود
تجمع رنگدانه ها در پوست در طول بارداری یک تجربه و مشکل شایعی می باشد. همچنین جالب است بدانید مسائل پوستی تان در دوره ی بارداری بخاطر افزایش سطح هورمون هاست. از این رو، لایه برداری شیمیایی پوست می تواند شرایط را بدتر کرده و حتی باعث سیاه تر شدن رنگدانه ها شود.
در بسیاری از موارد بی اثر است
یکی از دلایل اصلی اجتناب از لایه برداری شیمیایی در دوره ی بارداری و شیردهی این است که بخاطر هورمون های موجود در بدن تان لایه برداری شیمایی تأثیر چندانی روی پوست شما ندارد. شاید لایه برداری شیمیایی به طور موقت مشکلات پوستی شما را مثل رنگدانه ها و آکنه از بین ببرد اما از آنجاییکه که این مشکلات پوستی بخاطر هورمون های بارداری می باشد سریعا دوباره به وجود می آیند.
باعث سقط جنین می شود
در انجام این لایه برداری های شیمیایی شخص را بیهوش می کنند، از آنجاییکه بیهوشی در بارداری خطرناک است، این مسئله می تواند در بعضی موارد باعث سقط جنین شود.
باعث تبخال می شود
بعضی از زنان بعد از لایه برداری شیمیایی شیوع عفونت های ویروسی مثل تبخال را تجربه می کنند.

خطرات دیگر
بعضی از خطرات دیگری که در نتیجه انجام لایه برداری شیمیایی به وجود می آیند عبارت اند از:
- قرمزی موقت پوست
- زخم
در بعضی از موارد به طور نامطلوبی قلب، کبد و کلیه را تحت تأثیر قرار می دهد.
بنابراین به نظر می رسد لایه بررداری شیمیایی در دوره ی بارداری توصیه نمی شود، اما نا امید نشوید انجام بعضی از لایه برداری های شیمیایی در دوره ی بارداری بی خطر هستند.

انواع لایه برداری های شیمیایی
لایه برداری شیمیایی انواع مختلفی دارد که انجام بعضی از آنها به دلیل قوی بودنشان در دوره ی بارداری خطرناک می باشند در حالی بعضی دیگر خطرناک نیستند و می توانید با مشورت و راهنمایی های پزشک تان آن را انجام دهید.
لایه برداری شیمیایی بی خطر در بارداری
لایه برداری شیمیایی سطحی در دوره ی بارداری بی خطر می باشد. این لایه برداری ها شامل اسید آلفا هیدروکسی، مانند گلیکولیک، لاکتیک و اسیدهای میوه می باشند. شما به راحتی می توانید این لایه برداری های شیمیایی را انجام دهید. اسید موجود در این لایه برداری ها بیش از پنج دقیقه فعال نمی ماند و باعث آسیب شما و کودک با ارزش تان نمی شود.
لایه برداری های شیمیایی که باید در دوره ی بارداری اجتناب کنید
لایه برداری های عمیق مثل لایه برداری فنل به هیچ وجه برای زنان باردار توصیه نمی شود. همچنین از لایه برداری هایی که حاوی اسید سالیسیلیک می باشد باید اجتناب کنید. این مواد شیمیایی قوی می تواند به پوست تان نفوذ کند و به طور نامطلوبی کودک به دنیا نیامده ی تان را تحت تأثیر قرار دهد. در این نوع لایه برداری از بیهوشی استفاده می کنند و بهبود آن نیز چندین ماه طول می کشد. در صورتی که تمایل به لایه برداری عمیق دارید توصیه می شود تا بعد از اولین تولد کودک تان صبر کنید.