شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

نمک در غذای نوزاد، لازم است؟


 توصيه ما به مادران اين است که هنگام پختن غذاهاي تکميلي به هيچ عنوان خودشان غذا را تست نکنند زيرا اگر تشخيص بدهند که غذا کم نمک است به آن نمک ميزنند و اين کار بسيار خطرناک است.
 
دو دليل مهم
 اول اينکه:
مادر کودک را ناخواسته به سمت غذاهاي شور ترغيب ميکند و باعث ميشود تا کودک در دوران بزرگسالي علاقه بيشتري به مصرف نمک داشته باشد. حتي توصيه ما اين است که خانواده‌ها از همان دوران کودکي فرزندشان از آوردن نمکدان سر سفره يا ميز غذا خودداري کنند.
 
دليل مهم‌تر:
اين است که در 2 سال اول زندگي کودک، کليه‌ها به طور کامل کار نميکنند و با مصرف نمک زياد، شاهد تجمع آب و نمک در بدن کودک و متاسفانه اختلالات کليوي، قلبي و ريوي خواهيم بود که جان کودک را به خطر مي‌اندازند.تا سن يک سالگي اضافه کردن نمک و شکر در غذاهاي کودک ممنوع است اما از سن يک سالگي به بعد، مادر بايد حداکثر 3 انگشت خود (مثلا انگشت شست، نشانه و ميانه) را به صورت فشرده در ظرف نمک فرو ببرد و بعد از کمي فشار آرام دستش را از ظرف خارج کند. دانه‌هاي نمکي که بين انگشتان او باقي مي‌ماند، مقدار نمک مجازي است که بايد در غذاي کودک آن هم بعد از سن مجاز، ريخته شود.