دوشنبه, ۲۰ اسفند, ۱۴۰۳ / 10 March, 2025
مجله ویستا

در بارداری دور این غذاها را خط بکشید!


در دوران بارداری بیشتر باید مواظب باشید زیرا مسئولیت 2 نفر با شماست در این دوران مراقب غذا خوردن خود باشید،‌بهتر است این مواد‌غذایی را نخورید...
از مصرف گوشت نیمه پخته اجتناب كنید
ممكن است شما فیله خود را به‌صورت آبدار دوست داشته باشید اما بارداری زمانی است كه باید تمام استیك‌ها و برگرها را به‌صورت كاملا پخته سفارش دهید. گوشت خام یا نیمه پخته می‌تواند میكروب خطرناك توكسوپلاسما و باكتری‌های فراوانی در خود جای دهد. زمانی كه خارج از خانه غذا می‌خورید، مطمئن شوید كه گوشت شما كاملا حرارت دیده و پخته است. هنگام آشپزی در خانه، درجه حرارت باید برای هر برش گوشت 65 درجه سانتی‌گراد، برای گوشت‌های كوبیده مانند همبرگر 75 درجه و برای سینه مرغ 85 درجه سانتی‌گراد باشد.
مراقب آبمیوه‌های تازه باشید
آبمیوه‌های تازه گرفته شده در رستوران‌ها و آبمیوه‌هایی كه در دكه‌های آبمیوه فروشی سرو می‌شود ممكن است برای محافظت دربرابر باكتری‌های مضر پاستوریزه نباشند. این آبمیوه‌ها احتمالا حاوی سالمونلا (باكتری‌هایی كه موجب مسمومیت می‌شوند) و ای.كولی (كه موجب اسهال می‌شود) هستند. همچنین برخی از سوپرماركت‌ها آبمیوه‌های نارس و پاستوریزه نشده را به‌صورت یخ زده می‌فروشند. برای همین روی هر آبمیوه‌ای كه می‌خرید به‌دنبال برچسب هشدار و راهنمای مورد نیاز باشید. خانم‌های باردار باید آبمیوه‌های پاستوریزه را انتخاب كنند. آبمیوه‌های پاكتی و شیشه‌ای نیز مطمئن هستند.
خداحافظی كنید
برای طرفداران سوشی متاسفم زیرا باید برای خوردن آن 9 ماه صبر كنند. اگرچه غذاهای دریایی سرشار از پروتئین هستند اما غذاهای دریایی خام می‌توانند منبع باكتری‌ها و انگل‌های مضر باشند. وزارت بهداشت به خانم‌های باردار توصیه می‌كند تنها از ماهی‌ها و غذاهای دریایی كاملا پخته استفاده كنند.
بعضی ماهی‌ها جیوه دارند
شمشیرماهی، ماهی آب‌های عمیق، ماهی اسقومری و كوسه حاوی سطح بالایی از متیل جیوه هستند. این فلز می‌تواند برای رشد جنین مضر باشد. خانم‌های باردار باید ماهی‌هایی را انتخاب كنند كه جیوه كمتری دارند مانند گربه ماهی، ماهی سالمون و ماهی تن كنسروی. اگر ماهی تن سفید را ترجیح می‌دهید، خوردن آن ‌را به مقدار بسیار كمی در هفته محدود كنید. پیش از استفاده از روغن ماهی یا دیگر مكمل‌ها با دكتر خود مشورت كنید.
بی خیال این خوردنی‌های خوشمزه شوید
بعضی از خانم‌ها عاشق خوراك پاته هستند. این خوراك حاوی گوشت فاسد شدنی است بنابراین ممكن است لانه باكتری لیستریا شود. برای آن‌كه دچار مشكل نشوید یخچال خود را در دمای 40 درجه فارنهایت یا پایین‌تر از آن نگاه دارید. این كار سبب كند شدن رشد این باكتری‌ها می‌شود اما كاملا جلوی رشد آن‌ها را نمی‌گیرد. از آنجا كه خانم‌های باردار به‌خصوص در برابر این باكتری آسیب‌پذیر هستند، بهترین كار این است كه از خوردن اینگونه غذاها به‌خصوص اگر كامل پخته نشوند یا در یخچال باشند خودداری كنند. گوشت‌های مخلوط كنسروی اگرچه كاملا جزو غذاهای سالم نیستند اما مصرف آن‌ها در دوران بارداری مشكل‌زا نیست.
بیسكویت یا كلوچه هم می‌تواند خطرناك باشد
وقتی كلوچه می‌پزید، ممكن است تمایل داشته باشید تكه‌ای از خمیر را به دهان بگذارید اما اگر خمیر، حاوی تخم مرغ خام باشد حتی چشیدن نیز می‌تواند خطرناك باشد. مركز كنترل بیماری‌های ایالات‌متحده‌آمریكا تخمین زده است تخم‌مرغ‌ها یك در 20 هزار به باكتری سالمونلا آلوده هستند. برای اطمینان از تست كردن خمیر نپخته كلوچه یا هرچه كه حاوی تخم مرغ خام باشد خودداری كنید. خبر خوب این است كه خمیرهای آماده كه در مغازه‌ها به فروش می‌روند مطمئن هستند البته به شرطی كه پاستوریزه باشند.
غیرپاستوریزه هرگز
آیا تا به حال در خواب دیده‌اید كه از مزرعه‌ای دیدن كرده‌اید و شیر تازه گاو را می‌چشید؟ اگر شما باردارید، بهتر است این گردش را به تعویق بیندازید. شیر جمع‌آوری شده به‌صورت تازه به اندازه شیر پاستوریزه در برابر باكتری لیستریا مقاومت ندارد.
تنها شیر، پنیر یا محصولات لبنی از مزرعه بخرید كه روی برچسب آن نوشته شده است پاستوریزه.
محدود كنید
اكنون شواهد نشان می‌دهند، مصرف مقدار متوسط كافئین در دوران بارداری ضرر ندارد اما هنوز بر سر این مسئله شك وجود دارد كه آیا مقدار بیشتر كافئین می‌تواند امكان سقط جنین را افزایش دهد. به خانم‌هایی كه باردار هستند یا قصد بارداری دارند توصیه می‌شود مقدار مصرف كافئین را به 200میلی‌گرم در روز محدود كنند یعنی مقدار بسیار كمی در یك فنجان اما به‌خاطر داشته باشید كافئین همچنین در سودا، چای، شكلات و دیگر نوشیدنی‌های انرژی‌زا یافت می‌شود.
بشویید، آن هم با دقت
بارداری دورانی است كه در خوردن میوه‌ها و سبزی‌های تازه باید سخاوت داشته باشید. فقط مطمئن شوید كه آن‌ها را زیر آب یا درصورت لزوم با مواد ضد‌عفونی كاملا شسته‌اید. انگلی به نام توكسوپلاسما می‌تواند در میوه‌ها و سبزی‌های نشسته زندگی كند. این انگل سبب بیماری به‌نام توكسوپلاسماسموزیس می‌شود كه برای جنین بسیار خطرناك است. از صابون برای شستن آن‌ها استفاده نكنید، در عوض سطح میوه و سبزی‌ها را با یك برس سبزی‌ بسایید. نقاط كبود و ضربه خورده را ببرید زیرا ممكن است لانه باكتری باشد.
دودی نشوید
در طول دوران بارداری، بهترین كار اینست كه هنگام لذت بردن از نان شیرینی حلقوی یا دونات صبح‌تان، از ماهی دودی اجتناب كنید. مانند گوشت‌های آماده، غذاهای دریایی دودی یخچالی درمعرض باكتری لیستریا هستند البته استفاده از غذاهای دریایی دودی در غذاهای پختنی مطمئن باشد.
مواظب باشید
اگر پس از رستوران مستقیما به خانه نمی‌روید از آوردن غذاهای اضافی به خانه خودداری كنید. فضای داخل ماشین به سرعت گرم می‌شود. اگر غذاهای باقیمانده را با خود به خانه می‌آورید باید ظرف 2 ساعت پس از سرو شدن آن‌ را در یخچال قرار دهید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.