سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

پیشگیری از بارداری و احتمال نازایی


نی نی بان، گروه ترجمه:در این مطلب از راهنمای پیشگیری از بارداری گفته شده متاسفانه اطلاعات غلط زیادی درباره استفاده از روش‌های ضد بارداری و  تاثیر آن بر باروری وجود دارد. اما آخرین اطلاعات نشان می‌دهد بعد از قطع روش‌های ضد بارداری شما به حالتی که پیش از استفاده از روش‌ها داشتید، برمی‌گردید.
شانس‌تان کم نمی‌شود!
زنان زیر 30 سال در اوج باروری هستند و توانایی بارداری‌شان در بالاترین سطح است. اما زمانی که از قرص‌ها یا روش‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند این سوال برای‌شان پیش می‌آید که آیا استفاده از این داروها می‌توانند شانس باروری آنها را در آینده کم کند؟ پاسخ منفی است. همه روش‌های پیشگیری از بارداری در زمان استفاده از این اتفاق جلوگیری می‌کند اما هیچ کدام اثرات طولانی مدت در توانایی شما برای بارداری بعد از توقف مصرف ندارند. به همین دلیل زنانی که قرص مصرف می‌کنند و به طور تصادفی مصرف آن را برای چند روز فراموش می‌کنند امکان بارداری دارند.
برای مثال در یک مطالعه بزرگ روی 2 هزار زن که مصرف قرص ضد بارداری را بعد از حدود 7 سال قطع کرده بودند مشخص شد 21 درصد یک ماه بعد و 79 درصد در طول یک سال بعد از آن باردار شدند. به عبارت دیگر زنانی که قرص ضد بارداری را قطع میکنند مانند دیگر خانم‌ها احتمال بارداری دارند حتی اگر برای سال‌ها دارو مصرف کرده باشند.

پیشگیری از بارداری و احتمال نازایی

روش‌های بازدارنده را حذف کنید
اگر از کاندوم یا دیاگرام استفاده می‌کنید، کافی است از این وسیله دیگر استفاده نکنید تا به راحتی باردار شوید. زنانی که از چسب، حلقه یا آی یو دی استفاده می‌کنند همه همین وضعیت را دارند. برخلاف باور رایج آی یو دی‌های جدید باروری شما را در آینده مختل نمی‌کند. برای برخی از زنان که از ایمپلنت یا تزریق استفاده می‌کنند بعد از قطع استفاده چند ماه زمان لازم است تا چرخه قاعدگی به حالت طبیعی بازگردد. ممکن است این تاخیر تا دو ماه بعد از قطع ایمپلنت و 6 ماه بعد از قطع تزریق اتفاق بیفتد. اما این وضعیت از فردی به فرد دیگر متفاوت است و بسیاری از خانم‌ها خیلی زود بعد از توقف استفاده از روش‌های ضد بارداری، باردار می‌شوند.
به بیماری‌ها بیشتر توجه کنید
روش‌های کنترل بارداری شانس باروری را در آینده تحت تاثیر قرار نمی‌دهد اما چیزهای دیگری هست که می‌تواند باعث این اتفاق شود که از جمله آنها باید به عفونت‌های درمان نشده مقاربتی اشاره کرد. تا 25 سالگی هر یک نفر از دو نفری که رابطه جنسی دارند به بیماری مقاربتی جنسی مبتلا می‌شوند.  یکی از شایع‌ترین عفونت‌ها، عفونت باکتریایی کلامیدیاست که با استفاده از کاندوم می‌توان از آن جلوگیری کرد. این بیماری به راحتی با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود اما مسئله اینجاست که سه نفر از چهار نفر از این عفونت اطلاعی ندارند چون هیچ نشانه‌ای ندارد.  زنی که دچار عفونت درمان نشده باشد ممکن است به زخم لوله‌های تخمدان و رحم مبتلا شود و این به احتمال باردار شدن او لطمه می‌زند. بنابراین اگر داروهای ضد بارداری‌تان را ترک کرده‌اید اما هنوز باردار نشده‌اید بهتر است یک آزمایش برای رد احتمال ابتلا به عفونت را انجام دهید. این آزمایش بسیار ساده است. کافی است یک آزمایش ادرار بدهید و بعد از تشخیص یک هفته آنتی‌بیوتیک مصرف کنید و بعد از تلاش برای بارداری را مجدد شروع کنید.