شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا
سزارین یا طبیعی، کدام بهتر است؟
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر فرحناز ترکستانی در حاشیه برگزاری نشست کشوری کارشناسان معاونتهای بهداشت و درمان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور در مشهد، گفت: ترویج زایمان طبیعی نیز یکی از حوزههای بسیار فعال به شمار میرود که برنامه تحول نظام سلامت نیز به آن میپردازد؛ به هر حال سزارین مرگ و میر مادران را افزایش داده و باروری مادران را محدود میکند به نحوی که یکی از عوارض بسیار مهم و خطرناک سزارین در بارداریهای بعدی؛ چسبندگیهای غیر طبیعی جفت است؛ که گاه منجر به تولد فرزند پیش از موعد و از دست رفتن توان بارداری مادر میشود و ما مجبور به خارج کردن رحم میشویم.
وی افزود: بر اساس شاخصهای بین المللی بنا است در پایان برنامه توسعه ششم؛ میزان مرگ و میز مادران را به ۱۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر برسانیم و برای رسیدن به این شاخص ملی باید تلاش کرد تا حوزههای متعددی از جمله درمان و بهداشت به صورت مستقیم و آموزش به شکل غیر مستقیم در وزارت بهداشت جهت رسیدن به این معیار وارد عمل شوند.
رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت اظهار کرد: اداره سلامت مادران وظیفه ارتقای سلامت و کاهش مرگ و میر مادران باردار را که به دنبال حاملگی ایجاد میشود بر عهده دارد. ترکستانی ادامه داد: از زمانی که مادری، باردار میشود تا شش هفته پس از زایمان هر مرگی که اتفاق بیفتد به این اداره به صورت آنلاین گزارش و کمیتهها در حوزه دانشگاهها جهت بررسی علت این اتفاق تشکیل میشود؛ تا مشخص شود این عوامل قابل اجتناب است یا خیر، و سپس در سطح وزارت بهداشت این موارد ارزیابی میشود. وی گفت: در راستای ارتقای سلامت مادران؛ بحث سلامت مادران پرخطر را دنبال میکنیم به این شکل که این مادران قبل از بارداری مورد مشاوره و مراقبتهای لازم جهت ورود با سلامتی به پروسه بارداری میشوند.
رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت ابراز کرد: در این مسیر برخی مادران را منع بارداری میکنیم؛ که به لطف خدا این افراد تعداد محدودی را شامل میشوند؛ اما تعدادی از مادران (افراد دیابتی، فشارخونی و دارای افزایش وزن) را ملزم میکنیم بعد از کنترل بیماری ابتدا شرایط خود را مطلوب کرده و سپس وارد بارداری شوند.
ترکستانی تاکید کرد: از زمان بارداری برخی افراد دارای مشکل به عنوان افراد پرخطر محسوب میشوند؛ که گاه مواردی مانند دیابت بارداری و یا فشار خون بارداری؛ که به خاطر بارداری ایجاد میشود به جمعیت افراد پرخطر افزوده میشوند؛ که این افراد نیز نیازمند مراقبتهای خاص هستند.
وی یادآور شد: تلاش داریم تا سامانهای را برای مادران پرخطر تعریف کنیم و از محل سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و اعتباراتی که برای افزایش جمعیت داده شده است از مادران باردار و پرسنلی که در این حوزه خدمت میکنند حمایت کنیم و این افراد را به خوبی شناسایی و به بخش درمان واگذار کنیم.
رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت یادآور شد: در این میان برخی مادران در حوزه درمان دچار عوارض بارداری میشوند که مادر را تا مرز مرگ پیش و وی به همت کادر درمان نجات پیدا میکند؛ که به عنوان افراد پرخطر در درمان شناخته میشوند و ما در حال بررسی این افراد هستیم.
ترکستانی اضافه کرد: امید داریم سامانهای را نیز برای دوران پس از زایمان و مراقبت مادر در این شرایط ایجاد کنیم و مادر تا شش هفته بعد از زایمان مورد مراقبت و دقت قرار گیرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست