شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
دکتر محمد قریب، بانی طب كودكان در ایران
گروه اسناد و اطلاع رسانی: اول بهمن یادآور روزی است كه بانی طب نوین اطفال در ایران دكتر محمدقریب، پس از سالها تلاش بی وقفه وعشق در راه توسعه و پیشرفت شاخه طب كودكان در كشورمان، برای همیشه دنیای خاكی را ترك كرد و نام خویش را در فهرست نخستین پیشاهنگان این عرصه ثبت كرد.
محمد قریب در سال 1288 هجری خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود. وی فرزند علی اصغرخان قریب از اهالی روستای گركان از توابع آشتیان بود.
او تحصیلات مقدماتی را در دبستان سیروس و دارالفنون سپری كرد و با توجهبه هوش و استعداد خاص خود در زمره اولین گروه دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل در رشته پزشكی به شهر رن فرانسه رفت.
در سال 1314 دكتر قریب به عنوان نخستین ایرانی در كنكور بیمارستان پاریس پذیرفته شد و با ورود به برد تخصصی رشته بیماری های كودكان در آن زمینه تخصص و مهارت كسب نمود.
وی در سال 1316 با دفاع از رساله دكترای خود با عنوان وقفه های تنفسی شیرخواران در دانشكده پاریس دانشنامه پزشكی پاریس را دریافت كرد و در سال 1317 به وطن بازگشت و در تهران در محضر استادانی بنام، توانست موفقیت زیادی را در این زمینه كسب و با ایجاد شاخه ای نوین در طب، لقب پدر طب اطفال ایران را از آن خود كند.
او ابتدا در بیمارستان رازی، سپس در بخش كودكان بیمارستان هزار تختخوابی(مجتمع بیمارستانی امام خمینی فعلی) به كار پرداخت و با پشتكاری وصف ناپذیر كادری متخصص و قوی در پزشكی اطفال تربیت كرد.
دكتر قریب پس از چند سال مركز انتقال خون ایران را پایه گذاری و عمل بررسی و تصفیه خون را در ایران رواج داد. از خدمات ارزنده دیگر وی در دنیای طب آن روز، بیان كاربرد و نحوه استفاده از انتی بیوتیك بود. او از جمله كسانی به شمار می رود كه برای از میان بردن میكروب ها داروهای جدیدی را شناسایی و راه پیشرفت را برای شاگردان خود باز كرد.
پس از مدتی او به عنوان استاد پزشكی كودكان انتخاب شد و به عنوان اولین استاد دانشكده پزشكی تهران، برنامه های آموزشی كاملی را متناسب با نیازهای كشورمان ارائه داد. وی در امر تدریس همواره یافته های جدید طب جهان را به دانشجویان خود منتقل می كرد و آنان را برای پیگیری پیشرفت های علمی جهان تشویق می كرد.
او در طول زندگی پربار خود عهده دار مشاغل مختلفی چون ریاست انجمن پزشكان كودكان ایران، عضو هیات رییسه انجمن بین المللی كودكان و عضو فعال پزشكان در كنگره های مختلف بین المللی در كشورهای مختلف از جمله فرانسه، آمریكا، كانادا، ژاپن، تركیه و اتریش و چندین مجمع علمی بینالمللی بود.
دكتر قریب نخستین بیمارستان تخصصی كودكان را تاسیس و به عنوان پایه گذار طب نوین اطفال در ایران انجمن اطباء اطفالرا پایه گذاری كرد و برای آشنایی اقشار جامعه و مخصوصا پزشكان اطفال كتابی را به عنوان بیماری های كودكان منتشر ساخت.
او در طی این سالها به پاس خدمات چشمگیر علمی بسیاری توانست نشان عالی لژون دونور از فرانسه، نشان دانش از دانشگاه تهران و نشان فرهنگ از وزارت آموزش و پرورش را دریافت كند.
دكتر محمد قریب در سال 1351 به بیماری سرطان مثانه مبتلا شد و سرانجام پس از سالها تلاش بی وقفه، رنج، عشق و تلاش در راه توسعه و پیشرفت طب كودكان ایران در اول بهمن ماه سال 1353 در مركز طبی كودكان، محلی كه با عشق به كودكان در انجا سال ها خدمت كرده بود، دیده از جهان فرو بست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست