چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

عوارض فشارخون بارداری، سندرم متابولیک


مطالعه جدید محققان نشان می دهد زنان بارداری که مبتلا به فشارخون بالا هستند با افزایش ریسک ابتلا به سندروم متابولیک بعد از زایمان مواجه هستند.
سندروم متابولیک بعد از زایمان
سندروم متابولیک، که موجب افزایش ریسک بیماری قلبی می شود، دارای سه مورد یا بیشتر از این علائم و نشانه هاست: چاقی شکمی، سطح تری گلیسیرید بالا، سطح پایین کلسترول خوب HDL، فشارخون بالا و قند خون بالا.
این مطالعه شامل ۵۰۷ زن باردار در چین بود که هیچ سابقه فشارخون بالا نداشتند. ۳۴ درصد آنها در طول دوره بارداری مبتلا به فشار خون پایین-نرمال، ۵۲ درصد مبتلا به فشار خون طیف متوسط-نرمال و ۱۳ درصد مبتلا به فشار خون بالا-نرمال (حالت پیش از فشارخون بالا) بودند.
مطالعه محققان چینی نشان داد زنان دارای فشارخون بالا-نرمال در طول بارداری ۶.۵ برابر بیش از زنان دارای فشارخون پایین-نرمال در معرض ابتلا به سندروم متابولیک بعد از زایمان بودند.
به گفته دکتر جیان مین نیو، سرپرست تیم تحقیق، «کنترل فشارخون در طول بارداری بخشی از چکاپ های متداول و منظم در این دوره است. تشخیص زودهنگام فاکتورهای پرخطر متابولیک و اجرای اصلاحاتی در سبک زندگی به تاخیر در شروع بیماری های قلبی-عروقی کمک می کند.»