یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

بهترین روش پخت غذا


بهترین روش پخت غذا

روش پخت غذا با هواپز روش تابشی نام دارد که با تابش نور و هوای گرم غذا پخته می‌شود و این امر تاثیر حادی بر ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی نخواهد داشت و مواد غذایی را تحت تاثیر چندانی …

روش پخت غذا با هواپز روش تابشی نام دارد که با تابش نور و هوای گرم غذا پخته می‌شود و این امر تاثیر حادی بر ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی نخواهد داشت و مواد غذایی را تحت تاثیر چندانی قرار نخواهد داد و اتفاقا از این نظر که چنین روشی زمان پخت غذا را کوتاه می‌کند و حرارت را هم به صورت یکنواخت به غذا می‌رساند، می‌تواند یکی از روش‌های مناسب برای پخت غذا به شمار آید؛ به خصوص اگر در این روش از تهیه و طبخ غذا از مقدار زیادی روغن استفاده نشود.....

با توجه به اصولی که این روزها در طبخ غذا حاکم است و الگوهای غذایی که مقدار زیادی روغن برای تهیه غذاها در آنها به کار می‌رود، به نظر می‌رسد که پخت غذا با کمک هواپز می‌تواند گامی مفید در راستای تهیه یک غذای سالم و کم‌کالری باشد.

نکته دیگر درباره ماهی‌تابه‌های گریل است که غذا را سرخ یا کباب می‌کنند. در مورد استفاده از این محصولات فقط باید مراقب باشیم که درجه حرارت پخت را خوب و درست تنظیم کنیم تا حالت سوختگی که در کباب کردن سنتی روی مواد غذایی ایجاد می‌شود در این روش به وجود نیاید چون این حالت سوختگی و غذای سوخته برای دستگاه گوارش و سلامت ما در طولانی‌مدت مضر است. مصرف مداوم غذاهایی که سطح‌شان سوخته است حتی می‌تواند به مرور زمان باعث سرطان‌ به خصوص در ناحیه دستگاه گوارش شود.

به‌طور کلی، بهترین روش برای پخت غذا این است که حرارت به‌صورت مستقیم (چه شعله گاز و چه زغال) به غذا برخورد نکند. مثلا ویژگی مهم فلیور ویو این است که تابش حرارت را که به صورت همرفت است به غذا منتقل می‌کند و شعله مستقیم و حرارت زیاد در این روش به بافت غذا منتقل نمی‌شود.

دکتر محمدرضا وفا

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران