سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

فواید سحر خیزی


فواید سحر خیزی

امروزه با وجود خستگی های روزمره ای که برای همه افراد جامعه در طول روز به وجود می آید صبح هنگام زمانی که چشمان خود را باز می کنند آرزو می کنند که فقط چند دقیقه دیگر بخوابند

امروزه با وجود خستگی های روزمره ای که برای همه افراد جامعه در طول روز به وجود می آید صبح هنگام زمانی که چشمان خود را باز می کنند آرزو می کنند که فقط چند دقیقه دیگر بخوابند. در نهایت اخم و بیحالی از جا بر می خیزند و تا شب شاید این حالت ادامه دار باشد. درصورتی که اگر صبح ها اندکی زودتر از خواب بیدار شوند تاثیرات شگرفی را در زندگی خود آشکارا می بینند.

در این مقاله سعی بر آن است تا شما را از فواید سحر خیزی آگاه کنیم و شاید مجبورتان کنیم تا سحر خیز شوید.

یکی از مهمترین فواید سحرخیزی آرامشی است که در ساعت های اولیه صبح وجود دارد. یکی دیگر از فواید اینکار خوردن صبحانه است که تاثیر بسیار شایانی بر سلامت جسمی شما خواهد داشت. از دیگر فواید آن میزان بهره وری شما از آن روز است. چرا که شما هم سرحال تر خواهید بود هم زمان بیشتری دارید تا کارهای خود را به انجام برسانید. حالا که از فواید سحرخیزی آگاه شدید شاید بهتر باشد در مورد چگونگی انجام این کار بیشتر بدانیم. هر روز یک میزان کوتاه زودتر از بقیه روزها از خواب بیدار شوید (مثلا ۱۰ دقیقه)تغییرات زیاد ممکن است شما را برای همیشه از سحر خیزی منصرف کند. اینکار را تا چند روز ادامه دهید و هر روز زودتر از دیروز بیدار شوید تا به زمان دلخواهتان برسید.

هرگز در رختخواب مطالعه نکنید. سعی کنید تا در لحظاتی قبل از خواب آرامش بگیرید تا خواب آسوده ای داشته باشید.

نخوردن چیزی تا مدتی قبل از خواب باعث راحت تر خوابیدنتان می شود. شبها زودتر وارد رختخواب شوید و ساعت زنگی خود را دورتر از محل خواب قرار دهید تا صبح مجبور شوید از محل خواب فاصله بگیرید اینکار باعث می شود که خواب از سرتان بپرد. زمانی که بیدار شدید هرگز به رختخواب برنگردید و اینکار را به هیچ عنوان برای خود توجیه نکنید. می توانید برای این کار برای خود جایزه تعیین کنید.

در دنیای اینترنت پرسرعت، ماشین های خودپرداز، اتومبیل های تندرو و غذاهای حاضری، وقت گذاشتن برای حفظ عادت های سالم و مناسب غذایی دشوار به نظر می رسد. غذاخوردن که پیش از این یک اولویت مهم در زندگی انسان محسوب می شد امروزه به موضوعی جنبی تبدیل گشته و توجه زیادی به آن نمی شود و معمولا در لابه لای کارهای روزانه گنجانده می شود. گذشته از این برخی از عادت های غذایی که به تصور خیلی ها موجب کاهش وزن می گردند در واقع ممکن است منجر به افزایش وزن شوند. خوشبختانه ترک عادتهای غذایی غلط آسان بوده و وقت زیادی نمی گیرد و موجب خواهد شد تا از زندگی سالم تر و اندامی متناسب تر برخوردار شده و از غذا خوردن لذت بیشتری برد.

برخی از این عادت های نادرست به شرح زیر می باشند:

۱) نخوردن صبحانه:

نخوردن صبحانه یک اشتباه بزرگ محسوب می شود. صبحانه سالم نه تنها باعث افزایش انرژی و بازشدن فکر و ذهن می گردد بلکه موجب انتخاب و مصرف مناسب وعده های غذایی دیگر در ادامه روز توسط شما خواهد شد. همچنین خوردن صبحانه ممکن است به شما در مصرف کمتر کالری در ادامه روز کمک نماید. یک تحقیق دانشگاهی نشان داده که مصرف مقدار کالری مشخص در ابتدای روز اثر سیرکنندگی بیشتری نسبت به مصرف همان مقدار کالری در ساعت های دیرتر خواهد داشت که این امر موجب کاهش مجموع کالری مصرفی در روز می گردد.

۲) غذا خورن پیش از خواب:

سعی کنیدن حداقل ۴ ساعت قبل از خواب اقدام به خوردن غذا نموده و چنانچه بیش از خواب احساس گرسنگی کردید مقداری میوه جات تازه مصرف نمایید.

۳) پرخوری:

وعده های غذایی خود را به جای ۳ وعده پرحجم، به ۵ یا ۶ وعده کم حجم تر تقسیم کنید. خوردن غذاهای سالم و کم حجم حاوی کربوهیدرات های کمپلکس و پروتئین در طول روز نه تنها اشتهای شما را کنترل می کند، بلکه احتمال پرخوری را نیز کاهش خواهد داد. وعده های غذایی همچنین باعث سوزانده شدن مقدار بیشتری کالری می گردد چرا که متابولیسم بدن همواره به فعالیت می پردازند.

۴ ) گرسنه ماندن:

اگر هدفتان از گرسنگی کشیدن کاهش وزن است باید در برنامه رژیمی خود تجدیدنظر نمایید. به جای گرسنگی یک برنامه مناسب ورزشی برای خود تعیین نموده و بیشتر به باشگاه بروید. از میوه جات، سبزی جات، حبوبات، گوشت های کم چرب و ماهی استفاده کنید. سعی کنید چهار یا پنج بار در هفته طبق یک برنامه منظم ورزش نمایید. بهترین روش کاهش وزن تمرینات مرتب و رژیم غذایی مناسب است و نه محروم کردن بدن از مواد غذایی مورد نیاز آن هم به مدت طولانی.

۵ ) انجام کاری دیگر به همراه غذا خوردن:

سعی کنید در هر لحظه فقط روی یک چیز تمرکز نمایید. چرخ زدن در آشپزخانه هنگام صحبت باتلفن ایده مناسبی نیست. اگر فقط می خواهید دست یا دهانتان مشغول باشد، سرگرمی غیر از مواد خوراکی پیدا کنید. آدامس بجوید، گیتار بنوازید.

۶ ) سریع خوردن:

آهسته غذا بخورید، ریلکس باشید، خوب بجوید و از مزه غذا لذت ببرید. به این صورت مغز شما متوجه می شود که در حال خوردن هستید بنابراین می تواند به بدنتان بگوید که سیر شده اید.

۷ ) آب نخوردن به اندازه کافی:

تا زمانی که در کویر لوت زندگی نمی کنید، آب فراوانی اطراف شما وجود داشته و باید زیاد از آن بنوشید. ۸ تا ۱۰ لیوان و اگر ورزش می کنید حتی بیشتر از این مقدار، خوردن آب به جای انواع نوشابه نیز بسیار مناسب است. نوشابه ها معمولا زودتر احساس تشنگی را نسبت به آب از بین می برند و دارای کالری های بی ارزش بوده و باعث می شود بعد از ۳۰ دقیقه مجددا احساس گرسنگی نمایید.

۸) نخوردن میوه و سبزیجات به مقدار کافی:

تنها راه تامین مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن، مصرف میوه و سبزیجات تازه و خالص می باشد. بنابراین باید سعی شود این مواد را جزء لاینفک رژیم غذایی قرار داده و همیشه به مقدار کافی از آن ها استفاده نمایید.

۹ ) خوردن تنقلات هنگام گرسنگی:

با شکم سیر از خانه خارج شوید. گرسنگی ممکن است منجر به خریدن و خوردن تنقلات گردد. شکلات، پفک، و چیپس هیچ کدام نمی توانند جای یک صبحانه، ناهار و شام سالم و رضایت بخش را بگیرند.

خوب بخورید خوب زندگی کنید

برنامه های غذایی ساده و دخیل نمودن خوردنی های سبک و سالم می تواند دنیایی از تغییرات در رژیم غذایی ایجاد کند. متناسب بمانید انرژی خود را افزایش دهید و از غذا خوردن لذت ببرید.