چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۵ عامل ایجاد حملات قلبی که احتمالا کمتر دربارهشان شنیدهاید
بسیاری از ما عوامل شناختهشدهی خطرساز برای حملات قلبی از جمله سیگار کشیدن، دیابت، فشار خون بالا، چاقی و ورزش نکردن را میشناسیم. این عوامل تقریبا در سراسر جهان شناخته شدهاند، به این معنی که میتوانند هر کسی را در معرض خطر حمله قلبی قرار دهند. اما بهجز این عوامل، عوامل خطرساز دیگری نیز وجود دارند که کمتر کسی از تأثیر منفی آنها بر قلب اطلاع دارد. این عوامل افراد خاصی را در معرض خطر قرار میدهند یا اینکه در شرایط خاصی سبب حملهی قلبی میشوند. در این مطلب به ۵ عامل کمتر شناختهشدهی حملات قلبی اشاره میکنیم. با «چطور» همراه باشید.
۱. سرمای بیش از حد
سرما عروق بدن را منقبض میکند و در نتیجه ممکن است سبب افزایش ناگهانی فشار خون شود. احتمالا زمانی که این افزایش فشار با فعالیتهای فیزیکی مانند پارو کردن برف و نظایر آن همراه شود، فشار بیش از اندازهای به قلب وارد خواهد شد. بر اساس آمار، هر سال بیش از ۱۱۰۰۰ نفر فقط بهدلیل پارو کردن برف راهی بیمارستان میشوند که حداقل ۷ درصد از آنها با مشکلات قلبی همراه است.
۲. فعالیتهای ناگهانی
فعالیتهای فیزیکی شدید و ناگهانی در افرادی که از لحاظ جسمی در وضعیت مناسبی نیستند میتواند منجر به حملهی قلبی شود. حتی فعالیتهایی که بهظاهر بیخطر هستند مانند بازی بسکتبال یا حمل کردن و بلند کردن چیزهای سنگین مانند پاروی پُر از برف ممکن است خطر حملهی قلبی را افزایش دهند. افرادی که ورزش نمیکنند یا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها زیاد است، احتمالا بیشتر از دیگران بهدلیل فعالیتهای شدید ناگهانی در معرض خطر باشند.
۳. وعدههای غذایی سنگین
گاهیاوقات وعدههای غذایی سنگین ممکن است به حملهی قلبی بینجامد. محققان احتمال میدهند خوردن غذای سنگین سطح هورمون اپینفرین را بالا میبرد که میتواند سبب افزایش فشار خون و ضربان قلب شود.
۴. احساسات شدید
مطالعات نشان میدهد که خشم و اندوه شدید میتواند سبب حملهی قلبی شود. احتمالا این اتفاق بهدلیل افزایش ناگهانی ضربان قلب و فشار خون ناشی از یک عامل غافلگیرکننده رخ میدهد. از آنجا که بسیاری از ما این احساسات را در طول زندگی تجربه میکنیم، احتمالا این عوامل روی افرادی که قبلا در معرض خطر حملهی قلبی بودهاند، تأثیر منفی بیشتری دارد.
نشانگان قلب شکسته (Takotsubo cardiomyopathy) وضعیتی شبیه به حمله قلبی است، اما از بعضی جنبهها با آن فرق دارد. این حالت بیشتر در زنان بهویژه زمانی که دچار اندوه شدید هستند رخ میدهد و نشانههایی شبیه حملهی قلبی ایجاد میکند که سبب ناتوانی ناگهانی قلب میشود. تصور میشود که این اتفاق در نتیجهی گرفتگی عروق رخ میدهد. با درمان مناسب، اغلب ناتوانی قلب بعد از کم شدن اندوه برطرف میشود و معمولا آزمایشات بعدی هیچ علائمی از حملهی قلبی را نشان نمیدهد.
۵. بیماریهای مرتبط
برخی بیماریها بهظاهر هیچ ارتباطی به قلب ندارند و بنابراین ممکن است فکر حملهی قلبی هم به ذهنتان خطور نکند، اما واقعیت این است که برخی بیماریها ممکن است خطر حملات قلبی را افزایش دهند. در زیر به برخی از این بیماریها اشاره شده است:
- آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی)، بیماری لوپوس و بیماریهای التهابیِ دیگر که میتواند سبب التهاب رگهای خونی شود؛
- پرهاکلامپسی (بالا رفتن فشار خون)؛
- دیابت بارداری (تا حد زیادی خطر حملهی قلبی را افزایش میدهد)؛
- وقفهی تنفسی در خواب یا آپنهی خواب (یکی از اختلالات خواب است که سبب بیماری قلبی میشود و خطر حملهی قلبی را در عرض پنج سال تا ۳۰ درصد افزایش میدهد)؛
- تابش اشعه به قفسهی سینه (عمدتا برای سرطان سینه سمت چپ که میتواند به قلب آسیب بزند).
هر فردی که به یکی از این بیماریها مبتلا است، علاوه بر پزشکِ مربوط به بیماری خاصی که دارد، باید به یک متخصص قلب هم مراجعه کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست