دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

۷ حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد


این روزها ما از همه چیز بهترینش را می‌خواهیم. خانه‌ی بهتر، حقوق بهتر، نمره‌های بهتر و حتی زندگی بهتر. میل به بی‌نقص بودن دارد همه‌ی ما را تحت تأثیر خودش قرار می‌دهد. شاید بگویید «خُب به خاطر تکامل است دیگر!» ولی سرعتی که ما داریم در تکامل به خرج می‌دهیم دارد سلامتی ما را به باد می‌دهد: هم از نظر ذهنی، هم فیزیکی و هم احساسی. خواسته‌های ما تبدیل به نیازهای‌مان شده‌اند و برای برآورده کردن این نیازها باید سخت کار کنیم. در نتیجه زیادی به خودمان فشار می‌آوریم و بدن‌مان را تبدیل به یک کارخانه‌ی سوخت‌وساز می‌کنیم. بعد بالاخره زمانی می‌رسد که فرسودگی به دنبال کار بیش از حد گریبان‌گیر ما شده است. یکی از دردهای مزمن ناشی از این فرسودگی، گردن‌درد است. درد آزار دهنده‌ای که تاب و توان حتی ساده‌ترین کارها را از ما می‌گیرد. در این مقاله با چند حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد آشنا می‌شویم.

مقاله مرتبط: فواید یوگا برای سلامتی چیست

۷ حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد

سرویکالژیا (Cervicalgia) که بیشتر به عنوان گردن‌درد شناخته می‌شود معمولا بر اثر مدت زیادی نشستن در یک حالت، یک شب خواب سخت و ناراحت یا کاهش ساعات تمرینات ورزشی رخ می‌دهد. همانطور که می‌بینید دلایل گردن‌درد ساده‌اند، پس چرا درمان آن اصلا به این سادگی نیست؟

در اصل نکته همین جا است! ما در این مقاله با هفت گام ساده (آسانا یا حرکات یوگا) که به سادگی می‌توانید انجام دهید و لطمه‌ای به برنامه‌ی پرمشغله‌ی روزانه‌تان نمی‌زند، به شما یاد می‌دهیم از شر گردن‌درد خلاص شوید. بهترین چیز در مورد یوگا این است که از پنج هزار سال پیش که شروع شده تا الان هنوز هم همان قدرت خودش را دارد.

۱. بال‌آسانا یا حالت بچه

۷ حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد

روی دو زانو بنشینید، ساق پاهای‌تان را روی زمین قرار دهید به طوری که دو انگشت شصت پای‌تان در یک راستا و در کنار هم باشد. روی پاشنه‌های‌تان بنشینید. دست‌های‌تان را در دو طرف بدن‌تان قرار دهید، نفس‌تان را بیرون بدهید و بالاتنه‌ی خودتان را بین ران‌های‌تان جمع کنید/ از کمر خم شوید به طوری که بدن‌تان بین ران‌های‌تان قرار گیرد. به آرامی سرتان را روی زمین قرار دهید. هر قدر می‌توانید این حرکت را انجام دهید ولی به خودتان فشار نیاورید. دست‌های‌تان باید در دو طرف بدن‌تان در حالت آرامش باشند و کف دست‌های‌تان به سمت بالا باشد. تا هر وقت می‌توانید در این حالت بمانید و بعد به آرامی در حالی که نفس‌تان را به داخل می‌کشید بدن‌تان را بلند کنید و در حال نشسته قرار بگیرید. دست‌های‌تان را روی ران‌های‌تان قرار دهید و کف آنها را به سمت بالا بگیرید، طوری که انگار در حالت تسلیم خدا هستید. این حالت نه تنها به برطرف شدن گردن‌درد و کمردرد کمک می‌کند، بلکه به مغز شما هم آرامش می‌دهد. این حرکت باعث کشش ماهیچه‌های ران، باسن و مچ پا می‌شود و شما را مثل یک بچه سرحال می‌کند.

مقاله مرتبط: ۵ حرکت ساده برای درمان کمردرد

۲. آسانای ناتراجا یا چرخش خمیده

۷ حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد

روی زمین، صاف و به پشت دراز بکشید. به آرامی پای راست‌تان را بلند کنید و آن را از روی پای چپ‌تان رد کنید. پای چپ‌تان را صاف نگه دارید و مطمئن شوید که پای راست‌تان روی زمین در زاویه‌ی مناسبی قرار گرفته است. دست‌های‌تان را به دو طرف بکشید و صورت‌تان را به سمت راست نگه دارید. سی ثانیه در این حالت بمانید و در همین حال چند نفس عمیق بکشید. همین کار را با پای چپ‌تان هم تکرار کنید. این حرکت علاوه بر این که ماهیچه‌های شما را انعطاف‌پذیرتر می‌کند، شما را به یک حالت خوشی و سعادت می‌رساند.

۳. بیتیل‌آسانا یا حالت گاو

۷ حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد

اول ساق پاهای‌تان را روی زمین قرار دهید. بعد کف دست‌های‌تان را روی زمین بگذارید و مطمئن شوید که مچ دست‌ها، آرنج و شانه‌تان در یک راستا قرار دارند. زانوهای‌تان هم باید کاملا در راستای باسن باشد. بازوها و ران‌های‌تان باید عمود بر زمین باشند و بالاتنه‌ی شما با سطح زمین موازی باشد. وقتی در این حال هستید نفس‌تان را به داخل بکشید و شکم‌تان را به سمت پایین و زمین بکشید و سرتان را بالا بدهید. چند لحظه در این حالت بمانید و بعد وارد حالت گربه شوید.

مقاله مرتبط: چگونه سالم زندگی کنیم؟

۴. مارجاری‌آسانا یا حالت گربه

۷ حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد

بعد از حالت گاو، نفس‌تان را بیرون بدهید، ستون مهره‌ها را به سمت بالا قوس دهید و سرتان را به داخل بکشید. چانه‌تان را به آرامی به سمت سینه‌تان بکشید. این دو حالت (حالت گاو و حالت گربه) را در حالی که نفس‌تان را به داخل می‌کشید و بیرون می‌دهید پشت سر هم تکرار کنید. این کار به آرامی کمر و اعضای داخل شکم شما را ماساژ می‌دهد، و علاوه بر آن درد گردن را هم از بین می‌برد.

۵. آسانای ویپاریتاکارانی یا حالت پاها بر دیوار

۷ حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد

این یکی خیلی ساده است. فقط کافی است روی زمین دراز بکشید و پاهای‌تان را راست بر دیوار قرار دهید. کف پاهای‌تان باید به سمت سقف باشد و ران و ساق پای‌تان از پشت با دیوار در تماس باشد. دست‌های‌تان را در دو طرف در حالت استراحت قرار داده و کف آنها به سمت بالا باشد. قبل از این که حرکت بعدی را شروع کنید حداقل پانزده بار در این حالت، نفس‌های عمیق و طولانی بکشید. این حالت یوگا باعث کشش خفیف ماهیچه‌های پشت گردن می‌شود و کمردردهای ملایم را از بین می‌برد و شما را از کوفتگی بدن‌تان خلاص می‌کند. همچنین از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کند.

۶. یوتهیتاتریکوآسانا یا حالت مثلث کشیده

۷ حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد

اول راست بایستید. بعد تا جایی که می‌توانید پاهای‌تان را باز کنید. در حالی که کمرتان را صاف نگه می‌دارید، دست‌های‌تان را به دو طرف بکشید. نفس‌تان را به داخل ‌بکشید به آرامی به سمت راست خم شوید تا جایی که دست راست‌تان روی مچ پای‌تان قرار گیرد و دست چپ‌تان کاملا به سمت بالا باشد. وقتی در این حالت هستید به دست چپ‌تان نگاه کنید. هر چقدر که می‌توانید در این حالت بمانید. مواظب باشید که بدن‌تان را بیشتر از حد توانایی‌تان نکشید. هدف یوگا این است که دردهای شما را برطرف کند، نه اینکه دردهای دیگری هم به آنها اضافه کند! برویم به سراغ حرکت بعدی که احتمالا عاشقش می‌شوید.

مقاله مرتبط: روزانه چقدر ورزش نیاز داریم

۷. شاو‌آسانا یا حالت جسد

۷ حرکت ساده‌ یوگا برای درمان گردن‌درد

این یکی آسان‌ترین حرکت دنیا است. اگر بخواهم توضیح دهم که برای این حرکت چه کار باید بکنید، باید بگویم که فقط کافی است هیچ کاری نکنید! باید بدن‌تان در یک حالت طبیعی باشد. صاف روی زمین دراز بکشید. کمر و گردن‌تان را راست نگه دارید و پاهایتان را کمی باز کنید. دست‌هایتان باید در دوطرف بدن‌تان و کف آنها به سمت بالا باشد. این حرکت آخرین حلقه‌ی زنجیره‌ی آساناها یا همان حرکات یوگا است. باید حداقل پنج دقیقه در این حالت بمانید تا به آرامش عمیق جسمی و ذهنی برسید.

امیدوارم با انجام این حرکات ساده‌ی یوگا، برای همیشه با گردن‌درد خداحافظی کنید و زندگی آرام و بدون استرسی داشته باشید. تا موقعی که به این هدف برسید، شاد باشید و این حرکات را هم تمرین کنید!

برگرفته از: Artofliving.org