جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
۱۱ حقیقت در مورد بالون معده
اخیرا بالون معده به روشی محبوب برای کاهش وزن تبدیل شده است و خیلیها آن را به جراحی باز ترجیح میدهند. اما قبل از اینکه تصمیمتان را بگیرید، باید به نظرات موافق و مخالف این کار، خوب گوش کنید.
قرار دادن بالون معده گزینهای سریع برای کاهش وزن است، که به جراحی نیازی ندارد. پس از قرارگیری بالون معده حتی با خوردن وعدههای غذایی کوچکتر، خیلی زود سیر میشوید، کمتر احساس گرسنگی میکنید، به سادگی میتوانید وعدههای غذاییتان را کنترل نموده و مهمترین قدم را برای لاغر شدن بردارید. با کمک مشاوران تغذیه، میتوانید عادات صحیح غذا خوردن را بیاموزید و با تغییر سبک زندگی، به سرعت وزن کم کرده و در دراز مدت هم آن را حفظ کنید.
۱. بالون معده چیست؟
بالون معده، یک بادکنک سیلیکونی نرم است که درون معده قرار گرفته و حجم زیادی از معدهتان را اشغال میکند. در نتیجه احساس سیری خواهید کرد.
۲. در عمل قرار دادن بالون معده چه اتفاقی می افتد؟
در ابتدا بالنی که هوای آن تخلیه شده است از طریق دهان و مری به معدهتان وارد میشود. برای این کار از یک لولهی باریک و منعطف استفاده میشود که یک لامپ و دوربین هم در یک سر آن قرار داده شده و به آن «آندوسکوپ» میگویند. معمولا به شما یک آرامبخش یا داروی بیهوشی ضعیف میدهند. ممکن است این عمل کمی ناخوشایند باشد اما معمولا بدون درد است، تنها ۱۵ دقیقه طول میکشد و همان روز هم میتوانید به خانه برگردید.
معمولا بعد از ۶ ماه، بالن تخلیه و از معدهتان خارج می شود، چون ممکن است بعد از این مدت بالن خراب یا سوراخ شود. به طور میانگین افرادی که این عمل را انجام میدهند، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد وزن اضافیشان را در این مدت از دست خواهند داد؛ هر چند کاهش وزن برای هر بیمار با توجه به شرایط متفاوت است. برای تشخیص مقدار اضافه وزن می توانید از شاخص تودهی بدنی (BMI) استفاده کنید که بر اساس وزن و قد هر کس محاسبه میشود. اگر شاخص BMI شما از ۲۵ بیشتر باشد، یعنی اضافه وزن دارید.
۳. روشهای جدید
اخیرا بالون معده به صورت کپسول هم تولید می شود. باید یک کپسول که به سر یک لوله ی باریک وصل شده را قورت دهید. وقتی بالن سر جای خودش (در قسمت بالایی معده تان) قرار گرفت، با گاز از طریق لوله پُر می شود و سپس لوله را خارج می کنند. به آرامبخش هم نیازی ندارید. تا ۳ بالن را می توان در معده جای گذاری کرد که در این صورت کاهش وزن در یک دوره ی ۱۲ هفته ای برایتان آسانتر میشود. بعد از این مدت، بالن ها با انجام یک عمل آندوسکوپیِ کوتاه، از معده تان خارج می شوند.
۴. آیا بالون معده برای من گزینه ی مناسبی است؟
بالون معده به کسانی پیشنهاد می شود که می خواهند برای کاهش خطر، قبل از انجام یک جراحی، وزن کم کنند، اما به عنوان یک گزینه برای کنترل اضافه وزن بدون جراحی هم مورد استفاده قرار میگیرد. ممکن است کاهش وزن به کمک بالون معده کمتر و آهسته تر از روش های جراحی باشد اما اگر وزن تان با شرایط مورد نیاز جراحی هم خوانی ندارد، بالون معده یک روش مفید است. در صورتی که شاخص BMI برای شما بین ۲۷ تا ۳۵ است، بالون معده می تواند یک گزینه ی مناسب باشد.
۵. آیا من هم می توانم بالون معده انجام دهم؟
اگر قادر نیستید با کمک رژیم غذایی، تغییر عادات و انجام ورزش وزن تان را کم کرده و آن را نگه دارید، یا اگر به خاطر چاقی به بیماری خاصی مبتلا هستید، بالون معده گزینه ی خوبی است. پزشک جراحتان بهترین راه کاهش وزن را برای تان توضیح می دهد و اگر به بالون معده احتیاج داشته باشید، شما را راهنمایی می کند. آنها به شاخص وزن تان و شرایط خاصی که ممکن است بر اثر چاقی برای تان به وجود آمده باشد مثل دیابت، فشار خون، درد مفاصل، تنگینفس در خواب و افسردگی را بررسی می کنند. مشاورتان به شما توصیه خواهد کرد که کم تر غذا بخورید، رژیم غذایی سالم تری داشته باشید و تغییرات مثبتی در شیوه ی زندگی تان به وجود آورید.
۶. مزایا
یکی از مزایای بزرگ بالون معده، جلو گیری از جراحی و خطرات احتمالی آن است. چون فقط ۱۵ دقیقه طول می کشد، تنها به یک داروی آرامبخش ضعیف نیاز دارید و همان روز هم مرخص می شوید. این موارد بیانگر این حقیقت است که بالون معده از بسیاری جهات ارزانتر از حراجی خواهد بود. اما بالون معده موقتی است و در واقع یک پشتیبان خوب برای مواقعی است که تصمیم می گیرید وزن کم کنید و فعالتر شوید.
بیمارانی که عمل بالون معده را انجام می دهند، می توانند ۲۰ تا ۳۰ درصد وزن شان را کم کنند. هر چند مقدار کاهش وزن برای هر کس با توجه به شرایطش متفاوت است.
۷. بالون معده چه خطراتی می تواند داشته باشد؟
اغلب افراد با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد، اما باید در مورد خطرات این کار هم بدانید. ممکن است حین عملیات گذاشتن یا برداشتن بالن، آسیبهایی نظیر خون ریزی یا سوراخ ایجاد شود. ناراحتی معده، حالت تهوع و استفراغ در چند روز اولِ جای گذاری بالن، رایج است و معمولا در دراز مدت برطرف می شود. شاید در ناحیه ی شکم احساس سنگینی یا درد داشته باشید یا کمرتان درد کند. ممکن است رفلاکس دستگاه گوارش (وقتی اسید معده به بیرون نشت می کند) یا سوء هاضمه هم داشته باشید. هر چند به ندرت اتفاق میافتد، اما ممکن است بالون معده دچار نشتی یا کاهش باد شود.
یک لیست کامل از خطرات احتمالی به وسیله ی مشاوری که قرار است عمل را انجام دهد، به شما ارائه خواهد شد.
۸. آماده شدن برای عمل بالون معده
قبل از اینکه بالن را در معده تان جای گذاری کنید، مشاورتان در مورد یک رژیم غذایی مناسب بعد آن با شما صحبت می کند. ممکن است در مورد ورزش کردن به شما توصیه هایی کند تا بتوانید وزن تان را کم کنید. قبل از عمل به مدت ۱۲ ساعت نباید غذایی بخورید و از ۶ ساعت قبل هم نمی توانید چیزی بیاشامید.
۹. تعهد به کاهش وزن
وقتی بالون معده تان را جای گذاری کردید باید از یک برنامه ی ورزشی و رژیم غذایی سالم که به وسیله ی مشاورتان توصیه می شود پیروی کنید. این کار به شما اطمینان می دهد که به بهترین وزن مناسب تان می رسید.
۱۰. چطور بالون معده را برمی دارند؟
قبل از برداشتن بالون معده، آن را خالی می کنند. سپس به وسیله ی یک لوله ی آندوسکوپی و از طریق دهان آن را خارج می کنند. باید حواستان باشد که وقتی این بالن را بردارید، معده تان به شکل و اندازه ی قبل برمی گردد.
۱۱. آیا به محض برداشته شدن بالن وزنم برمی گردد؟
به دلیل عدم تأثیر همیشگیِ بالون معده، داشتن و حفظ یک رژیم غذاییِ سالم و سبک زندگی خوب بسیار مهم است. چون به محض خارج کردن بالون معده، حجم زیادی از معده تان خالی می شود و می توانید زیاد غذا بخورید. پس رمز موفقیت در این است که بعد از عمل هم بتوانید رژیم غذایی و ورزشی تان را حفظ کنید.
برگرفته از: ramsayhealth.co.uk
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست