سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
امگا 3 ماهی با سرخ کردن از بین نمیرود !
ماهی غذاهایی است که برای خوردن، حتما به پخت احتیاج دارد. شاید این پرسش برای بعضی انسانها پیش بیاید که آیا ریزمغذی ها و درشت مغذی های موجود در گوشت سفید در اثر پختن از بین می روند؟ حقیقت این است که در طول پخت مقداری از ویتامین ها که به حرارت حساسیت بیشتری دارند، از بین می روند؛ مثل ویتامین C یا ویتامین های گروه B. اما بسیاری از مواد مغذی موجود در ماهی همچنان حفظ می شود. میزان تخریب و از بین رفتن ویتامین ها هم به مقدار حرارتی که می بینند، بستگی دارد…
خوشبختانه برخی مواد مغذی دیگر مانند پروتئین یا اسیدهای چرب امگا3 موجود در گوشت ماهی، چندان تحت تاثیر حرارت قرار نمی گیرند و از بین نمی روند و از آنجا که هدف از مصرف گوشت ماهی، دریافت پروتئین های مرغوب موجود در آن و اسیدهای چرب امگا3 است، نباید نگران از دست رفتن این مواد مغذی در طول فرآیند پخت باشیم. حتی زمانی که ماهی پخته می شود، هضم و جذب یا متابولیسم پروتئین های موجود در آن برای بدن هم ساده تر می شود.
یکی از توصیه های تغذیه ای که همواره از سوی متخصصان تغذیه به افراد مختلف می شود، مصرف منظم ماهی است. ماهی ها، مخصوصا ماهی های چرب تری مانند سالمون، ساردین، قزل آلا یا کیلکا، حاوی اسیدهای چرب امگا3 هستند.
بدن ما به خودی خود، قادر به تولید امگا3 نیست و ما باید برای حفظ سلامت ارگان های حیاتی بدنمان، امگا3 را از طریق غذاهای حاوی آن، وارد بدن خود کنیم. امگا3 علاوه بر ماهی در روغن زیتون، گردو و روغن کانولا هم وجود دارد.
اگر علاقه چندانی به مصرف ماهی ندارید، می توانید آن را از شب قبل با انواع ادویه های دلخواه و آبلیمو، طعم دار کنید تا این گوشت پرخاصیت را در برنامه غذایی تان داشته باشید .
گوشت ماهی، دارای باکیفیت ترین نوع پروتئین است و میان گوشت های مختلف، کالری پایینی هم دارد. اگر بتوانید ماهی را با سبزیجات مختلف بخارپز و تنوری کنید یا با حرارت ملایم و با کمک روغن های زیتون و کانولای مخصوص سرخ کردن، تفت دهید، ارزش تغذیه ای وعده غذایی خود را بالاتر خواهید برد.
سرخ کردن عمیق ماهی، تاثیر چندانی بر از بین رفتن امگا3 آن ندارد اما می تواند باعث افزایش چربی و کلسترول دریافتی شما از یک وعده غذایی شود. یادتان باشد مصرف 2 وعده ماهی در هفته (هر وعده حدود 300 گرم) می تواند امگا3 کافی را برای بدن تامین کند. بد نیست بدانید مصرف حداقل یک وعده ماهی در طول هفته هم می تواند احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را تا 50 درصد کم کند.
تحقیقات جدید نشان می دهند سلول های آن قسمت از مغز که مسوول حفظ حافظه و قدرت یادگیری است، در آن گروه از افرادی که حداقل یک وعده ماهی بخارپز یا تنوری در طول هفته مصرف می کنند، بزرگ تر از سایر افراد است.
از طرف دیگر، مصرف خوراکی های سرشار از امگا3 مانند ماهی، می تواند کمک بزرگی به درمان برخی مشکلات پوستی مانند پسوریازیس و خشکی پوست کند. مصرف ماهی در دوران بارداری به رشد بهتر مغز جنین و در دوران کودکی (از 18 ماهگی به بعد) به تقویت حافظه و قدرت یادگیری کودکان کمک می کند.
مصرف منظم گوشت انواع ماهی در دوران نوجوانی، جوانی و میانسالی هم می تواند راهی برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و بیماری های قلبی در دوران سالمندی باشد
امگا 3 ماهی با سرخ کردن از بین نمیرود !ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست