جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نکات ضروری برای داشتن سفری بهتر


نکات ضروری برای داشتن سفری بهتر

در تعطیلات نوروزی رعایت کنید

با وجود اطلاع‌رسانی‌هایی که هر سال پیش از فرارسیدن تعطیلات نوروزی درباره‌ رعایت نکات ایمنی در انتخاب تور، دفتر خدمات مسافرتی، مقصد و چگونگی سفر‌های داخلی و خارجی می‌شود، پایان این تعطیلات، با مشکلات و مخاطراتی برای برخی مسافران همراه است که گاهی به‌دلیل ناآشنایی آن‌ها با حقوق خود و قوانین، رسیدگی به شکایت‌های مسافران سخت می‌شود یا آن‌طور که باید، حقوق از دست‌رفته‌ی مسافر احقاق نمی‌شود.

شاید ذکر نکات ایمنی و ضروری که از سوی دفاتر خدمات مسافرتی با تأیید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تهیه شده و در اختیار بخش گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) قرار گرفته است، بتواند سفرهای نوروزی را اندکی ایمن و آسان‌تر کند.

۱) پیش از سفر نسبت به شرایط مقصد از هر نظر اطلاعات کافی کسب کنید. این اطلاعات در سفرهای داخلی و خارجی شامل شرایط آب‌وهوایی، مقررات گمرکی، نیروهای خدماتی، انتظامی، بهداشتی و دیگر امکانات است.

۲) برای انتخاب مقصد و شرایط مسافرت از مشورت کارکنان مجرب و صدیق دفاتر خدمات مسافرتی معتبر که دارای مجوز رسمی هستند، بهره‌مند شوید.

۳) در صورتی که با وسایل نقلیه‌ی عمومی مانند قطار، هواپیما، اتوبوس یا کشتی مسافرت می‌کنید، حتما بلیت رفت‌وبرگشت تهیه کنید. در غیر این صورت امکان دارد، با مشکلات فراوان و تحمل مخارج سنگین مواجه شوید.

۴) برای خرید بلیت، دریافت روادید، خرید تور و رزرو هتل در داخل و خارج از کشور به دفاتر خدمات مسافرتی مجاز مراجعه و از مراجعه به واسطه خودداری کنید. به‌خاطر داشته باشید که حضور واسطه سبب انتقال نیافتن اطلاعات صحیح و کامل و در نهایت، گران‌تر ‌شدن خدمات خواهد شد.

۵) طبق دستور‌العمل سازمان متبوع، نرخ کشتی‌های داخلی و خارجی براساس نوع خدمات و توافق بین مسافر و دفتر اعمال می‌شود و شایسته است، مسافران محترم پس از کسب اطلاعات کامل و با درنظر گرفتن تمام جوانب نسبت به انتخاب خود اقدام کنند.

۶) هنگام عقد قرار‌داد در مسافرت‌های داخلی و خارجی مفاد قرار‌داد را به‌دقت مطالعه کنید و در صورت مشاهده‌ی هرگونه ابهام، از کارمند مربوط توضیح کافی بخواهید.

۷) در ایام خاص (تعطیلات و مناسبت‌ها) هتل‌ها و شرکت‌های هواپیمایی درباره‌ی ارائه‌ی خدمات یا استرداد وجوه پرداخت‌شده از قوانین ویژه پیروی می‌کنند. از این قوانین در زمان مراجعه به دفتر خدمات مسافرتی یا هتل مطلع شوید و توضیح کامل بخواهید.

۸) نظر به این‌که بیش‌تر هتل‌های معتبر، سایت اینترنتی دارند، توصیه می‌شود، در صورت امکان با مراجعه به سایت‌های مربوط اطلاعات کافی را از امکانات و خدمات هتل یا مراکز اقامتی مورد نظر کسب کنید.

۹) هنگام ترک محل اقامت در کشور بیگانه، مدارک شناسایی شخصی، شماره‌ی تلفن و آدرس محل اقامت یا هتل را همراه داشته باشید.

۱۰) مشخصات خود را علاوه بر روی چمدان، در محل مناسبی داخل چمدان نیز بچسبانید.

۱۱) اگر قصد سفر با اتومبیل شخصی دارید، اتومبیل خود را قبل از سفر از نظر فنی و ایمنی تحت معاینه‌ی دقیق قرار دهید.

۱۲) در سفرهای زمینی داخلی برای صرف غذا توصیه می‌شود، از رستوران‌های بین راهی دارای مجوز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استفاده کنید.

۱۳) توصیه می‌شود، از اقامت در خانه‌های شخصی افراد بیگانه که معمولا از نظر بهداشتی و دیگر موارد ایمنی در وضعیت مطلوبی نیستند، خودداری کنید.

۱۴) از مشارکت در حمل اثاثیه و چمدان افرادی که نمی‌شناسید، خودداری کنید.

۱۵) به اشخاص بدون اونیفورم و کارت شناسایی در فرودگاه‌ها و پایانه‌ها و دیگر اماکن که در ظاهر به‌ قصد کمک یا کنترل مدارک و در باطن با نیت دیگری به شما نزدیک می‌شوند، مطلقا اعتماد نکنید و از ارائه‌ی وسائل همراه خود، بخصوص گذرنامه و مدارک شخصی جدا خودداری کنید.

۱۶) برای جابه‌جایی از فرودگاه، راه‌آهن و پایانه‌ها تلاش کنید، حتما از سرویس‌های رسمی و مطمئن استفاده کنید.

۱۷) ساعت حضور در فرودگاه، راه‌آهن و پایانه‌های اتوبوس را دقیقا رعایت کنید.

۱۸) در صورت سفر به کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس، فهرست داروهای ممنوع را از دفاتر خدمات مسافرتی بخواهید و در صورت همراه داشتن داروی ممنوع، نسخه‌ی پزشک را همراه داشته باشید.

۱۹) برای پرداخت هزینه‌ها از کارت‌های اعتباری استفاده و تلاش کنید، نقدینگی همراه‌تان به اندازه‌ی مورد نیاز و در حداقل ممکن باشد.

۲۰) در صورتی که شخصا اقدام به گرفتن روادید می‌کنید، به‌شکل مستقیم به سفارت مورد نظر مراجعه کنید. در غیر این صورت، از خدمات مربوط در دفاتر مسافرتی مجاز بهره‌گیری کنید. از ارتباط با افراد واسطه و غیرمسؤول جدا پرهیز شود.

۲۱) برای خرید یا تبدیل ارز هرگز به افراد ناشناس و دوره‌گرد مراجعه نکنید. مناسب‌ترین و مطمئن‌ترین مکان‌ها برای خرید یا تبدیل ارز، بانک‌ها و صرافی‌ها هستند.

۲۲) در اماکن شلوغ مانند بازارها، زیارتگاه‌ها و خیابان‌های پرازدحام از وسایل شخصی همراه خود مراقبت ویژه کنید.

۲۳) در صورت بروز هرگونه مشکل در خارج از کشور، مطمئن‌ترین مکان‌ برای مراجعه، سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور یا حافظ منافع است. بنابراین آدرس و تلفن نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران را همیشه همراه داشته باشید.

۲۴) در صورت نیاز به اطلاعات بیش‌تر در تهران با اداره‌ی میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران یا انجمن دفاتر خدمات سفر و گردشگری تهران و در دیگر شهرها با اداره‌های میراث فرهنگی و گردشگری یا انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی آن استان تماس بگیرید.

۲۵) در صورت توجه نکردن به این توصیه‌ها، مسافران شخصا مسؤول تبعات آن هستند.