پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
نحوه قلمه زدن انجیر؛ فصل مناسب قلمه زدن انجیر چه زمانیست؟
درخت
انجیر از قدیمیترین درختانی است
که کاشت و پرورش آن در میان مردم رایج بوده است. این درخت در نواحی گوناگونی از
مناطق دنیا پراکنده است که نشان دهنده سازگاری این گیاه با اقلیمهای مختلف میباشد. متداولترین
روش تکثیر درخت انجیر قلمه زدن است. در حقیقت قلمه زدن انجیر معمول ترین و
آسانترین روش ازدیاد این گیاه میباشد و بهترین زمان برای قلمه زدن انجیر، اواخر
پاییز تا اوایل زمستان است. برای آشنایی با روش قلمه زدن درخت انجیر با وب
همراه شوید.
نحوه
قلمه زدن انجیر
برای قلمه زدن این درخت مهمترین و اصلیترین نکته انتخاب قلمه مناسب است. ویژگیهای قلمه مناسب عبارتند از:
تهیه قلمه
- درخت مادری برای تهیه قلمه سالم و قوی و از ارقام خوب و پر بازده باشد.
- سر شاخه ها 2 تا 3 ساله گیاه مناسبترین شاخه ها برای قلمه گرفتن هستند.
- طول قلمه ها باید بین 25 تا 70 سانتیمتر باشد.
- قطر قلمهها حداقل یک سانتیمتر باشد.
- قلمه های واقع در بخش انتهایی درخت بهتر از شاخه های وسط و بالای گیاه هستند.
مراحل قلمه زدن انجیر
- شاخه های
2 یا 3 ساله یا شاخههای
رسیده یک ساله را به طول حداقل 20 سانتی متر در پائیز و یا زمستان پس از ریختن
برگهایشان بریده و دسته بندی کنید.
- این شاخهها را تا بهار سال
آینده در خزانه نگهداری کنید. (محل نگهداری قلمه بایستی دمای 7-0 درجه سانتی گراد و رطوبت در حد
اشباع باشد).
- قلمه در خزانه شروع
به رشد کرده و ریشه دار می شود.
- در بهار آینده قلمه ها را محل مناسب بکارید. توجه
داشته باشید، هنگام کاشت تنها آخرین جوانه باید از خاک بیرون باشد. در خاک با بافت
سبک می توان قلمه ها را با فشار وارد بستر کاشت نمود ودر صورتیکه بستر کاشت سفت
باشد باید به وسیله بیل یا بیلچه گودال حفر نمود و سپس قلمه را کاشت .
- قلمه های
درخت انجیر، خیلی زود و آسان ریشه می دهند.
- بعد از
گذشت یک سال، شاخههای
قویتر را از بقیه جدا نموده و در فصل بهار، نهال جوان را به محل اصلی انتقال دهید.
- این روش
آسانترین راه ازدیاد درختان انجیر است.
- قلمه زدن انجیر و تکثیر آن از این طریق، نسبت به سایر روشهای ازدیاد آن نظیر کاشت بذر و تکثیر از طریق پاچوش این مزیت را دارد که درختان تکثیر شده از طریق قلمه، مقاومت بیشتری در مقابل سرما از خود نشان میدهند.
نیازهای محیطی درخت انجیر
آبیاری: درخت انجیر نسبت به سایر درختان میوه نیاز آبی کمتر دارد و مقاوم به خشکی است ولی با این حال برای باردهی مناسب به آبیاری منظم به خصوص در فصول گرم سال نیاز دارد. لازم به ذکر است از آبیاری بیش از اندازه درخت انجیر در زمان تولید میوه خودداری کنید، چون باعث می شود که بیشتر حجم میوه را آب بگیرد و مزه شیرین آن کم شود.
خاک: بهترین خاک برای کاشت درخت انجیر، خاک شنی رسی با زهکش خوب است، چون ریشه گیاه سطحی است و اگر زهکش مناسب فراهم نباشد، گیاه آسیب می بیند. به طور کلی درختان انجیر بر روی دامنه وسیع از خاکهای شنی تا رسی رشد می کنند، همچنین مقاومت انجیر نسبت به خشکی و شوری خاک نسبتاً بالاست.
دما: این گیاه به زمستان ملایم نیاز دارد و هوای سرد در زمستان باعث کاهش رشد آن می شود. درخت انجیر به دمای بالا بسیار مقاوم بوده، در هوای گرم به خوبی رشد کرده و میوههای درشت تولید می کند.
برای آشنایی با خواص انجیر در درمان بیماری ها و ارزش غذایی این میوه مفید و خوشمزه به لینک زیر مراجعه کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست