دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
رویدادهای مهم جهان در هفته گذشته
● نخستین مناظره مککین و اوباما انجام میشود
نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا نخستین مناظره ۹۰ دقیقهای خود را جمعه این هفته برگزار خواهند کرد.
روزنامه نیویورک تایمز در این باره نوشت: «سناتور مککین با سوابق مبارزاتی و سابقه خلبانی خود جمعه این هفته به مناظره با "باراک اوباما" سناتور دموکرات خواهد رفت.»
این تقابل نخستین مناظره ۹۰ دقیقهای از سه مناظرهای به شمار میرود که دو نامزد ریاست جمهوری خواهند داشت.
● آغاز نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی
نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با سخنرانی محمد البرادعی آغاز به کار کرد.
شورای حکام در نشست سپتامبر خود موضوعات مربوط به تحقیقات آژانس درباره سوریه، پرونده هستهیی ایران و جدیدترین گزارش البرادعی درباره لیبی را مورد بررسی قرار خواهد داد.
این نشست تا پایان این هفته به طول می انجامد. همچنین در این نشست مساله جانشینی محمد البرادعی، مدیرکل فعلی شورای حکام به بحث گذاشته خواهد شد.
● البرادعی خواهان دسترسی بیشتر به تاسیسات هستهای ایران شد
البرادعی در نشست شورای حکام با اشاره به گزارش اخیرش درباره برنامه هستهای ایران گفت: در هر حال همان طور که در این گزارش ذکر شده است ایران باید مشخص کند که چه میزان از اطلاعات این اسناد واقعا صحیح است و آن طور که (ایران) اظهار کرده در کجا ممکن است این اطلاعات جعلی باشد یا به اهداف غیر هستهای مربوط باشد.
مدیرکل آژانس ادامه داد: در این چارچوب لازم است که ایران اطلاعات اساسی را برای حمایت از اظهاراتش به آژانس ارایه دهد و نیز دسترسی به اسناد و افراد مربوطه را (برای اژانس ) فراهم سازد.
البرادعی ضمن درخواست مجدد از ایران برای اجرای پروتکل الحاقی مدعی شد: اگر ایران پروتکل الحاقی را اجرا نکند، آژانس قادر نخواهد بود تضمین های معتبری را در خصوص نبودن مواد و فعالیتهای هستهای اعلام نشده در ایران ارایه کند.
وی با اشاره به خودداری ایران از تعلیق غنی سازی اورانیوم مطابق با درخواست های غیر قانونی و سیاسی شورای امنیت سازمان ملل گفت: ایران به رغم تصمیمات شورای امنیت فعالیت های مربوط به غنی سازی را تعلیق نکرده است.
وی با تاکید بر تولید مقادیر محدود از اورانیوم کم غنی شده در ایران افزود: اگرچه ایران تاکنون فقط مقادیر محدودی از اورانیوم کم غنی شده (LEU) را تولید کرده است این امر در نبود شفافیت کامل درباره برنامه هستهای گذشته و فعلی ایران هم چنان باعث نگرانی جامعه بین المللی است.
● بوش ایران و سوریه را حامی تروریسم خواند
جورج بوش رییسجمهور آمریکا خطاب به رهبران جهان در شصت و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک که در واقع آخرین سخنرانیاش در هیات یک رییسجمهور در این مکان بود، اظهار داشت: سازمانهای چند ملیتی همانند سازمان ملل متحد باید در برابر تهدید تروریستی که اخیرا در پاکستان اتفاق افتاد، با اقدامات بیشتری واکنش نشان دهد.
وی گفت: ما نباید تا زمانی که مردم ما از تهدیدها علیه تمدن در امان باشند، انعطاف نشان دهیم.
جورج بوش در هشتمین و آخرین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مدعی شد: جامعه جهانی باید در برابر جاه طلبیهای کره شمالی و ایران موضع قاطعی اتخاذ کند. اگر چه رژیمهایی مانند سوریه و ایران از تروریسم حمایت میکنند اما شمار چنین حامیان تروریستی در حال کمتر شدن است و آنها در حال انزوای بیشتر هستند اما با ورود به قرن ۲۱ برخی ممکن است فکر کنند که این تهدیدها کاهش یافته، این سخن آرامبخش اما نادرست است. تروریستها معتقدند زمان را در اختیار دارند؛ استراتژی آنها منتظر گذاشتن کشورهای متمدن است. بنابراین ما نباید به آنها اجازه دهیم موفق شوند.
وی تاکید کرد: علیرغم مخالفت با جنگ در عراق، اعضای این سازمان باید با هم متحد شوند تا به موفقیت دموکراسی کمک کنند.
● ما موجب تحریک درگیری گرجستان و روسیه نبودیم
سخنگوی ناتو پس از آنکه رییسجمهور فدراسیون روسیه این سازمان را به تحریک کردن درگیری ماه گذشته میان روسیه و گرجستان متهم کرد، این اتهام را رد کرد.
یاپ دو هوپ شفر دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، در همین حال در نشست غیر رسمی وزرای دفاع ۲۶ کشور عضو این پیمان نظامی در لندن وعده داد از گرجستان کاملا حمایت کند.
جیمز آپاتورایی سخنگوی ناتو، در پاسخ به اتهام وارده از سوی دمیتری مدودف رییسجمهور فدراسیون روسیه، به خبرگزاری فرانسه گفت: در حمایت از توسعه دموکراتیک گرجستان و در کمک به این کشور برای رسیدن به آرزوهایشان برای نزدیکتر شدن به جامعه یورو آتلانتیک هیچ تحریکی وجود ندارد.
● افزایش محبوبیت پوتین و مدودف در روسیه
نتیجه آخرین نظرسنجی صورت گرفته در روسیه حاکی از آن است که تعداد روسهایی که فعالیت و عملکرد دیمیتری مدودف رییسجمهور روسیه و ولادیمیر پوتین نخست وزیر این کشور را مثبت ارزیابی کردهاند، طی ماه گذشته افزایش یافته است.
این نظرسنجی که از سوی موسسه افکارسنجی "مرکز لوادا" صورت گرفت، حاکی از آن است که تعداد روسهایی که از عملکرد پوتین و مدودف رضایت دارند، طی ماه گذشته افزایش داشته است.
طبق این نظرسنجی در ماه سپتامبر حدود ۸۳ درصد روسها از عملکرد مدودف اظهار رضایت کردهاند که این درصد، ۱۰ درصد بیشتر از ماه اوت است.
● آغاز رزمایش راهبردی مشترک روسیه و بلاروس
رزمایش راهبردی مشترک نیروهای روسیه و بلاروس بنام "استبیلنست-۲۰۰۸" در مناطق مختلف این دو کشور آغاز شد.
در این رزمایش واحدهای ارتشی حوزه های نظامی مسکو و خاور دور روسیه و واحدهای هوایی ناوگان اقیانوس آرام و شمال این کشور، نیروی هوایی راهبردی و ارتش فضایی، واحدهای وزارت کشور، موقعیتهای اضطراری، سازمان امنیت فدرال و از طرف بلاروس واحدهای وزارت دفاع و حمل و نقل این کشور شرکت دارند.
هدف رزمایش "استبیلنست-۲۰۰۸"، هماهنگی واحدهای نظامی، امنیتی و اجرایی روسیه و بلاروس در هنگام اجرای عملیات نظامی در مناطق مختلف این دو کشور اعلام شده است.
● گرجستان یک هواپیمای شناسایی روسیه را مورد هدف قرار داد
وزارت دفاع گرجستان از هدف قرار دادن و سرنگون کردن یک فروند هواپیمای شناسایی روسی در منطقه قفقاز خبر داد.
این هواپیمای شناسایی که از نوع بدون سرنشین بوده در هنگام پرواز بر فراز خطوط انتقال نفت قفقاز مورد حمله نیروهای گرجی قرار گرفته است.
● ساکاشویلی خواستار حمایت سازمان ملل شد
میخائیل ساکاشویلی رئیس جمهور گرجستان در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: آیا این سازمان از بنیان های گرجستان دفاع خواهد کرد و یا اینکه اجازه می دهد در زیر چرخ تانک های روسیه و پوتین های سربازان آنان له شود.
وی تاکید کرد که حملات روسیه منجر به خروج گرجستان از دو منطقه خودخوانده هوادار مسکو در ماه گذشته شد.
رئیس جمهوری گرجستان ابراز امیدواری کرد که تحقیقات بین المللی مستقل درباره جنگ پنج روزه در اوستیای جنوبی انجام شود و از سازمان ملل خواست انجام توافق آتش بس را تضمین کند.
● زرداری خواستار کاهش اختیارات خود شد
آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان در سخنانی خواستار کاهش اختیارت رئیس جمهور به خصوص حق انحلال پارلمان و دولت شد.
زرداری که اولین سخنرانی خود در پارلمان پاکستان را پس از رسیدن به پست ریاست جمهوری این کشور بیان می کرد خواستار تسریع اقدامات کشور در پایان دادن به ناآرامی های داخلی شد.
● کشته شدن سفیر چک در انفجار هتل ماریوت پاکستان
سفیر جمهوری چک در جریان انفجار هتل ماریوت پاکستان کشته شد.
خبر کشته شدن سفیر جمهوری چک در حالی انتشار یافت که پیشتر آژانس خبری چک گزارش داده بود: سفیر جمهوری چک در پاکستان از زمان وقوع انفجار مرگبار روز شنبه ۲۰ سپتامبر در هتل ماریوت اسلام آباد ناپدید شده است.
سی ان ان نیز به نقل از آژانس خبری چک در گزارشی نوشته بود: طبق اطلاعات دریافتی از وزارت امورخارجه جمهوری چک ایوو زدارک ۴۷ ساله سفیر جدید این کشور در پاکستان ماه گذشته از ویتنام به اسلام آباد منتقل شد و در هتل ماریوت اقامت گزید.
● القاعده مظنون اصلی انفجار در هتل ماریوت اسلامآباد
وزارت کشور پاکستان اعلام کرد بر اثر حمله یک عامل انتحاری که کامیون پر از مواد منفجرهی خود را شنبه شب مقابل هتل ماریوت در اسلام آباد منفجر کرد، دست کم۶۰ تن کشته و ۲۶۶ تن دیگر زخمی شدند که در میان کشتهها و زخمیها تعداد زیادی خارجی دیده میشوند. از جمله کشتههای این عملیات که القاعده مظنون اصلی آن معرفی شده، میتوان به سفیر جمهوری چک و دو تن از مقامهای وزارت دفاع آمریکا اشاره کرد.
تاکنون هیچ کس مسئولیت این انفجار انتحاری را بر عهده نگرفته است اما انگشت اتهام به سوی شبهنظامیان مرتبط با القاعده که مسئول انفجارهای سراسر پاکستان طی سال جاری بودهاند، نشانه رفته است.
● تاکید زرداری و بوش بر مبارزه با تروریسم در پاکستان
روسای جمهور آمریکا و پاکستان در دیدار با یکدیگر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل بر مبارزه با تروریسم تاکید کردند.
رئیس جمهور آمریکا در این دیدار بر احترام به تمامیت ارضی پاکستان و ادامه حمایت اقتصادی و امنیتی واشنگتن از اسلام آباد در مقابل تروریسم صحه گذاشت. زرداری هم در این دیدار تثبیت دموکراسی در پاکستان را راه حل مشکلات این کشور عنوان و دولت اسلام آباد را در مبارزه با تروریسم مصمم دانست.
● موافقت پارلمان فرانسه با تقویت نیروها در افغانستان
دولت نیکولا سارکوزی رییس جمهور فرانسه در واکنش به مرگ ۱۰ تن از سربازان این کشور در کابل که حدود یک ماه پیش روی داد، تصمیم گرفت سهم نیروهای خود در افغانستان را افزایش دهد.
فرانسوا فیون، نخست وزیر فرانسه در این ارتباط اظهار داشت: فرانسه درسهایی را از مرگ ۱۰ سرباز خود طی ماه گذشته آموخته است.
فیون در مراسم افتتاحیه پارلمان فرانسه گفت: ما تصمیم گرفتهایم که ارتش خود را در افغانستان گسترش دهیم، این به آن معناست که ما توان زمینی و هوایی خود را در این کشور تقویت خواهیم کرد.
● لیونی جانشین اولمرت میشود
تزیپی لیونی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، با پیروزی در انتخابات داخلی حزب کادیما، خود را آماده میکند تا بهعنوان نخستوزیر، جانشین ایهود اولمرت که بهدلیل رسواییهای مالی مجبور به کنارهگیری شده، شود.
حزب کادیما در نوامبر سال۲۰۰۵ توسط آریل شارون نخستوزیر پیشین اسرائیل و پس از خروج وی از حزب لیکود تشکیل شد و از آن زمان حزب حاکم رژیم صهیونیستی است.
لیونی با اختلاف کمی از رقیبش شائول موفاز، وزیر حملونقل رژیم صهیونیستی در انتخابات رهبری حزب کادیما به پیروزی دست یافت. بنا بر گزارش کمیسیون مرکزی انتخابات، لیونی در یک رقابت بسیار نزدیک با کسب ١/٤٣درصد آرا بر شائول موفاز، که ٤٢درصد آرا را کسب کرد، یعنی تنها با اختلاف ١/١درصد آرا، پیشی گرفت.
● دیدار قریبالوقوع حریری با رهبر حزبالله لبنان
منابع آگاه اعلام کردند که دیدار هیئتی از حزب الله و نماینده سعد الحریری بیشتر از آنچه که انتظار می رود نزدیک است و طی روزهای آینده انجام خواهد شد.
این منابع شنبه (۳۰ شهریور) خاطرنشان کردند: فراهم کردن مقدمات دیدار سعد الحریری رئیس جریان المستقبل با سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان از سوی نمایندگان دو طرف طی ساعات گذشته افزایش یافته است به طوری که "اشرف ریفی" مدیر کل نیروهای امنیت داخلی و "وسام الحسن" رئیس شاخه اطلاعات در روزهای گذشته با سعد الحریری دیدار کردند.
از سوی دیگر "حاج حسین خلیل" معاون سیاسی دبیر کل حزب الله و "وفیق صفا" مسئول کمیته ارتباط و هماهنگی حزب الله نیز مسئولیت ارتباط با وسام الحسن و شماری از رهبران جریان المستقبل را بر عهده دارند.
● المرت از نخستوزیری رژیم صهیونیستی استعفا کرد
ایهود المرت در نشست امروز کابینهی رژیم صهیونیستی استعفای خود را از پست نخست وزیری این رژیم اعلام داشت. با این حال وی همچنان برای چند هفته یا چند ماه دیگر تا زمان تشکیل دولت جدید این رژیم به عنوان نخست وزیر موقت به کار خود ادامه خواهد داد.
ایهود المرت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نشست هفتگی کابینه اظهار داشت: من تصمیم گرفتم به عملکرد خودم به عنوان نخست وزیر اسراییل پایان دهم.
● مذاکرات با اسراییل شاید به مذاکرات مستقیم تبدیل شود
رییسجمهور سوریه اظهار داشت: مذاکرات غیر مستقیم میان سوریه و اسراییل محدود به تعیین اصولی است که ممکن است موجب دستیابی به مذاکرات مستقیم شود.
بشار اسد در نشست رهبری مرکزی جبهه ملی پیشرو به ارزیابی تحولات سیاسی اخیر منطقه، موضعگیریهای ثابت سوریه و حمایتهای این کشور از دیگر کشورهای غربی پرداخت.
اسد اظهار داشت: این مذاکرات غیر مستقیم به منزله ارتباطات مقدماتی است که میتواند در صورت دستیابی به توافق بر سر آن به از سرگیری مذاکرات مستقیم منتهی شود و این امر مستلزم تلاش و زمان بیشتر است.
● نشست فوقالعاده بررسی روند صلح خاورمیانه
نشست اضطراری وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در نوامبر آینده برای بررسی روند مذاکرات فلسطین و رژیم صهیونیستی در ماههای باقی مانده تا پایان سال جاری میلادی برگزار میشود.
"هشام یوسف" رئیس دفتر دبیر کل اتحادیه عرب در گفتگو با خبرگزاری کویت اعلام کرد: این نشست مختص ارزیابی کامل و فراگیر روند صلح خاورمیانه است که به دنبال مذاکرات فلسطین و اسرائیل در هفتههای سرنوشت ساز پیش رو برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه این نشست در مقر اتحادیه عرب و به ریاست وزیر امور خارجه عربستان برگزار میشود گفت: تحولات در عرصه آشتی ملی فلسطین در سایه تلاشهای کنونی مصر برای نظارت و میانجی گری بین گروه های فلسطینی نیز در این جلسه مورد بررسی قرار میگیرد.
● تاکید لیونی بر ادامه مذاکره با تشکیلات خودگردان
وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی و مامور به تشکیل کابینه جدید این رژیم در دیدار با رئیس هیئت مذاکره کننده فلسطینی تاکید کرد که همزمان با تشکیل کابینه جدید این رژیم به مذاکرات صلح با طرف فلسطینی ادامه خواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی اظهار داشت: لیونی در این دیدار اعلام کرد که بدون هیچ تغییری حتی در دوره ای که وی برای تشکیل کابینه جدید تلاش می کند؛ به مذاکرات صلح با طرف فلسطینی ادامه خواهد داد.
● مخالفت ۵۴ درصدی اعضای حزب کارگر با رهبری براون
نتایج یک نظر سنجی که از طریق پست الکترونیکی در میان ۷۸۸ نفر از حامیان حزب کارگر صورت گرفته، نشان میدهد که ۵۴ درصد از آنها مایل نیستند "گوردون براون" رهبری حزب کارگر را بر عهده داشته باشد و نمیخواهند وی این حزب را به سوی انتخابات عمومی آینده این کشور هدایت کند.
این نظرسنجی توسط پایگاه اینترنتی متعلق به "اعضای جامعه" که عضو حزب کارگر هستند، انجام شده و نتیجه آن بر روی پایگاه اینترنتی "بیبیسی منتشر شده است. بخش دیگری از این نظرسنجی نشان میدهد که میزان محبوبیت شخصی "گوردون براون" رهبر حزب کارگر انگلیس تقریباً از دیگر اعضاء کابینه اش کمتر است.
● سفارت انگلیس در یمن بسته شد
یک مقام عالی رتبه انگلیسی که خواست نامش فاش نشود، گفت: سفارت انگلیس در صنعا تا اطلاع ثانوی بسته است و تمام خدمات رسانیهای این سفارت متوقف شده است.
در عین حال یک مقام وزارت امور خارجه انگلیس در لندن نیز تصریح کرد: خدماترسانی سفارت انگلیس در صنعا به طور موقت و تا زمان اتخاذ تدابیر امنیتی بیشتر به حالت تعلیق درآمده است.
این تصمیم لندن در پی انفجار در مقابل سفارت آمریکا در صنعا اتخاذ شده است. در پی این حادثه تهدیداتی نیز در زمینه هدف قرار گرفتن سفارت انگلیس و دیگر سفارتهای غربی در صنعا منتشر شده است.
● هشدار کره جنوبی به پیونگ یانگ
وزارت خارجه کرهی جنوبی روز دوشنبه اعلام کرد، اگر پیونگ یانگ فعالیت راکتور هستهای یانگ بیون را از سر بگیرد، ممکن است دیگر از کمکهای امور انرژی سئول برخوردار نشود.
سخنگوی وزارت خارجه کرهی جنوبی گفت: اگر کره شمالی بار دیگر فعالیتهای هستهایش را از سر بگیرد، کمکهای امور اقتصادی و انرژی ارایه شده توسط سئول ممکن است متوقف شود.
کره شمالی پیشتر در انتقاد به آمریکا اعلام کرد به دلیل اینکه واشنگتن به تعهداتش در راستای مذاکرات شش جانبه با هدف خلع سلاح هستهای پیونگ یانگ عمل نکرده، کره شمالی قصد دارد برنامههای هستهایش را از سر بگیرد.
● نظامیان میانمار ۹هزار زندانی را رها میکنند
دولت نظامی در میانمار اعلام کرد حدود ۹۰۰۰ تن از زندانیان را در این کشور آزاد میکند.
خبرگزاری اتریش از رانگون گزارش داد، روزنامه دولتی «نیو لایت آو میانمار» سهشنبه دوم مهر، خبر داد این زندانیان میتوانند در انتخاباتی که قرار است ۲۰۱۰ برگزار شود، شرکت کنند.
اینکه آیا حدود ۲۰۰۰ زندانی سیاسی در میانمار هم آزاد خواهند شد یا خیر، در این گزارش مشخص نیست. آمریکا بارها از میانمار درخواست کرده است زندانیان سیاسی که آئونگ سان سو کی (Aung San Suu Kyi)، رهبر مخالفان هم جزو آنهاست، آزاد کند.
● انتقاد نخستوزیر عراق از مسعود بارزانی
نخست وزیر عراق در واکنش به اظهارات اخیر رئیس منطقه کردستان این کشور تاکید کرد هیچ کس نمیتواند اراده خود را بر قانون اساسی تحمیل و بر خلاف آن اقدام کند.
نوری المالکی درباره روابط دولت مرکزی با ایالتها و استان های غیرمرتبط به ایالتها گفت: قانون اساسی عراق روشن است و اختیارات را مشخص کرده است و هیچ کس نمیتواند اراده خود را بر قانون اساسی دیکته کند یا ائتلافهایی به زیان آن تشکیل دهد.
وی در اشاره به اعتراض های اخیر مسئولان منطقه کردستان به ویژه اظهارات مسعود بارزانی رئیس این منطقه، گفت: حاکمیت عراق و سیاست خارجی و حمایت از امنیت آن جزو اختیارات دولت مرکزی است و هیچ ایالت یا استانی حق دخالت در برخی مسائل مانند آموزش و ارتش را ندارد .
● نشست وزیران کشور همسایه عراق ۲۹ مهر
جاسم الحیاتی سفیر عراق در اردن، اعلام کرد: نشست وزرای کشور همسایه عراق با هدف بررسی راهکارهایی جهت تحقق ثبات در این کشور بیستم ماه اکتبر در امان برگزار میشود.
وی افزود: این نشست دو روزه خواهد بود و شرکت کنندگان در آن تمامی راهکارهای موجود جهت تحقق امنیت و ثبات در عراق را بررسی میکنند.
سفیر عراق در اردن خاطرنشان کرد، در این نشست همچنین ابزارهای موجود جهت همکاری کشورهای همسایه در زمینه تبادل اطلاعات در امر مبارزه با تروریسم و حمایت از مرزها بررسی خواهد شد.
● رییس جمهور آفریقای جنوبی استعفایش را تسلیم پارلمان کرد
تابو امبکی رییس جمهور آفریقای جنوبی، در سخنرانی درباره موفقیتها و نقصهای موجود در ۹ سال دوران ریاست جمهوریاش گفت که وی طی نامهای به رییس پارلمان آفریقای جنوبی استعفایش را از سمت ریاست جمهوری این کشور اعلام کرده است.
امبکی خاطرنشان کرد که وی در تاریخ اعلام شده توسط پارلمان استعفا خواهد کرد. این در حالی است که پارلمان آفریقای جنوبی ظرف چند روز آینده برای انتخاب رییس جمهور موقت تا زمان انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده تشکیل جلسه خواهد داد.
گفته میشود خانم بالهکا امبته رییس مجمع ملی افریقای جنوبی که هم اکنون رییس حزب کنگره ملی آفریقای جنوبی است، به عنوان رییس جمهور موقت انتخاب خواهد شد و مسیر را برای حضور جاکوب زوما معاون سابق امبکی برای احراز سمت ریاست جمهوری هموار میکند.
● ۱۱ وزیر کابینه آفریقای جنوبی استعفا کردند
ریاست جمهوری آفریقای جنوبی روز سهشنبه اعلام کرد که درپی کنارهگیری تابو امبکی از ریاست جمهوری، ۱۱ تن از وزیران این کشور نیز استعفا کردند.
در بیانیه ریاست جمهوری آفریقای جنوبی آمده است: در میان این ۱۱ وزیر که استعفا کردهاند، نام "ترهوُر مانوئل" وزیر دارایی نیز به چشم میخورد.
● چاوز با رائول کاسترو دیدار کرد
رئیس جمهور ونزوئلا در آغاز سفرهای دوره ای خود به آسیا و اروپا از کوبا دیدار و با رائول کاسترو رهبر این کشور ملاقات کرد.
چاوز به محض ورود به کوبا در فرودگاه مورد استقبال رائول کاسترو رهبر کوبا قرار گرفت.
وی قرار است با فیدل کاسترو هم که در پی از دست دادن توان جسمی رهبری را به برادرش رائول سپرده دیدار کند.
● تارو آسو نخست وزیر ژاپن شد
تارو آسو وزیر سابق امور خارجه ژاپن که روز دوشنبه به عنوان رهبر حزب حاکم انتخاب شد، روز چهارشنبه و پس از غلبه بر مخالفان در پارلمان، قدرت را به عنوان نخست وزیر ژاپن در دست گرفت.
پس از اینکه مجلس سفلای ژاپن که تحت سلطه حزب حاکم لیبرال دموکراتیک (LDP) است، رای مجلس علیا را به ایچیرو ازاوا رهبر حزب مخالف دموکراتیک ژاپن به عنوان نخست وزیر باطل اعلام کرد، تارو آسو محافظه کار ۶۸ ساله و صریح اللهجه ژاپن، به عنوان نخست وزیر اعلام شد.
مجلس سفلای پر قدرت پارلمان ژاپن پیشتر آسو را به عنوان نخست وزیر آینده ژاپن انتخاب کرده بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست