چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سربازانی از جنس آینده
پیشرفت فناوری، تاثیرات شگرفی بر تمام جنبههای حیات بشر داشته است. یکی از حوزهها، صنایع دفاعی و جنگافزار است؛ اما با وجود این،تاثیر پیشرفت فناوری تنها به ساخت جنگافزارهای پیچیده محدود نمیشود.
در واقع پژوهشهایی که در برخی موسسات وابسته به صنایع دفاعی کشورهای مختلف انجام میگیرد، ایجاد تواناییهایی خارقالعاده در سربازان و در یک کلام ایجاد لشکری از ابرسربازان را در دستور کار خود دارند. اگر ادامه این پژوهشها با مخالفتهای اخلاقی از سوی مردم روبهرو نشود، شاید در آینده حضور انبوهی از ابرسربازان تغییر ژنتیک یافته را در میدانهای نبرد شاهد باشیم که میتوانند شیوه سنتی مبارزه در چنین موقعیتهایی را به طور چشمگیری دگرگون سازند. سربازانی که با سرعتی نزدیک به یک قهرمان دوومیدانی المپیک میدوند، نیازی به خواب و خوراک ندارند، قادر به ترمیم بخشهای از دست رفته بدن خود هستند، اجسام با وزن بسیار سنگین را جابهجا کرده و از طریق تله پاتی با فرمانده و سایر سربازان ارتباط برقرار میکنند. شاید این توصیفها ما را بیشتر به یاد فیلمهای علمی ـ تخیلی بیندازد، اما روند فعلی پژوهشها به سمتی است که شاید در آینده شاهد حضور این ابرسربازان در میدانهای نبرد باشیم. اما براستی چگونه میتوان چنین تواناییهای منحصربهفردی را در یک انسان جای داد؟ پاسخ این پرسش در تکنیکهای تغییر ژنتیک نهفته است. هماکنون بیشتر روشهای تغییر ژنتیک به این طریق است که یک دی.ان.ای دستکاری شده در یک ویروس قرار میگیرد و این ویروس به بدن انسان تزریق میشود. در مرحله بعدی این ویروس وارد سلولهای بدن شده و دی.ان.ای دستکاری شده خود را به دی.ان.ای درون سلول متصل میسازد.
حال پرسش اینجاست که آیا میتوان از همین روش در مقیاس انبوه برای ایجاد تغییرات گسترده ژنتیک در انسانها استفاده کرد؟ برخورد سایر انسانها با چنین ابرانسانهایی چه خواهد بود؟ اینها پرسشهایی است که هنوز پاسخ روشنی برای آنها نیافتهایم.
بیشک بسیاری از ما دوست داریم چنین ویژگیهای منحصر به فردی داشته باشیم، اما آیا این کار از نظر اخلاقی درست است؟ اصلا این فناوریها چه زمانی در اختیار انسانهای معمولی قرار میگیرد؟
شاید نامیرا شدن آدمی از نظر ما امری نشدنی باشد، اما بهرهگیری از فناوریهای مختلف در درون بدن و نیز ایجاد تغییراتی در ژنهای آدمی، به نوعی اجتنابناپذیر به نظر میرسد. ایجاد ابرسرباز یکی از برنامهها برای افزایش توان مقابله با دشمن است. در این میان برخی دیگر از فناوریها نیز میتواند گام به گام با سربازان همراه بوده و اطلاعات مورد نیاز آنها را فراهم کند.
همان طور که اشاره شد بهرهگیری از فناوریهای نوین در صنایع دفاعی به امری اجتنابناپذیر بدل شده است، اما پرسش مهم این است که آیا ممکن است این تجهیزات، سبب شکلگیری نوعی استبداد مبتنی به فناوری از سوی کشورهای ابرقدرت دنیا شود؟
newscientist
مترجم : صالح سپهریفر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست